Розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів: здобутки і чотири завдання на новий навчальний рік

30 серпня 2018 року

     Сьогодні відбулося розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів, головним питанням якого було обговорення результатів діяльності колективу за 2017/2018 навчальний рік та планів на майбутній рік. За словами декана факультету Вадима Кондратюка, та судячи із тих результатів, про які він говорив, факультет не просто розвивається, а є одним із кращих на теренах України та лідером у підготовці фахівців для АПК. За рахунок важкої щоденної профорієнтаційної роботи викладачів факультет увійшов у трійку лідерів в університеті за набором студентів в цьому році зарахувавши 329 студентів (в т.ч. 104 контрактники). Ще одним важливим результатом роботи факультету є поліпшення матеріально-технічної бази: лабораторій, стайні, гуртожитку – всього не перелічити. І це не якісь косметичні чи поверхневі роботи. Рівень приміщень відповідає сучасним європейським аудиторіям. І це в умовах кризи та з мінімальним залученням державних коштів. Щодо лабораторій, то їх кількість не змінилася, але абсолютно всі вони задіяні в навчальному процесі та суттєво покращується їхнє оснащення відповідно до існуючих вимог.

     Суттєвим доробком стало збільшення кількості атестованих ЕНК до 62%. Всі працівники факультету одразу ж отримали завдання завершити роботу до кінця календарного року.
     А завдяки проведенню на високому рівні всеукраїнських студентських олімпіад за двома спеціальностями, що на факультеті, два роки поспіль і в цьому теж, НУБіП знову прийматиме учасників обох олімпіад. А щодо результатів участі у них і успіхів студентів, то тут факультет тваринництва та водних біоресурсів – лідер. Досягнення студенти мають і на конкурсах наукових робіт. А в університетському рейтингу спортивно-масових заходів факультет з 14 місця тепер на сьомому.

     Говорячи про науку на факультеті, то тут виконуються і державні тематики, і господоговірні, і ініціативні. Хоча термін деяких вже завершується. Натомість отримано грант у співпраці з іншими зарубіжними партнерами, обсяг фінансування якого близько 1 мільйона євро. Його керівник – професор факультету Андрій Гетя. Однак кафедрам треба звернути увагу на діяльність госпрозрахункових підрозділів, заохочувати до навчання в аспірантурі та докторантурі та стимулювати здобувачів до вчасних захистів дисертацій.

     Мова йшла і про міжнародну діяльність, де факультет теж «не пасе задніх». Але позиція керівництва факультету така: від кожного міжнародного заходу має бути користь для кафедри, факультету.

     Вадим Кондратюк закцентував також на необхідності проведення більш інтенсивної профорієнтаційної роботи у наступному році, хоча факультет є лідером по набору студентів у 2018 році. Так, кожен викладач прозвітує найближчим часом про проведену профорієнтаційну роботу. Але вже зрозуміло: потрібно змінювати підходи та стимулювати тих, хто до цієї надважливої задачі ставиться зверхньо.
     Анонімне опитування випускників свідчить про високий рівень викладання фахових дисциплін на факультеті. Ще однією приємністю є те, що середній рейтинг викладачів факультету зріс із 1,57 до 1,94. А це – третє місце по університету.

     Що ж стосується основних завдань для колективу факультету, крім вже перелічених, Вадим Кондратюк виокремив такі: нарощування контингенту студентів, продовження створення сильної матеріальної бази, поліпшення освітнього процесу, завершення реконструкція лабораторії конярства та створення декількох лабораторій.

     Участь в обговоренні звіту взяли професор Ігор Гончаренко та доценти Володимир Афанасенко, Наталія Богданова, Сергій Осадчий, Ігор Ільчук і Микола Маценко. Вони позитивно оцінили роботу колективу і запропонували схвалити звіт.
     Таку ж оцінку роботу колективу дав керівник прес-служби, помічник ректора Денис Рудень. Він привітав усіх з початком нового навчального року і принагідно запросив усіх на святкування Дня знань 1 вересня.

     Потому вчена рада розглянула питання друку навчально-методичних видань та підтримала інші клопотання кафедр.

Людмила Зламанюк,
секретар вченої ради
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook