Викладачі факультету ветеринарної медицини взяли участь у тижні відкритого уряду, який пройшов у державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи

15 травня 2018 року

Доценти факультету ветеринарної медицини Валерій Цвіліховський, Ольга Новіцька, Тетяна Немова та Микола Омеляненко взяли участь у Тижні Відкритого Уряду в Україні. Захід проводився на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) і був присвячений «Дню відкритих дверей» для майбутніх фахівців в галузі ветеринарної медицини.

Організатором зустрічі була Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Запрошені студенти, керівники, викладачі Немішаївського агротехнічного коледжу та викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України з цікавістю заслухали голову Держпродспоживслужби Володимира Лапу, який ознайомив з функціями, завданнями та структурою Держпродспоживслужби, а також звернув увагу, що студенти зазначених вузів матимуть змогу стажуватися в структурі Держпродспоживслужби: «Це можуть бути територіальні органи Держпродспоживслужби, ветеринарні лікарні, лабораторна мережа чи Інститут. Тобто ви можете себе реалізувати у дослідницькій сфері, як практикуючі ветеринарні лікарі чи ознайомитися з інспекторськими функціями. У вас відкриваються великі можливості робити кар’єри в державній службі, набувати знань, досвіду і отримати професійний старт, а ми зі своєї сторони зробимо все для того, аби такі можливості вам забезпечити».

У свою чергу доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Валерій Цвіліховський повідомив, що на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України впроваджено магістерську програму з ветеринарно-лабораторної діагностики та опрацьовується питання впровадження ряду інших програм для того, щоб готувати високопрофесійних фахівців з контролю якості та безпеки харчової продукції, кормів і навколишнього середовища тощо.

Директор Немішаївського коледжу Володимир Альохін підтвердив, що більшість студентів коледжу для подальшого навчання вибирають НУБіП України і подякував за нові можливості для студентства в рамках співпраці між навчальними та науково-дослідними закладами.

В.о. директора ДНДІЛДВСЕ Олександр Піщанський, заступник директора з наукової роботи, міжнародних відносин та інформаційно-наукового забезпечення Андрій Меженський ознайомили учасників зібрання з роботою Інституту, продемонстрували можливості лабораторної бази, організувавши екскурсію науково-дослідною лабораторією ДНДІЛДВСЕ.


 

Доцент
Валерій Цвіліховський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook