Ректорат: завершуємо навчальний рік і відзначаємо 120-річний ювілей!

14 травня 2018 року

     14 травня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Головними темами стали початок екзаменаційної сесії та підготовка до відзначення 120-річниці НУБіП.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про хід складання іспитів випускниками бакалаврату та початку захисту ними випускних робіт, а також старт залікового тижня у всіх студентів денної форми навчання. Цього тижня університет прийматиме ще одне інтелектуальне змагання – ІІ етап всеукраїнської студентської олімпіади з технології виробництва та переробки продукції тваринництва. Також під контролем обсяги державного замовлення на підготовку магістрів і бакалаврів за скороченим терміном навчання. На навчально-методичній раді за дорученням ректора буде розглянуте питання навчальних планів всіх факультетів та ННІ з метою недопущення перенесення у варіативну частину обов’язкових дисциплін, зокрема історії української державності, філософії та інших з гуманітарного блоку. Також у зв’язку із складанням зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови при вступі до магістратури, буде переглянуте у бік збільшення годин на її вивчення.

    Учений секретар Оксана Барановська повідомила про перелік питань, винесених на порядки денні засідань ректорату, вченої ради та травневої наради з планування.

     Питання нової системи фінансування вищої освіти розглядалося минулого тижня на відповідній нараді в Міністерстві освіти і науки, де університет представляв проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Згідно з перехідними положеннями Бюджетного кодексу планується фінансувати підготовку фахівців відповідно до їх чисельності. Пропозиції НУБіП – визначити потребу в кількості фахівців, врахувати особливості кожного закладу вищої освіти, його статус та інші – були озвучені і передані керівництву міністерства. Також Вадим Ткачук повідомив про підтвердження участі у міжнародній конференції, присвяченій 120-річчю університету, майже 80 іноземців з 23 країн. Ще представники з восьми посольств зголосилися взяти участь у пленарному та секційних засіданнях.

     Окрім підготовки до Дня університету, тривають й поточні ремонти та роботи з благоустрою. Про них доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. За графіком реставруються фасади корпусу №4 та гуртожитку №1, йдуть оздоблювальні роботи в центральній їдальні. На тижні – асфальтування території.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про державні закупівлі, ситуацію в навчально-дослідних господарствах, видання збірників тез до міжнародної конференції та узгодив проведення наради з енергоефективності16 травня 2018 року о 13 годині.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на організації весняної екзаменаційної сесії та завершальному етапі підготовки до відзначення ювілею університету. Сергію Кваші – завершити оформлення музею, переглянути навчальні плани, контролювати формування держзамовлення, організувати вступ до магістратури, підготувати урочисту частину відкриття погрудь на Алеї слави, спільно з головою Студентської організації Катериною Дювенжі – провести шаховий флеш-моб. Оксані Барановській – відпрацювати організацію вітання університету, нагородження співробітників, забезпечити проведення статутних заходів. Начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – внести пропозиції вартості навчання для студентів нового набору, перевірити стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках. Начальнику відділу комплексної безпеки і охорони Василю Моісеєву – забезпечити цілодобовий порядок на території університету, посилити охорону на період святкових днів.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook