Друга весна на сцені НУБіП

22 березня 2018 року

     До святкування 120-річчя університету кафедра культурології вже не один раз представила на розсуд вимогливої аудиторії поціновувачів мистецтва звітні концерти аматорських колективів та творчі вечори викладачів кафедри.

     Ось і сьогодні, відзначаючи другий прихід весни (бо ж за народним прогнозом 22 березня – друга зустріч весни, адже перша – на Масницю), ми знову дарували студентам, викладачам і усім працівникам університету свято. Цього разу створити його планували чоловічий вокальний ансамбль «Амеро» під керівництвом старшого викладача Сергія Дудка та жіночий вокальний ансамбль «Октава» під керівництвом асистента Ніни Мелікової. Та щасливий випадок, вірніше, профорієнтаційна робота в Дарницькому районі, і сприяння голови профкому студентів та аспірантів Олексія Муравського зробили так, що свято стало у кілька разів цікавішим та іскрометнішим: до нас завітала студія естрадно-духового мистецтва Дарницького дитячо-юнацького центру під керівництвом Олександра Білошапки. Саме цей колектив має честь 22 квітня 2018 року на сцені столичного Жовтневого палацу взяти участь в шоу «Битва оркестрів – ДІТИ», де зустрінеться з духовим оркестром «Львівські фанфари».

    «Музичне виховання – це не тільки виховання музиканта, а насамперед виховання людини». Цей вислів Василя Сухомлинського є провідною ідеєю в роботі всіх педагогів колективу цієї студії. адже музична творчість споконвіку вважається найсильнішим засобом впливу на духовний світ людини і використовується як інструмент його формування. «Up town funk» Марка Ронса і «Місячна серенада» Гаррі Міллера, «Freedom» Фаррелла Вільямса і «Nella fantasia» Енніно Маріконе, «Щедрик» Миколи Леонтовича і «Ми за мир» Оксани Перової-Рошки у виконанні більш, як 70 юних віртуозів з учасників естрадно-духового оркестру, ансамблю традиційного джазу, вокальної та хореографічної студії – довели, що ці маленькі музиканти – люди високої культури і глибокої духовності. І, що дуже цікаво, під їх акомпанемент по-новому, оригінально і цікаво зазвучали і «Намалюй мені ніч» Мирослава Скорика, яку виконувала «Октава», і «Старі фотографії» Кузьми Скрябіна у виконанні чоловічого вокального ансамблю «Амеро».

     Звичайно, вокальні колективи нашого університету також представили себе у всій красі та різнобарвності багатоголосся, жанрів і тематики. Заворожуючі молоді голоси Анастасії Щипанової, Марії Новицької, Анастасії Сизоненко, Марії Штерн, Анни Арустамян, Анастасії Фурсової, Анни Бовкун, Антоніни Бойчук, Ольги Оцабери, Анни Лазюк, Артура Гайдая, Михайла Марківа, Юрія Ящука, Антона Миколаєнка і творче обдарування їхніх наставників заслуговували гучні схвальні оплески глядацької зали.

     Наші гості також відзначили професійну роботу звукорежисерської групи кафедри. І це справді висока оцінка!
    Щира наша подяка керівникові духової групи оркестру «Сувенір» заслуженому діячеві мистецтв України Геннадію Григор’єву, вокальної групи – Марині Громі, балетмейстеру Заріні Ібрагімовій, керівнику театру «Ніколь» Олені Меркуловій за працю із підростаючим поколінням. Сподіваємось, їм в НУБіП сподобалось, тож чекаємо як майбутніх студентів.

     Не забуваймо: 22 квітня 2018 року на сцені столичного Жовтневого палацу естрадно-духовий оркестр «Сувенір» змагатиметься в шоу «Битва оркестрів – ДІТИ». Ваші голоси для нього дуже важливі!

Ірина Майданюк


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook