Першокурсник факультету тваринництва та водних біоресурсів Юрій Бойко: олімпіада НУБіП для вступників – це унікальний шанс навчатися в одному з найкращих університетів країни

5 березня 2018 року

     Вже не вперше співрозмовниками на сторінках офіційного сайту НУБіП України є першокурсники факультету тваринництва та водних біоресурсів, які вступили в університет завдяки саме участі в олімпіаді для абітурієнтів, яка, до речі, проходить щороку. Тож ще одне підтвердження того, що олімпіада – це унікальний шанс навчатися в одному з найкращих університетів країни – студент спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» Юрій Бойко. Як все це відбувалося, читайте далі.

— Олімпіада стала вирішальною для вступу в НУБіП, чи не так?
     — На момент моєї участі в олімпіаді для вступників, я ще не вирішив остаточно, що буду подавати документи саме сюди. Проте, коли дізнався, що за це можна отримати до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО, а це, погодьтеся, суттєво підвищує шанси вступу, а також ще й можливість перевірити надбані знання, сумнівів геть не залишилося. І мій вибір НУБіП став однозначним.

— Як проходить власне олімпіада? Завдання важкі?
     — Перший тур дуже легкий, і його виконуєш вдома. Далі надсилаєш анкету учасника та відповіді до університету і слідкуєш за результатами на сайті. Якщо набереш 75 балів і більше (а не набрати цю кількість буде дуже важко), ти допущений до участі в наступному турі. І це, як на мене, найцікавіша частина олімпіади. Адже ти отримуєш можливість ближче познайомитися зі своїм майбутнім місцем навчання, викладачами та визначитися остаточно зі спеціальністю. До речі, навіть, якщо не зміг відповісти на всі запитання другого туру, все одно буде нарахована певна кількість додаткових балів до сертифікату ЗНО. І часто вони бувають вирішальними, коли йдеться про вступ на місця державного замовлення.

— Як тобі навчається зараз? 
     — Вже ось другий семестр я студент спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура». Вважаю цей напрям дуже перспективним. Всі заняття проходять цікаво та на високому рівні, крім того ми ще й відвідуємо гурток з іхтіології. Тож раджу не марнувати свій час, долучатися до олімпіади для абітурієнтів і поборотися за 20 додаткових балів. Ми всі будемо раді вітати кожного у дружній родині НУБіП.

Розмовляв Руслан Кононенко 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook