Розширюємо обрії міжнародної діяльності: працюємо, навчаємось і святкуємо разом

9 лютого 2018, 22:28
м. Київ

У Китайській Народній Республіці Новий рік святкують двічі. Цього року окрім традиційного святкування у січні, китайці відзначають Новий рік й у лютому. Так, 9 лютого в актовій залі Київського університету імені Бориса Грінченко відбулося урочисте святкування Китайського Нового року. На заході були присутні як студенти КНР, так і українська молодь, громадяни Китаю, що проживають в Україні, почесні гості, такі як Надзвичайний і Уповноважений Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Ду Вей, ректор Київського університету ім. Б. Грінченко Віктор Олександрович Огнев’юк та інші.

 

Кафедра української та класичних мов гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України також отримала запрошення на цей захід. Доцент кафедри Мехасюк Світлана Едуардівна була присутня на святкуванні разом із студентами НУБіП України – громадянами Китаю – Тяном Сяосуном та Жень Леєм.

 

Свято розпочалося з привітальних слів пана посла КНР в Україні та ректора Київського університету ім. Б. Грінченко В. Огнев’юка. Вони привітали всіх присутніх з урочистою подією та зазначили про важливість співпраці України та Китаю у різних сферах діяльності. Далі концерт продовжили танцювальні, вокальні та інструментальні виступи, які виконувалися китайською молоддю. Українці теж прийняли участь у заході, представивши до уваги глядачів енергійні українські народні танці. Особливо зворушливими були хореографічні номери, де китайські танцівниці, вдягнені в яскраві етнічні костюми, виконували танці національних меншин Китаю.

 

Після концертної програми запрошені гості мали змогу пригоститися національною китайською кухнею, яка нікого не залишила байдужим. Хек у гостро-солодкому соусі з овочами, китайські пампушки – баоцзи, рисова локшина – гоцяо, китайський сир тофу відкрили для гостей різноманітність та самобутність китайської кухні.

 

 

Світлана Мехасюк, доцент кафедри української та класичних мов

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook