Змагання Спартакіади «Здоров’я» серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України з шахів

12 лютого 2018, 16:00
Корпус № 3, ауд. 128

     

   Термін змагань. З 12 лютого 2018 року (понеділок). Збір команд – 16:00 год., початок першого туру – 16:30. Ігрові дні: понеділок, вівторок, середа.

    Місце змагань. Навчальний корпус №3, аудиторія 128.

     Учасники змагань. Змагання командні. У змаганнях беруть участь збірні команди факультетів, ННІ, структурних підрозділів НУБіП України складені з науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників. Аспіранти участі в турнірі не беруть. Склад команди 5 осіб (з яких має бути не менше ніж 1 жінка) і 5 запасних учасників. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру. На п’ятій дошці грають тільки жінки. Основний склад визначається за першим туром. Переміщення учасників основного складу у ході турніру по дошках забороняється. Запасний учасник може замінити любого учасника основного складу в ході турніру. Запасний учасник може грати на будь-якій дошці. Кожна команда приходить на тур з трьома комплектами шахів.
На кожну партію гравцям дається по 15 хвилин за шаховим годинником.

     Визначення результатів. На першому етапі турніру усі команди-учасники розподілені жеребкуванням на 3 групи. 12 лютого 2018 року (понеділок) грають команди групи «А», 13 лютого (вівторок) – групи «Б», 14 лютого (середа) – групи «В».

     В кожному турі команда переможець визначається за найбільшою сумою балів, набраних усіма учасниками команди. За перемогу учаснику нараховується 1 бал, за нічию – 0,5 бала, за поразку – 0 балів, за неявку учасника – 0 балів. За однаковою сумою балів переможцем стає команда, яка має більше балів на першій дошці, потім на другій дошці і т.д. За рівними показниками на п’яти дошках (5 нічиїх) команда переможець визначається за бліц грою учасників першої дошки, час на гру – по 5 хвилин на учасника.  
     Команди, які зайняли 1 і 2 місця в групах виходять до другого етапу змагань. Команди, які зайняли треті місця в групах замають 7-9 місця в турнірі. Команди, які зайняли 4-ті місця в групах замають 10-12 місця в турнірі. Команди, які зайняли 5 місця в групах замають 13-15 місця в турнірі.
     На другому етапі турніру 6 кращих команд грають в двох групах по три команди. До групи 1 виходять команди які зайняли: 1 місце в групі «А», 2 місце в групі «Б», 1 місце в групі «В». До групи 2 виходять команди які зайняли: 2 місце в групі «А», 1 місце в групі «Б», 2 місце в групі «В».
     На фінальному етапі турніру проводяться стикові ігри між командами, які зайняли однакові місця в групах 1 і 2. Команди, які зайняли перші місця в групах 1 і 2 грають між собою і розігрують 1-2 місця в турнірі, команди, які зайняли другі місця – розігрують 3-4 місця в турнірі, треті команди – розігрують 5-6 місця в турнірі.

     Спортсмен несе особисту відповідальність за стан власного здоров’я.

     Головний суддя турніру – В.М. Прохніч, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар – В.П. Краснов, професор кафедри фізичного виховання, суддя зі спорту національної категорії, заступник головного судді – В.К. Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, суддя зі спорту національної категорії.

     Розподіл учасників по групах за результатами жеребкування 8 лютого 2018 року на зборах представників команд.

 

     Поточні результати змагань розміщуються на сторінці Спорт/Протоколи змагань.

В’ячеслав Пархоменко,
головний секретар спартакіади «Здоров’я» НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook