Наукове свято на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК присвячене «Дню студентів»
17 листопада на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулася щорічна постерна конференція магістрів другого року навчання спеціальностей: «Якість, стандартизація та сертифікація», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», де майбутні фахівці представили результати наукових досліджень.
Студенти представили основні розробки комісії у складі декана факультету Лариси Баль-Прилипко, завідувачів кафедр: стандартизації та сертифікації продукції АПК Владислава Сухенка, кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександра Савченка доцентів: Слободянюк Н.М., Медвєдєвої Н.А., Сілонової Н.Б. Голембовської Н.В., Веретинської І.А.
У своїх презентаціях вони продемонстрували оригінальні розробки, вдосконалені технології та інноваційні рішення в м'ясо та рибопереробних галузях, розкрили питання якості, безпеки, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції в період її виробництва, транспортування, переробки, зберігання і реалізації; сучасних методів управління якістю та безпекою сировини та харчових продуктів; екологічно-безпечних технологій виробництва, переробки та зберігання продукції АПК.
Декан факультету звернула увагу на креативне оформлення портерних презентацій магістерських робіт, на формулювання актуальності тем, мети і завдань дослідження, висновків роботи та їх відповідності поставленим завданням. Комісія відзначила, що представлені роботи є завершеними працями, які за своїми новизною, практичною цінністю, актуальністю, ступенем обґрунтованості результатів та висновків, готові до захисту перед екзаменаційною комісією.
За результатами комісії були відзначені найкращі тематики та постерні розробки наступних студентів:
- Субота Богдан Анатолійович «Розробка м´ясних консервів геродієтичного призначення» (керівник Баль-Прилипко Л.В.);
- Ніколаєнко Микола Станіславович «Розроблення елементів системи управління безпечністю харчової продукції за вимогами ДСТУ 22000:2007 в умовах ТОВ "Пирятинський делікатес"( керівник Баль-Прилипко Л.В.);
- Тонкошкура Тетяна Віталіївна «Удосконалення технології функціональних паштетів з використанням харчових волокон» (керівник Баль-Прилипко Л.В., Леонова Б.І.);
- Корейба Олена Михайлівна «Розроблення технології печінкових паштетів із м´яса перепелів» (керівник Слободянюк Н.М., Веретинська І.А.);
- Ярошенко Олексій Миколайович «Аналіз нормативних документів щодо якості корпусних меблів та розроблення пропозицій покращення їх споживчих властивостей» (керівник Медвєдєва Н.А.);
- Дорофій Діана Олександрівна «Удосконалення технології консервів для домашніх тварин» (керівник Слободянюк Н.М., Голембовська Н.В.);
- Пузік Юлія Германівна «Розроблення проекту гармонізованого стандарту «Шавлія сушена. Технічні умови та методи досліджень» і обґрунтування стандартизованих показників (керівник Сухенко В.Ю.);
- Бобришева Едуард Олександрович «Дослідження впливу рослинних ферментних препаратів на якість маринованих напівфабрикатів (керівник Штонда О.А.);
- Прасол Ігор Юрійович «Використання нетрадиційної сировини у технології рибних котлет» (керівник Слободянюк Н.М., Голембовська Н.В.);
- Костюк Владислава Валеріївна «Розроблення елементів СУБХП в умовах компанії «Yasiona», м. Київ» (керівник Слива Ю.В.).
- Морозова Марина Андріївна «Удосконалення технології м´ясних продуктів шляхом збагачення кальцієм» (керівник Крижова Ю.П.);
- Петрук Дмитро Васильович «Розробка технології других заморожених страв» (керівник Слободянюк Н.М., Менчинська А.А.);
- Перекліта Юлія Ігорівна «Розробка стандарту підприємства «Екологічні критерії оцінки життєвого циклу. Свині. Туші та половини туш» та обгрунтування стандартизованих показників» (керівник Шапошнік В.М.).