Спеціалізована вчена рада ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження поповнилася ще однією науковою спеціальністю – 05.13.07 «Автоматизація процесів керування»

31 жовтня 2017 року

     Тривалий час випускники аспірантури кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження захищали свої дисертації за спеціальністю 05.13.07 «Автоматизація процесів керування» в Національному університеті харчових технологій, Центрально-українському національному технічному університеті, інших закладах. І ось нарешті 11 жовтня 2017 р. атестаційна колегія МОН України затвердила рішення експертної ради з інформатики, кібернетики та приладобудування про надання спеціалізованій раді НУБіП України Д26.004.07 права приймати до розгляду та проводити захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) технічних наук за спеціальністю 05.13.07 «Автоматизація процесів керування».

    Цій події передувала величезна робота, котру фахово координувала наукова частина університету. Важливу роль при цьому відіграла науково-практична конференція «Автоматика 2017», що успішно була проведена у вересні поточного року в нашому університеті, і котра зібрала представників наукових установ, університетів із усіх регіонів України. Саме вони, як учасники цієї конференції, оцінивши наукові здобутки нашого університету щодо розробки систем автоматизації складних біотехнічних об'єктів, запропонували експертній раді МОН України, як її члени, підтримати клопотання НУБіП України щодо надання спеціалізованій вченій раді Д26.004.07 права приймати до розгляду та проводити захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) технічних наук за вище означеною спеціальністю.

     Таким чином, традиційно вже існуюча у цій спеціалізованій вченій раді спеціальність 05.09.03 «Електротехнічні комплекси та системи» була доповнена новою. Тож побажаємо членам цієї спеціалізованої вченої ради талановитих здобувачів та успішної роботи.

Віталій Лисенко,
завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем
імені академіка І.І.Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook