Приймальна комісія розглянула стан надходження заяв від вступників

24 липня 2017 року

 24 липня 2017 року. Засідання приймальної комісії відкрив її голова ректор Станіслав Ніколаєнко, який щойно повернувся з Міністерства освіти і науки України. Там він мав розмову з міністром Лілією Гриневич та першим заступником міністра Володимиром Ковтунцем з приводу доведених НУБіП обсягів державного замовлення на підготовку фахівців. Позиція нашого університету чітка: ми не можемо миритися із закриттям кафедр, потужних наукових шкіл. Тому проректору з навчальної і  виховної роботи Сергію Кваші та декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку доручено підготувати звернення до МОН щодо збільшення місць для навчання студентів за державний кошт та сьогодні ж передати його в міністерство.

 
Коментуючи перебіг вступної кампанії, Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на необхідності проведення індивідуальної роботи з вступниками, залучення якомога більшої кількості контрактників. А от після завершення прийому, на серпневій вченій раді будуть підбиті підсумки і визначені нові принципи кадрової роботи. Мова йде про залучення на роботу в університет молодих, амбітних докторів наук з інших вишів, які мають високі індекси цитованості, публікації в міжнародних виданнях, бажають працювати на результат. Умови праці, які може запропонувати НУБіП досить пристойні.
 
Потому перейшли до розгляду питань порядку денного. Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук доповів про хід надходження заяв від вступників на програми підготовки бакалаврів та магістрів.  До бакалаврату маємо 10,5 тисяч заяв, а в магістратуру 2,3 тисячі. Характерними тенденціями цьогорічної кампанії стали збільшення бажаючих навчатися за контрактом, на заочній формі навчання. Вже завтра стартують вступні випробування для молодших спеціалістів. Прийом документів в бакалаврат закінчується 26 липня, в магістратуру – 28 липня.
 
Заступник директора ННІ післядипломної освіти Тереза Микицей проінформувала про результати вступних випробувань для вступників в магістратуру на спеціальність «Публічне управління та адміністрування». Його склали 24 претенденти на державну форму навчання і 31 – за контрактом. Що ж до вступу на другу вищу освіту на бакалаврат за спеціальностями «Правознавство» і «Агрономія», то на першу маємо 33 успішних вступника, а на другу – 39. Приймальна комісія продовжила терміни прийому заяв для здобувачів другої вищої освіти до 29 серпня.
 
 
Також приймальна комісія рекомендувала до зарахування на спеціальність «Лісове господарство» учасника АТО Сергія Дороша, який успішно пройшов співбесіду.
 
 
Проректор Сергій Кваша на завершення озвучив обсяги державного замовлення на бакалаврів для вступників, що мають освітній ступінь молодшого спеціаліста, станом на сьогодні.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook