Кращі обирають НУБіП: триває прийом документів на бакалаврат

17 липня 2017 року

 Сьогодні уперше за ці дні було чи не найбільш завізно на спеціальність «Філологія». Випускник ЗОШ №8 з Жовтих Вод Герман Шепель бачить себе у майбутньому перекладачем з німецької мови, тому й здав документи на «Германські мови та літератури». Такий вибір не випадковий: сім’я живе на дві крани – Україну та Німеччину (де батько працює за контрактом). Хлопець у випускному класі навчався то в одній країні, то в другій. І щоб уникнути проблем з наявністю місць на держзамовлення, спільно вирішили навчатися за контрактом. Мрія коштує грошей!

 
Ще один бажаючий навчатися на контрактній формі, але вже за спеціальністю «Лісове господарство» - Микола Циглюк з села Великі Зозулинці на Хмельниччині. Хлопець бере приклад із свого батька – лісника, бо знає цю роботу і вона йому до вподоби.
 
 
 
Серед юних вступників увагу привернув сивий чоловік, якому, видно, багато дісталося по життю. Так воно і виявилося. Луганчанин Віктор Морошан, колишній заступник командира батальйону «Донбас», у його складі пройшов пекло Іловайська, інших гарячих точок сходу і бачив усю страшну правду війни та справжню суть нашого «східного брата». Сьогодні він помічник народного депутата, береться до мирної справи, хоча і зі зброєю в руках: я - потенційний студент-заочник ННІ лісового і садово-паркового господарства, отримаю диплом і ганятиму браконьєрів, жартує він. Зброю для цього вже маю – нагородну. До речі, він не один з наших цьогорічних абітурієнтів: ще чотири його товариші по зброї з «Донбасу» подали документи на спеціальності різного спрямування. Всі - на заочну форму навчання, звісно, адже потрібно годувати сім’ї.
 
Серед майбутніх заочників контрактної форми - співробітниця Київобленерго з Борисполя Алла Гоцківська. Вона вже має вищу освіту – диплом бакалавра з економіки і підприємництва НУБіП, який отримала вісім років тому. А зараз прийшов час здобути базову освіту з енергетики і електротехніки. Як на мене, досить різка зміна фахового спрямування. Але не її: жінка тривалий час працює в сфері енергетики (спочатку і справді економістом) і нині керує групою з виконання комерційних проектів. Відчуває, що спеціальних знань бракує, тож і повернулася до alma mater  (бо знає можливості університету) здобувати другу освіту вже як заочник.
 
 
 
 
 
Дружно здавати документи приїхали ІТшники з числа випускників Ірпінського економічного коледжу. Вони всі підлаштовувалися під мене, жартує володар диплому з відзнакою і колишній староста академгрупи Ярослав Мельниченко: я зараз зайнятий – як адміністратор бази даних ЄДБО у приймальній комісії коледжу - і знайти час здати документи до університету доволі складно. Вже маю досвід роботи ІТшника. І сьогодні разом з Миколою Любенком, Дмитром Могильним та іншими подаємо заяви - спробуємо продовжити навчання в університеті за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook