Молоді вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства представили власні наукові здобутки у Литві на І-шій Міжнародній конференції «Smart Bio»

24 травня 2017 року

 

Молоді вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства Світлана Білоус та Марина Голяка взяли участь у 1st International Conference «Smart Bio» (ICSB 2017), яка відбулася в литовському Університеті Вітовта Великого (Vytautas Magnus University). На науковій конференції зібралися вчені з усього світу для того, щоб обговорити наукові проблеми біорізноманіття, екології, молекулярної біології, біотехнології та біохімії, біоінформатики і біофізики.

Доцент кафедри дендрології та лісової селекції Світлана Білоус на конференції представила результати біотехнологічного дослідження багатовікових дерев України, які мають унікальне біологічне та культурно-історичне значення.

 

Аспірантка кафедри лісової таксації та лісовпорядкування Марина Голяка представила матеріали спільного дослідження вчених НДІ лісівництва та декоративного садівництва та Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК щодо встановлення ролі деревного детриту у формуванні різноманіття мікобіоти в лісових насадженнях Українського Полісся.

Учасники наукової конференції ознайомилися з особливостями навчального процесу, матеріально-технічним оснащенням лабораторій для роботи студентів та науково-дослідними об’єктами Університету Вітовта Великого. Відбулася зустріч делегації вчених з ректоратом литовського університету.

Окрім участі у конференції вченими було проведено робочі візити до Литовського дослідного центру сільського і лісового господарства (Lithuanian Research Centre for Agriculture and Forestry), який був співорганізатором конференції ICSB 2017. Науковці цього литовського наукового центру є давніми партнерами вчених НУБіП України.

Литовські навчальні заклади і наукові установи вбачають великі перспективи у співпраці з українськими університетами. Вже 29 травня цього року в НУБіП України з робочим візитом планує приїхати декан факультету природничих наук Університету Вітовта Великого для обговорення перспективних напрямів співпраці.

Роман Василишин,

директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook