Чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації 2017, м. Ужгород

29 березня 2017, 0:31
м. Ужгород

Відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2017 рік, відділу спортивно-технічних та  прикладних видів спорту, 27-24 березня 2017 року у лісових масивах навколо міста Ужгород відбувся Чемпіонат України (дорослі, юніори,  юнаки), зі спортивної радіопеленгації, короткі дистанції, III-IV ранг. Організатор змагань Міністерство молоді та спорту України, безпосереднє проведення змагань покладено на Лігу радіоаматорів України та головну суддівську колегію чемпіонату.

Згідно положенню про змагання у чемпіонаті України беруть участь збірні команди областей України і міста Києва, які змагаються у 5 вікових категоріях серед жінок і 8 вікових категоріях серед чоловіків. Збірна команда кожної області складається з трьох спортсменів у кожній віковій категорії. Спортсмени змагаються у чотирьох вправах на особисту першість. Також з кожного з чотирьох видів програми змагань підводиться командна першість за двома кращими результатами команди з трьох учасників. А за результатами чотирьох днів командних змагань підводиться загальнокомандна першість серед територій.

В складі жіночої збірної команди міста Києва в групі Ж20 (жіноча еліта, без обмеження за віком) виступала Олександра Пархоменко, аспірант кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, природничо-гуманітарного факультету НУБіП України. Для Олександри, якій нещодавно присвоєно спортивне звання заслужений майстер спорту України, цей чемпіонат виявився найбільш успішним за останні роки. Вперше вона змогла здобути три перемоги в особистому заліку з чотирьох можливих видів програми змагань під час одного чемпіонату України: спринті, класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц і радіоорієнтуванні. На четвертій дистанції, класичній дистанції 144 МГц, Олександра зайняла 4 місце поступившись 1 хвилину третьому місцю і ще 1 хвилини другому місцю. Жіноча команда Києва виявилася сильнішою в усіх чотирьох дисциплінах. Забезпечував підготовку та участь Олександри у змаганнях В.К. Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, тренер і діючий спортсмен, який і сам брав участь у змаганнях в категорії ветеранів по групі Ч50 і вибором два других і третє місце на цьому чемпіонаті.

Чемпіонат в Ужгороді був першим з чотирьох етапів відбіркових змагань до збірної команди України, яка у 2017 році буде брати участь у чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації (липень 2017 року, Естонія) і чемпіонаті Європи з радіоорієнтування (травень 2017 року, Республіка Польща).

Бажаємо нашим спортсменам подальших успіхів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Фото зі змагань:

 

 

Кафедра фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook