Кафедра аквакультури активізує міжнародну наукову діяльність

4 січня 2017 року

     У ці святкові дні на кафедрі аквакультури відбулося чергове засідання круглого столу, присвячене питанням активізації наукової діяльності науково-педагогічних працівників кафедри і перспектив участі науковців у реалізації міжнародної рамкової програми ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт-2020». Крім персоналу кафедри, до участі в засіданні круглого столу було запрошено начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка.

     З інформацією про участь науковців університету в реалізації програми «Горизонт-2020» виступив доцент Василь Коваленко. Він ознайомив присутніх з матеріалами останніх двох семінарів, проведених Національним контактним пунктом рамкової програми «Горизонт-2020» в НУБіП України.

     У обговоренні матеріалів семінарів та, в цілому, проблеми підвищення наукової активності НПП кафедри аквакультури прийняли участь завідувач кафедри, професор Надія Вовк, доценти Антоніна Андрющенко і Алевтина Базаєва, асистенти Віта Шумова, Ірина Кононенко, Леся Охріменко та Аліна Ромаскевич. В колі обговорюваних питань були проблеми забезпечення наукових лабораторій сучасними приладами, пошуку замовників послуг і партнерів в реалізації наукових проектів.

     Цінними порадами з присутніми щодо встановлення контактів із науковцями інших країн поділився начальник НДЧ НУБіП України Володимир Отченашко. Він також проаналізував результати участі науковців університету в рамковій програмі ЄС «Горизонт-2020» і вказав на вузькі місця в цій роботі. Так, для підвищення рівня конкурентоздатності наукових проектів при їх розгляді експертними комісіями, необхідно залучати до числа команди виконавців відомих вчених, які мають міжнародне визнання.

     Професор Надія Вовк запропонувала всім науковцям активізувати роботу в інтернет-мережі наукового співробітництва: створювати власні профілі на таких науково-орієнтованих соціальних порталах, як Linked In, Researchgate, Google Scholar тощо.

     З метою підвищення комунікативної активності НПП кафедри доцент Василь Коваленко запропонував перелік заходів для поліпшення індивідуальних навичок з використання іноземної мови: колективне відвідування заходів, які проводяться в культурному центрі «America House» при Посольстві США в Україні, участь в засіданнях міських розмовних клубів, використання можливостей Інтернет для самоосвіти.

В.М. Шумова,
асистент кафедри аквакультури 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook