Вчені факультету тваринництва та водних біоресурсів втретє за рік виграли грант на міжнародне стажування – цього разу до Ізраїлю

19 листопада 2016, 21:05

    4-23 вересня завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів професор Михайло Сичовпроходив стажування в Міжнародному сільськогосподарському тренінг-центрі Міністерства закордонних справ Ізраїлю. Участь стала можлива завдяки перемозі в конкурсі та отриманню гранту на навчання.

     У навчальному курсі «Впровадження інноваційних технологій та методів управління в молочному скотарстві» взяли участь представники п’яти країн: Україна, Вірменія, Грузія, Казахстан, Узбекистан. Упродовж трьох тижнів проводилися теоретичні та практичні заняття з утримання та розведення молочної худоби, ветеринарного захисту корів, способів боротьби з маститами та профілактики яловості корів. Досить великий блок був присвячений годівлі різних статево-вікових груп молочної худоби. 

     Також відвідано молочно-товарні ферми різних форм власності (Машав, Кібуци). Слід зазначити, що продуктивність корів в Ізраїлі знаходиться на високому рівні і становить в середньому 12500 кг молока на корову. Учасники курсу відвідали фірми з виробництва обладнання для молочних залів SCR та Afi Milk, ознайомилися з роботою підприємств з виробництва та зберігання сперми, комбікормів і кормових сумішок.

     Фінальним етапом навчального курсу стала розробка та презентація проектів. Професор Михайло Сичов разом із представниками Вірменії запропонували присутнім освітянський проект «Концепції годівлі дійних корів», який ставив за мету змінити навчальні підходи в годівлі молочної худоби, а саме написати за сучасними концепціями розділ «Годівля дійних корів» для підручника з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів», провести навчання викладачів та відобразити світовий досвід у типовій програмі з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів».

     Проект був схвалений та посів перше місце. Професору Михайлу Сичову запропоновано продовжити роботу над ним роботу та взяти участь у конкурсі на отримання гранту для фінансування.

Вадим Кондратюк, 
декан факультету 
тваринництва та водних біоресурсів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook