Першокурсниця факультету землевпорядкування Марія Місяйло: мрію працювати за фахом

19 листопада 2016 року

Про те, як навчається першокурсникам факультету землевпорядкування, з перших вуст дізнаємося від студентки Марії Місяйло.

– Хто вплинув на вибір університету?
– Спочатку визначилася зі спеціальністю. На мою думку, земля є і буде, вона нас годує і дуже часто є причиною різних конфліктів. Наявні суперечності повинні розв’язувати саме землевпорядники. Думала ще про маркетинг, але на сімейній нараді рідні віддали свої голоси на користь геодезії і кадастру. У виборі вишу зупинилася на НУБіП, оскільки хотілося самій пережити ті позитивні враження в цьому університеті, якими під час навчання тут ділилися мої знайомі і друзі.

– Як перші місяці навчання?
– Хоч якби не було важко із кресленням, навчання подобається. А якщо й щось не виходить, то є кому підтримати. В мене чудова англомовна група, в якій я староста, ми – єдина команда і гуртом боротися із труднощами легше.

– Чи варто знімати мораторій на продаж землі? Цікава твоя думка як майбутнього землевпорядника.
– Мій хрещений – фермер і я неодноразово була свідком дискусій щодо цього гострого і суперечливого питання. Однак поки що остаточно не визначилася, хоча впевнена: не можна продавати землю іноземцям.

– Маєш якісь хоббі: спорт, танці, співи?
– У школі займалася баскетболом, а зараз увесь час іде на навчання і самоврядування. Хоча я й не шкодую, бо це теж не менш цікаво.

– Про що мрієш зараз?
– На найближчий час – здати сесію на відмінно. А якщо говорити про перспективи, то мрію працювати за фахом.

Розмовляла Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook