Про прибутковість точного землеробства студентам факультету аграрного менеджменту розповіли Альберт Карнінус та Корн Кокс

4 листопада 2016 року

На факультеті аграрного менеджменту за підтримки Експертної Ради Українського клубу аграрного бізнесу та Консорціуму PLUS for Progress in Agriculture відбулася лекція Корне Кокса та Альберта Канрінуса на тему "Прибутковість точного землеробства: шанс чи катастрофа?"

Корне Кокс та Альберт Канрінус є представниками Нідерландську прикладну аграрну школу Aeres Group (www.aeres.nl) та вже багато років досліджують smart (розумні) технології у фермерстві (Корне – з прикладного боку, Альберт – з економічного). 

Лекційна аудиторія була заповнена, крім присутніх студентів та викладачів приємно було бачити представників 5 каналу та радника правління з питань сільського господарства Credit Agricole Вank, екс-міністра сільського господарства Франції Жан-Жака Ерве.

             

Присутні дізнались, що в основі точного землеробства лежить поняття про існування неоднорідності в межах одного поля. Для оцінки та визначення цих неоднорідностей використовують новітні технології, такі як системи глобального позиціонування, спеціальні датчики, аерофотознімки і знімки з супутників. Для аналізу та обробки отриманої інформації використовуються спеціальні програми для агроменеджменту на базі геоінформаційних систем. Зібрані дані використовуються для планування висіву, розрахунку норм внесення добрив та засобів захисту рослин.

Реальність впровадження точного землеробства показав Альберт Канрінус за допомогою відео, в якому продемонстровано практичне застосування роботизованих систем в обробітку грунту.

Корне Кокс розповів свою історію smart-менеджменту, наголосивши на ключових положеннях, зокрема управління витратами та доходами. Важливість прийняття вірних управлінських рішень на основі професійних знань він показав на практичному прикладі. Вкінці своєї доповіді Корне підкреслив, що 80 % його студентів стають фермерами й запитав слухачів

«Do you like to improve your financial results?»,

«What management instruments do you need for that

Питаннями про розумне фермерство в Нідерландах та Україні цікавились студенти 3 та 4 курсів напряму підготовки «Менеджмент». В обговоренні також взяли участь Жан-Жак Ерве та проф. Стародубцев В.М.

Тож використання систем точного землеробства є досить довгоокупним, проте у майбутньому, зважаючи на постійне збільшення населення, це дає довгострокову перспективу.

 

 

 

Людмила Денисенко, заступник декана

факультету аграрного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook