ПАВЛЕНКУ ОЛЕГУ ІВАНОВИЧУ – 80 РОКІВ!

21 жовтня 2016 року

21 жовтня 2016 року виповнюється 80 років з дня народження кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри терапії і клінічної діагностики, Заслуженого науково-педагогічного працівника НАУ Павленка Олега Івановича.
Деканат факультету ветеринарної медицини, кафедра терапії і клінічної діагностики щиро вітають Павленка О.І. з нагоди Ювілею, зичать довголіття, здійснення усіх добрих намірів і планів, любові і шани близьких, друзів та колег.
Науково-педагогічна громадськість, фахівці ветеринарної медицини знають О.І. Павленка як провідного вченого з незаразної патології тварин, талановитого педагога, вчителя та доброзичливого порадника.
Народився О.І. Павленко в с. Старий Коврай Чорнобаївського району Черкаської області.
У 1954 р. він поступив на перший курс Київського ветеринарного інституту. Був учасником першого студентського загону м. Києва з освоєння цілинних земель Казахстану. Студентом 5-го курсу брав участь у ліквідації епізоотії ящуру в Херсонській та Сумській областях. У роки студентства – активний член інститутського, а потім академічного духового оркестру.
Після закінчення навчання і одержання диплома ветеринарного лікаря у 1959 р. О.І. Павленко за направленням впродовж 12 років працював на виробництві на посадах головного ветеринарного лікаря колгоспу, старшого ветеринарного лікаря колгоспно-радгоспного виробничого управління, заступника головного ветеринарного лікаря Велико-Олександрівського району Херсонської області (до 1967 р.) та начальника епізоотичного загону Броварського району Київської області (до 1971 р.). На громадських засадах обирався головою молодіжного клубу при районному будинку культури, членом офіцерського суду честі, членом райкому комсомолу. Впродовж трьох років був головою профспілкової організації Броварської районної ветеринарної лікарні та деканом Народного університету від райветлікарні.
З 1971 по 1973 рр. О.І. Павленко навчався в очній аспірантурі при кафедрі терапії і клінічної діагностики УСГА під керівництвом професора М.О. Судакова. У 1974 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Діагностика і профілактика йодної недостатності у великої рогатої худоби в господарствах біогеохімічної провінції Українського Полісся, збідненої йодом, кобальтом, цинком, міддю».
З 1974 по 1980 рр. І.О. Павленко працював на посадах асистента кафедри терапії і клінічної діагностики УСГА, старшого викладача кафедри епізоотології, старшого наукового співробітника проблемної лабораторії кафедри мікробіології і вірусології (до 1990 р.). З 1993 р. і до виходу на заслужений відпочинок О.І. Павленко працював на посаді доцента кафедри терапії і клінічної діагностики Національного аграрного університету.
У 1979 р. О.І. Павленко закінчив тримісячні курси на факультеті підвищення кваліфікації  Московської ветеринарної академії ім. К.І. Скрябіна за спеціальностями “Внутрішні незаразні хвороби сільськогосподарських тварин” та “Психологія і педагогіка”, а в 1983 р. – “Епізоотологія”. У 1990 р. закінчив курси з комп’ютерних технологій при Київському політехнічному інституті.
За період роботи на кафедрі терапії і клінічної діагностики О.І. Павленко брав активну участь в 11 наукових експедиціях під керівництвом проф. М.О. Судакова з вивчення мінеральної недостатності у сільськогосподарських тварин та розробки методів їх діагностики і профілактики.
За дорученням ректорату і парткому Української сільськогосподарської академії О.І. Павленко призначався керівником ознайомчої практики студентів-іноземців ветеринарного факультету із країн Азії, Африки і Латинської Америки: у 1974 р. в Латвійській ветеринарній академії, м. Єлгава; у 1975 р. – у Мінському с.-г. інституті (Білоруська РСР); Ленінградському с.-г. інституті (м. Пушкіно) та у 1976 р. – у Тбіліському с.-г. інституті (Грузинська РСР). У 1978 р. О.І. Павленко очолював групу радянських студентів, які проходили практику в Лейпцігському ветеринарному університеті.
Під керівництвом О.І. Павленка захищено 10 магістерських і більше 100 дипломних робіт студентів.
Коло наукових інтересів І.О. Павленка – вивчення мікроелементозів у сільськогосподарських тварин; діагностика, лікування та профілактика хвороб молодняку тварин.
Павленко І.О. брав активну участь у громадському житті факультету ветеринарної медицини та університету: призначався секретарем приймальної комісії факультету ветеринарної медицини, заступником відповідального секретаря і відповідальним секретарем приймальної комісії УСГА, членом профкому академії, членом партійного бюро факультету ветеринарної медицини, партгрупоргом і профгрупоргом кафедри терапії і клінічної діагностики, наставником студентських академгруп.
Павленко О.І. професійно захоплюється фотографією. Його роботами ілюстровані наукові статті багатьох співробітників університету, які опубліковані в журналі “Ветеринарна медицина України” та інших виданнях. За його безпосередньою участю оформлені стенди,  буклети та ілюстративні матеріали інституту і кафедр, Музею ветеринарної медицини України, Київської міської лікарні ветеринарної медицини. Ним  неодноразово організовувались виставки власних фотографій для студентів і співробітників факультету та університету.
За значний внесок у науково-педагогічну та організаційну роботу О.І. Павленко нагороджений Відзнакою “Відмінник аграрної освіти і науки”, Почесними грамотами Державного департаменту ветеринарної медицини України, Київського міського голови, ректора університету, директора інституту та двома пам’ятними медалями. В 2005 році йому присвоєно звання “Заслужений науково-педагогічний працівник НАУ”.
Враховуючи освітні та наукові досягнення і багаторічну плідну працю І.О. Павленка на факультеті ветеринарної медицини нашого університету, вчена рада факультету на своєму засіданні 19 жовтня 2016 р. (протокол №3), одноголосно прийняла рішення про нагородження ювіляра медаллю “За заслуги перед факультетом ветеринарної медицини НУБіП України” та вручення Почесного диплому за № 21.





З повагою, деканат факультету ветеринарної медицини

та колектив кафедри терапії і клінічної діагностики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook