Добрий початок – то половина роботи

10 жовтня 2016, 23:49

       Саме з такої народної мудрості розпочався новий навчальний рік кафедри аквакультури. Так, 31 серпня напередодні Дня знань в університеті урочисто відзначали нагородами найкращих працівників, які внесли вагомий вклад у розвиток свого факультету зокрема та університету загалом. Серед числа нагороджених Почесною грамотою університету був доцент кафедри аквакультури Кононенко Руслан Володимирович

Фото 1. Ректор Ніколаєнко С.М. нагороджує Кононенка Р.В. Почесною грамотою університету

Кафедра аквакультури вітає Руслана Володимировича з отриманою грамотою та бажає в майбутньому досягти нових звершень.

Але і літній період кафедри аквакультури пройшов досить насичено та жваво. Так, завдяки спільній роботі доцентів кафедри Коваленка В.О. та Базаєвої А.В., які брали активну участь у роботі приймальної комісії, було набрано контингент студентів 1 курсу напряму підготовки «Водні біоресурси та аквакультура». Кураторський супровід першокурсників довірили викладачам кафедри аквакультури – асистентам Ромаскевич А.В. та Кононенко І.С., які активно включилися в культурно-виховну роботу зі студентами.

        На кафедрі продовжується підготовка висококваліфікованих спеціалістів у галузі аквакультури. Зокрема, у червні цього року аспіранткою кафедри Гаріян Людмилою під керівництвом доцента кафедри аквакультури к.с.-г.н. Коваленка Василя Олександровича розпочалися дослідження з використанням біологічно-активних добавок у корми для годівлі стерляді (фото 2, 3, 4).

Фото 2. Аспірантка Гаріян Л.В. проводить годівлю личинок стерляді стартовим комбікормом

       База наукових  досліджень -  ПП «Науково-виробнича фірма "Бестер"» с. Трипілля Обухівського р-ну Київської області.

Фото 3. Контроль за умовами вирощування молоді – вимірювання температури

води та вмісту розчиненого кисню 

       Орієнтовний термін закінчення експериментальної частини за темою наукової роботи – вересень 2018 р.

Фото 4. Аспірантка Гаріян Людмила проводить дослідження динаміки росту мальків стерляді

        За результатами проведених експериментів ведеться підготовка статті до фахового видання.

      Науково-педагогічні працівники кафедри приймають активну участь у житті університету. Так, асистенти Шумова В.М. та Кононенко І.С. 13 вересня відвідали зустріч з делегацією Палестини на чолі з міністром сільського господарства доктором Суфіаном Султаном. Результатом зустрічі було підписання меморандуму про співпрацю в галузі сільського господарства. Є надії, що в перспективі можлива співпраця в галузі аквакультури (фото 5).

Фото 5. Асистенти Шумова В.М та Кононенко І.С. на зустрічі з делегацією Палестини 

        З початку нового навчального року оновлена стендова інформація кафедри аквакультури щодо магістерських спеціалізацій, складу науково-педагогічних працівників кафедри тощо. Із стендовою інформацією можна ознайомитися біля аудиторій та кабінетів кафедри.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook