Перший робочий візит завідувача кафедри цивільного та господарського права

20 вересня 2016 року

     Завідувач кафедри цивільного і господарського права НУБіП України Піддубний Олексій Юрійович у складі делегації НУБіП України взяв участь у Першому зібранні фахівців споріднених кафедр з обговорення актуальних проблем та методики викладання аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права у вищих навчальних закладах України.

     Збори було проведено за ініціативою кафедри аграрного, земельного та екологічного права Національного університету «Одеська юридична академія». Було обговорено низку проблемних питань, характерних як для викладання дисциплін аграрного та екологічного блоку, так і тих, що породжені кризовими явищами, характерними для юридичної освіті в цілому. В промовах доповідачів наголошувалось на необхідності пошуку і реалізації індивідуальних авторських методик викладання, застосування ігрових форм навчання, що підтверджує правильність напряму на гейміфікацію навчального процесу. Окремо відмічалось зникнення необхідності в диктуванні класичних положень щодо предмету і методу правових галузей, визначенню тієї чи іншої галузі, як системи загальнообов’язкових норм, що регулюють ту чи іншу суспільну сферу, які фактично переходять з підручника в підручник вже більш, ніж півстоліття. Себто мова не про те, що слід відмовитись від цих положень, а про те, що основний масив інформації зараз отримується з відкритих джерел в інтернет, і швидкість її поширення і користування нею не залишає шансів звичайному процесу конспектування і запам’ятовування цих нотаток.

     Завдання викладача на сучасному етапі незалежно від виду заняття – лекційного, чи практичного – постійний діалог з студентом, з метою пересвідчитись в правильному розумінні ним тих чи інших теоретичних положень. Крім корисних методичних порад, доповідачі також ознайомили учасників конференції з новелами у аграрному, земельному і екологічному праві, передали свій позитивний досвід їх впровадження у навчальний процес, що безумовно, може стати у пригоді і для викладання інших правових дисциплін.

     

     На завершення Приймаюча сторона організувала учасникам заходу культурну програму по інтересам, так Піддубний О.Ю. долучився до групи, що відвідала надзвичайно цікаву екскурсію по історії побудови і функціонування Одеського оперного театру, а також прогулянку історичною частиною міста.   

Хочеться щиро подякувати колегам з Одеси, організаторам конференції за приємно і корисно проведений час!

Завідувач кафедри цивільного
та господарського права, д.ю.н.,доцент

Піддубний Олексій Юрійович

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook