СЕЛЕКЦІОНЕРИ НЕ СПЛЯТЬ

1 вересня 2016 року
ТОВ Аліра-агро
     Навчальний рік ще не розпочато, а студенти магістри першого року навчання, спеціалізації «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» уже в роботі, піклуються про генетичний потенціал сільськогосподарських культур під майбутню посівну компанію.
     23 серпня 2016 року «новоспечені» магістри спеціалізації «Селекція і генетика»: Дідик Олег ; Желіховський Ярослав; Коваль Вадим та Мельник Олександр, прийняли участь у практичному семінарі для майбутніх агрономів на Полтавщині, який проводили спеціалісти компанії KWS, на базі підприємства ТОВ Аліра-агро.
     У програмі семінару було висвітлено на практиці тонкощі селекції та виробництва насіння, а також технологічні аспекти культивування кукурудзи (строки, глибина, норми посіву; норми та дози добрив; хвороби і шкідники кукурудзи, фази їх ураження та методи боротьби). Інноваційним стало те, що було продемонстровано зміну способу сівби кукурудзи із широкорядного на стрічковий без зміни норми висіву. Рослини при цьому більш розвинуті, мають потужний габітус розвитку, і на момент жнив очікуємо результатів досліджень в порівнянні урожайності.
    Агроном-консультант Каламбет Віталій розповів майбутнім аграріям про історію селекції кукурудзи та продемонстрував співродичів: теосинте та коікс, які використовуються в селекції для підвищення стійкості до хвороб та підвищення вмісту білку в гібридах кукурудзи. Розповів про особливості запилення кукурудзи та характеристику гібридів.
     Окрім цього селекціонери дізнались про особливості гібридів типу UNIQUEDENT, з унікальним поєднанням раннього ФАО, швидкої вологовіддачі (зубовим типом зерна) та ремонтантності.
     Після офіційної частини учасників за обідом чекало підведення підсумку семінару, обміну контактами між учасниками семінару і спеціалістами компанії KWS та вікторина для закріплення вивченого матеріалу з розіграшем корисних призів.

    До речі в останньому «новоспечені» магістри-селекціонери НУБіП України Дідик Олег; Желіховський Ярослав; Коваль Вадим; Мельник Олександр, здобули абсолютну більшість та отримали всі призи, а Віталій Каламбет відмітив знання селекціонерів НУБіП України під час семінару, так, що вони вже не студенти, а спеціалісти аграрного сектору України. 

Магістр першого року навчання
спеспеціалізації «Селекція і генетика с.-г. культур»
Вадим Коваль
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook