Коли навчальна практика приносить не лише користь, а й задоволення…

31 серпня 2016 року

  Для студентів першого та другого курсів факультету землевпорядкування серпень вже традиційно став часом навчальної практики з геодезії та картографії. Вона вже більш ніж півстоліття проводиться на території Боярської лісової дослідної станції

     Чотири тижні 118 студентів знаходяться у мальовничому куточку Київщини, виконують геодезичні зйомки, проводять камеральну обробку результатів знімань і відпочивають у Дзвінковому (на території Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону).

     

     Завдяки старанням адміністрації НУБіП України на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком, дирекції ННІ лісового та садово-паркового господарства (та особисто Петра Лакиди), керівників Боярської ЛДС (Анатолія Карпука, Олександра Шевчука) для цього тут створені всі умови: охайний гуртожиток і оснащені новими меблями та мультимедійним обладнанням навчальні лабораторії. Тож коли студенти завершують свої польові роботи та їхню геодезичну обробку, можуть подивитися трансляцію спортивних змагань з Ріо на великому екрані.

     Окрім того, на базі ще минулого року впорядкували територію. І тепер молоді люди можуть займатися спортом на нових спортивних майданчиках, прогулятися територією бази та поспілкуватися теплими серпневими вечорами у дерев’яних альтанках. А свіже повітря і ранні підйоми (часом доводиться виходити в поле і о 6-й ранку) сприяють гарному настрою і заряду енергії на весь день.

     Окремо хочу відзначити організацію керівництвом ЛДС харчування студентів. У затишній і сучасній столовій щодня готується понад 140 порцій. І якщо спочатку була домовленість лише про сніданки та обіди, то зараз практиканти почали замовляти ще й вечерю. Адже тут готують смачно, порції - великі, а ціна - символічна. Якщо все ж забув щось необхідне привезти з собою – можна придбати це у місцевих магазинчиках, що знаходяться поряд з базою.

     Та найголовніше на цій практиці – власне практика. Викладачі кафедри геодезії та картографії Олексій Жук, Людмила Олійник, Євгенія Кривов’яз, Іван Опенько, Олександр Шевченко та Микола Ковальов розробили таку програму навчальної практичної підготовки, яка дає студентам можливість опанувати усі теоретичні навики, які вони отримали протягом навчального року в аудиторіях.

     До речі, роботодавці теж не залишають поза увагою рівень практичної підготовки студентів факультету землевпорядкування. Цього року на базу практики завітав очільник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, член ради роботодавців факультету землевпорядкування Олег Цвях. Він відзначив високий рівень практичної підготовки студентів і пообіцяв працевлаштовувати кращих випускників у структурі Держгеокадастру.

     Думку ж другокурсників про перебування в Двінковому висловив староста 1-ї групи Михайло Потьомко: так не хочеться повертатися до Києва, адже якщо першокурсники ще будуть проходити практику наступного року, то для нас вона остання. Залишаються тільки спогади.

Наталія Мединська,
заступник декана
факультету землевпорядкування
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook