ВІДБУВСЯ СЕМІНАР НАСТАВНИКІВ «Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ»

1 червня 2016 року

          У перший день літа, з ініціативи та на базі гуманітарно-педагогічного факультету, кафедрою педагогіки, разом із відділом виховної роботи та студентських справ був проведений науково-методичний семінар для наставників студентських груп.

Розпочавсемінар Сопівник Руслан Васильович, доктор педагогічнихнаук,завідувач кафедри педагогіки, який за дорученням декана гуманітарно-педагогічного факультету, професора Василя Дмитровича Шинкарука привітав присутніх з Міжнародним днем захисту дітей, побажав наставникам, щоб їх вихованці і ті, що дома і ті, що в університеті завжди радували їх своїми успіхами і досягненнями. Руслан Васильович зазначив, що зазвичай семінар наставників носив теоретичний характер, цього разу його організатори зосередяться на практичній складовій виховної роботи, продемонструвавши майстер-клас. Крім цього Р.В.Сопівник запросив наставників, які не мають педагогічної освіти навчатися на гуманітарно-педагогічному факультет за спеціальностями «Професійна освіта» та «Педагогіка вищої школи», а також здобувати наукові ступені за нещодавно відкритою спеціальністю «Науки про освіту» за системою PhD,  що охоплює три спеціалізації «Теорія та методика виховання»; «Методика навчання сількогосподарських  дисциплін»; «Інформаційні технології в освіті».
         Теслюк Валентина Михайлівна, доцент кафедри педагогіки, яка зі студентами підопічної академічної групи доклала найбільше зусиль до проведення семінару, відзначила, що цього разу семінар проводиться  з акцентом на популяризацію національно-патріотичних цінностей в оригінальній, ігровій формі під красномовною назвою «Я люблю Україну». Валентина Михайлівна закликала наставників  спонукати своїх вихованців до прояву ініціативи у справі організації змістовного дозвілля та запросила студентів магістратури гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Педагогіка вищої школи» до участі у грі. 
Студентами групи ПВШ-1501м було проведено п’ять цікавих захоплюючих раундів, у процесі яких молодь виявила кмітливість, артистизм, інтелектуальність, ерудованість вокальні та танцювальні уміння. Впродовж свята було продемонстровано дух змагальності у поєднанні із взаємною повагою.
Під час першого раунду гравці команд «Жовті» і «Блакитні» зупинилися на питаннях, які стосувалися історії України, архітектурних пам’яток, творів літературної класики, поезії, традицій українського народу.
У ході другого раунду«Народна творчість» команди продемонстрували  знання українських прислів’їв.
У третьому раунді «Видатні українські поети» гравцікоманд декламували вірші відомих українських поетів: Т. Шевченка, І.Франка, Л. Українки, Л. Костенко.
 
 
 
Четвертий раунд був не менш захоплюючим, команди відгадували загадки про їжу, а капітани команд презентували давні українські страви.
 
Під час п’ятого раунду учасники команд зупинилися на видатних місцях України. А Наталія Ющенко та Вікторія Олексюк подарували слухачам семінару чудові українські пісні.
Наставники із захопленням спостерігали за грою, після чого подякували її організаторам, а деякі із них запросили студентів групи ПВШ-1501м допомогти організувати подібні заходи на інших факультетах.
 
Канішевська Любов Вікторівна
професор кафедри педагогіки
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook