«Живий простір» разом із гуртківцями – овочівниками

5 травня 2016 року

     У Києві набирає обертів перший в Україні хаб урбаністичного садівництва «Живий простір», який активно співпрацює з науковим гуртком «Овочівник» при кафедрі овочівництва НУБіП України.
   Організацією проекту займається громадський рух «Україна. Всесвіт. Майбутнє» та інтернет-видання DreamKyiv. Саме тут можна буде разом вирощувати овочеві й баштанні культури та навіть мати власну грядку. Водночас можна буде відвідати лекції про вирощування овочів, озеленення міста та здоровий спосіб життя, прийняти участь у тематичних майстер-класах або просто відпочити на одинці з природою. Важливо, що проект є соціальним, тож усі заходи планується проводити безкоштовно.

      Цієї суботи, 23 квітня 2016 р. на ВДНГ розпочалися роботи з облаштування колекційних ділянок овочевих культур. Саме за підтримки кафедри овочівництва та участі членів наукового гуртка були підготовлені ділянки та висіяні холодостійкі овочеві культури (зеленні, коренеплоди), висаджені багаторічні культури. Вони виявили бажання координувати демонстраційні ділянки овочевих культур від сівби до збирання врожаю. Водночас важливо й довести цінну продукцію у великому асортименті до міського жителя, далекого від сільської місцевості, враховуючи показання і протипоказання. Куратором цього проекту є староста наукового гуртка «Овочівник» Лепський Андрій.

     У майбутньому кафедра овочівництва та науковий гурток «Овочівник» продовжать співпрацю з проектом «Живий простір» аби кияни змогли власноруч посіяти, доглянути та зібрати врожай, а також приготувати з продукції смачні й корисні страви для всієї родини та друзів. Недарма, батько медицини Гіппократ писав: «Ваша їжа повинна бути ліками, а ваші ліки – їжею».
     Сподіваємось, що співпраця і надалі буде плідною, а студенти в процесі навчання можуть спробувати себе в ролі керманичів, аби допомогти жителям столиці наблизитьсь до матінки-землі.

Керівник наукового гуртка «Овочівник»,
в.о. завідувача кафедри овочівництва
Бобось І.М.,
староста наукового гуртка «Овочівник»,
студент 2 курсу (с.к.)
Лепський А.Я.


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook