Відбудеться науково-практична конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі сказом

24 вересня 2015 року
12 корпус НУБіП України

Шановні спеціалісти!


Запрошуємо Вас прийняти участь у науково-практичній конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби зі сказом, яка відбудеться на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України 2 жовтня 2015 року.
Реєстрація учасників: 2 жовтня з 8:00 до 14:00 за адресою: вул. Полковника Потєхіна, 16, навчальний корпус № 12 (вестибюль)
Початок конференції: 2 жовтня о 9:00 год.
Контактна інформація: тел. (066) 223-48-36, (096) 770-44-64
e-mail: [email protected]
[email protected]
www.nubip.edu.ua

Всесвітній день боротьби зі сказом є ініціативою благодійної організації «Альянс по боротьбі зі сказом» (ARC) та «Центрів боротьби з хворобами і профілактики хвороб» (CDC), Атланта за підтримки Всесвітньої Організації Охорони здоров’я. Цей День має щорічний характер і проводиться 28 вересня.
Дата цього всесвітнього дня була обрана невипадково: 28 вересня 1895 року помер французький мікробіолог Луї Пастер, який спільно з колегами створив вакцину проти сказу. Перше успішне щеплення проти сказу було зроблено 6 липня 1885 року дев’ятирічному хлопчикові Йозефу Майстеру, якого вкусив скажений пес. Хлопчик вижив, ставши першою людиною, врятованою від сказу. У подяку за свій порятунок Й. Майстер все життя доглядав за могилою вченого і працював сторожем в Інституті Пастера.
В Україні перші щеплення проти сказу запровадив у 1886 році М. Гамалія.
Вперше Всесвітній день боротьби зі сказом відзначили в 2007 році. Вже два роки по тому заходи, присвячені цьому дню, проводились в більш ніж ста країнах світу. Спектр заходів дуже широкий: це і наукові симпозіуми, присвячені боротьбі зі сказом, громадські заходи, присвячені поширенню інформації про профілактику сказу та благодійні заходи, присвячені збору коштів на вакцинацію собак.
Мета проведення даного заходу полягає в підвищенні інформативності щодо актуальності проблеми сказу в Україні та світі, його розповсюдження серед диких і домашніх тварин, та наслідки при зараженні для людей і тварин. Також планується обговорення проблем діагностики та профілактики сказу; питань щодо епізоотичної ситуації по сказу в Україні, можливість оздоровлення території країни від сказу. Важливим є і обмін досвідом з іноземними організаціями щодо боротьби зі сказом та висвітлення проблеми лікування сказу у людей.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook