Виїзне заняття студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на молокопереробне підприємство
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК в рамках вивчення дисципліни «Загальні технології харчової промисловості» організував для студентів факультету проведення виїзного заняття на ТОВ «Брусилівський маслозавод» (Житомирська область), основним видом діяльності якого є переробка молока, виробництво масла та сиру.
Викладачів зі студентами радо зустріли директор підприємства Микола Федорович та головний технолог Галина Анатоліївна.
Микола Федорович розповів про безперервну роботу заводу з перших днів війни без зупинки виробництва, про повний цикл виробництва сирів, про оновлення та модернізацію виробничих процесів на заводі, впровадження системи HACCP, співпрацю із провідними нідерландськими сироварами, про виробництво найсмачнішого солодковершкового масла 72,5% та 82,5% жирності, поділився співпрацею з іншими закладами освіти, які направляють своїх студентів для проходження практики.
Микола Федорович запропонував направляти і студентів нашого факультету для проходження практик, а для цього завод має багато переваг: житло, де студенти можуть проживати під час проходження практики, їдальню з недорогими, але повноцінними та смачними обідами, працевлаштування на час практики з послідовним вивченням всіх технологічних процесів виробництва масла та сиру від приймання молока до пакування готової продукції. Також директор розповів про інші соціальні умови для працівників заводу, а саме організацію автотранспорту для доставки людей на роботу та з роботи, про магазин, який розташований недалеко від заводу, де працівники і жителі селища можуть купити продукцію заводу в повному асортименті. Колектив заводу стабільний, працює з дня заснування заводу, періодично проходить навчання, що є важливим для виробництва продукції високої якості. Завод має сучасну лабораторію для проведення всіх необхідних досліджень та випуску безпечної для споживання продукції.
Завод працює під торгівельною маркою Green Farm, сири виготовляє за рецептурами та технологіями нідерландських сироварів, випускає наступний асортимент твердих сирів Hollandburg 50%-ї жирності:
- Green Pesto, з травами
- Pesto Verde з кедровими горіхами
- Italian Herbs, італійські трави
- Green Farm Delikaas, premium guality
- Fenugreek, з пажитником
- Сир Gouda (Гауда)
- Сир Mancaster (крафтова серія)
- Tomato Picante, з томатами
- Сир «Княжий»
- Сир «Тільзит»
- Сири напівтверді 40%-ї жирності:
- Моцарела
- Бринза
- Сулугуні
Після екскурсії цехами підприємства керівництвом заводу була організована дегустація продукції, під час якої всі смакували вишукані сири, які вже стали відомими та популярними серед споживачів України.
Сири мають неперевершений смак, поєднаний з яскравою палітрою італійських трав.
Представники факультету, викладачі та студенти, були приємно вражені високим рівнем санітарії на заводі, а також теплим та гостинним прийомом керівництвом заводу.
Студенти висловили велику подяку керівництву, головним спеціалістам заводу, всьому колективу та побажали здоров’я колективу, стабільності, подальшого розвитку виробництва та процвітання в мирній та відновленій Україні!
Юлія Крижова,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів