Привітання до 95-ти річчя кафедри

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів
і природокористування України

    Славетній кафедрі анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка 95 років. За цих 95 років свого існування кафедра стала не просто осередком науки, а справжнім храмом науки та анатомічного музейного мистецтва. В цьому є велика заслуга як попередніх, так і нинішніх поколінь співробітників цієї кафедри. Прийміть мої щирі вітання з цим славним ювілеєм!
    Молитовно зичу всім співробітникам, аспірантам та Почесним членам кафедри душевного та тілесного здоров’я, наснаги та допомоги Божої у Вашому житті та Вашій кропіткій праці на ниві науки та ветеринарної освіти в ім’я величі України.
    Нехай Всемилостивий Господь завжди оберігає Вас і Вашу славетну кафедру та допомагає Вам своїми ласками та щедротами.

Многії і благії Вам літа!
З любов’ю у Христі

ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ,

ПОЧЕСНИЙ ЧЛЕН КАФЕДРИ АНАТОМІЇ ТВАРИН,
ПОЧЕСНИЙ ДОКТОР НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

Київ, 22.07.2015 р. 


 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка

Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

 

   Дорогі друзі!
   Національна академія наук України сердечно вітає ваш колектив з нагоди 95-річчя від дня заснування.
   Цей ювілей є знаменною подією не лише всіх поколінь працівників кафедри, а й у житті вітчизняної науки та освіти.
   За роки, що минули, вами підготовлено сотні висококваліфікованих фахівців та вчених, знаних у багатьох країнах світу і які наразі працюють в усіх куточках нашої держави.
   Довгий і славний шлях вашої кафедри - це яскравий приклад самовідданої праці колективу, якому притаманна талановитість, висока професійність та вміння долати труднощі, яких вистачає в усі часи.
   Щиро бажаємо вам великого натхнення та подальших творчих успіхів. Миру вам, щастя та здоров’я.

Президент Національної, академії наук України, академік НАН України Патон Борис Євгенійович

 Київ, 18.09.2015 р.

 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка

Національного університету біоресурсів і прирокористування України

 

Шановні колеги!

  

   Щиро вітаю Вас з ювілеєм Вашої славетної і широко відомої в світових морфологічних колах кафедри. За 95 років вона стала потужним центром морфологічної науки. Музей створений на базі кафедри - це неперевершене творіння анатомічного музейного мистецтва. Цей, без перебільшення, анатомічний шедевр став можливим завдяки значним особистим зусиллям професора О. П. Мельника. За кількістю експонатів та якістю їх підготовки музей є єдиним не тільки в Україні, а й за її межами.
   Відомі вчені, які працювали на кафедрі, зокрема академіки Б. О. Домбровський, В. Г. Касьяненко та професор Г. О. Гіммельрейх своїми науковими працями здобули славу нашій науці і були визнані світовою науковою спільнотою. Необхідно особливо відмітити, що молоді співробітники кафедри продовжують зміцнювати позиції нашої української анатомічної науки на світовому рівні.
   Бажаю всім співробітникам Вашої кафедри щастя, здоров’я і натхнення до нових наукових звершень та досягнень.

З повагою,
Президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН
Гадзало Ярослав Михайлович

 Київ, 08.09.2015 р.



 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка

Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

 

   Шановні друзі!
   Приємно привітати таку славетну кафедру, як Ваша та ще й з славетним ювілеєм 95-річчя. Ваша кафедра – це суцільні наукові здобутки як у морфологічній науці, так і у історії ветеринарної медицини України. Попередні покоління співробітників Вашої кафедри, очевидно самі того не підозрюючи, заклали міцні підвалини подальшого розвитку морфологічної науки і кафедри. Кафедра дала світу видатних науковців, таких як академіки Б.О. Домбровський та В.Г. Касьяненко, а також професор Г.О. Гіммельрейх.
   Я гордий тим, що є Почесним членом цієї величної кафедри, а також гордий тим, що серед співробітників кафедри є три академіки нашої Академії наук вищої освіти України. Це такі достойні люди як С.К. Рудик, О.П. Мельник та В.К. Костюк, що активно працюють на науковій ниві і ведуть за собою молоде покоління науковців.
   Хочу побажати колективу кафедри щастя, здоров’я та великого натхнення до подальших наукових досягнень в ім'я слави нашої української науки.

З повагою
Президент АН ВО України,
Почесний член кафедри анатомії
тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка,
академік
Дубина Микола Іванович

 Київ, 18.09.2015 р.

 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка

Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

   Стати Почесним членом кафедри не можливо самому, для початку потрібно щоб існувала кафедра, і головне щоб вона не просто існувала, але й мала певні здобутки і була потужним джерелом енергії для розвитку науки і безперечно культури! Такою і є кафедра анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
   Звичайне перебування на кафедрі – це тимчасове явище (поки ти вчишся на ній чи працюєш) і це явище прив’язано до певного місця розташування кафедри в певному місті, на конкретній вулиці в конкретному університеті та факультеті.
    Корифеї кафедри, такі як: акад. Б.О. Домбровський, акад. В.Г. Касьяненко, проф. Г.О. Гіммельрейх та акад. С.К. Рудик виховали нове покоління науковців, а нове покоління передає навички наступному, ще новішому поколінню. Передача цих навичок відбувається в такому дусі, що кафедра анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України на сьогоднішній день вже не прив'язана ні до вулиці ні до університету ні до України ні до часу та відстаней, адже її знають як завдяки колишнім, так і нинішньому завідувачу професору Мельнику О.П. в різних куточках світу! Це у свою чергу свідчить, що членами кафедри залишаються вічно!
   Неправильне виховання швидко збувається, а правильне за законами еволюції перетворюється в інстинкт і добре кодується в хромосоми, і пам'ять про добре передається від покоління до покоління через ДНК і цей процес на цій кафедрі, сподіваюся буде безупинний.
   Я живу в Австралії і мої троє дітей ніколи не були на кафедрі, але я впевнений, що у них буде дежавю якщо вони коли-небудь приїдуть до Києва і відвідають кафедру анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, її музей і подивляться на портрети всіх Почесних членів кафедри та зустрінуться з усіма співробітниками цієї величної кафедри.
   Я щиро вітаю всіх співробітників, аспірантів та Почесних членів кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка з 95-річчям. Не дивлячись ні на які відстані і минуле і майбутнє – ми всі разом і поруч дякуючи нашій славетній кафедрі анатомії.

З повагою
громадянин Австралії, Почесний член
кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Волобуєв Олександр Вікторович

 Австралія, Брісбан, 23.06.2015 р.

 

Коллективу кафедры анатомии животных
им. акад. В.Г. Касьяненко

Национального университета биоресурсив и природопользования Украины

 

Глубокоуважаемые коллеги!

  

   От всей души поздравляю вас с замечательным юбилеем. За прошедшие 95 лет Вы смогли завоевать авторитет среди морфологов не только стран бывшего Советского Союза, но и мира! Ваши исследования по анатомии животных хорошо знают все морфологи, они вошли в многие учебные пособия по ветеринарной медицине. Желаю вам дальнейших творческих успехов, счастья, здоровья!!!

С уважением
Президент Международной ассоциации морфологов
(МАМ) доктор медицинских наук, профессор,
заслуженный работник высшей школы РФ,
академик Российской академии естественных наук,
член-корреспондент РАМН
Баженов Дмитрий Васильевич

 РФ, Тверь, 03.07.2015 г.

 

 

Шановний Олег Петрович!

    Щиро вітаю Вас та професорсько-викладацький склад кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г.Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України зі знаменною подією -95 річчям від дня заснування кафедри! Упродовж десятиліть кафедра анатомії залишається потужним центром освіти і науки, зі стін якої вийшли тисячі спеціалістів, знаних і шанованих не тільки в нашій державі, а й далеко за її межами. 95 років у історичному аспекті - дуже короткий період. Проте цей період був насичений бурхливим життям. Та найголовніше у цьому житті -свято берегти та примножувати традиції попередніх поколінь. Вітаю всіх із славною датою в житті нашого навчального закладу! Бажаю Вам міцного здоров'я, творчого натхнення, здійснення всіх задумів і планів. Зі словами особливої вдячності звертаюся до науково-педагогічних працівників, які завдяки своїм глибоким знанням, безцінному практичному досвіду та самовідданій праці забезпечили Університету визнання й авторитет.

 

З глибокою повагою,
Почесний член кафедри,
заслужений працівник ветеринарної медицини України,
начальник головного управління
ветеринарної медицини в Чернігівській області
Кульбако Віктор Дмитрович

 Україна, Чернігів, 07.07.2015 р. 

 


Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка

Шановні колеги!

   Колектив кафедри нормальної і патологічної анатомії Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету від усієї душі сердечно вітає Вас з визначною подією: 95-річним ювілеєм! Ця дата для співробітників кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України визначна і заслуговує поваги! За 95-річну історію існування кафедри невтомна праця декількох поколінь вчених дозволила виконати величезний обсяг наукових робіт, впровадити у практику найактуальніші розробки з ветеринарної морфології. Кафедра має потужну матеріально-технічну базу, музеї та з любов'ю оригінально оформлені навчальні аудиторії. Анатомічний музей кафедри налічує понад 1000 експонатів. Ми віримо, що традиції кафедри, які були закладені видатними українськими вченими будуть міцніти і далі, а молоді покоління вчених невтомно працюватимуть на благо аграрної науки України. Шановні колеги, нехай доля буде до Вас прихильною, життєва дорога -чистою і на ній зустрічаються вірні друзі та колеги! Бажаємо міцного здоров’я, щастя, здійснення всіх мрій та задумів! Нехай Вас супроводжує удача у всіх починаннях, а розуміння і підтримка з боку рідних, колег, однодумців та непроста робота приносять тільки задоволення. Творчих Вам перемог, наснаги та усіляких гараздів на довгі щасливі літа!

Завідувач кафедри нормальної і
патологічної анатомії с.-г. тварин
Дніпропетровського державного
аграрно-економічного університету,
доктор вет. наук, професор
Гаврілін Павло Миколайович

 Україна, Дніпропетровськ, 07.07.2015 р.

 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка

Національного університету біоресурсів і природокористування України

   Кафедра! А що таке кафедра? Маленька структура будь-якого вищого навчального закладу. Маленькою є і кафедра анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка — маленькою та водночас величною! І цю велич створили люди - її співробітники, що працювали тут протягом 95-ти років. Своїй книзі, про історію кафедри, професор С.К. Рудик дав досить вдалеу назву «Ми завжди перші». І це дійсно так! У далекому 1920 році кафедра анатомії була першою структурною одиницею під час створення ветеринарного факультету при Київському політехнічному університеті. А скільки добрих починань, за свою довгу історію, запровадила ця славетна кафедра! Мабуть і не полічити. На сьогодні кафедра анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка нашого славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України - це не просто кафедра - це мозок анатомічної науки та центр анатомічного музейного мистецтва, фактично світового значення, і це, аж ніяк не перебільшення. Можна багато говорити про минулі покоління співробітників цієї кафедри, не менше можна говорити і про нинішніх - професора С.К. Рудика, що підняв і доніс до людей дійсну історію ветеринарної медицини України від найдавніших часів до сьогодення; нинішнього завідувача кафедри, професора О.П. Мельника, що, на новому місці, фактично зробив кафедру такою якою вона є нині. А що вже й казати про створений ним музей анатомії! Це дійсно музей світового рівня! Я гордий тим, що теж маю відношення до цієї кафедри і не лише як колишній студент, а як Почесний член цієї величної кафедри і тим, що знаходжуся в одній когорті з такими корифеями морфологічної науки як Сава Филимонович Манзій та Петро Маркович Мажуга. В цей славний ювілей хочу привітати весь колектив кафедри анатомії тварин побажати йому подальших наукових та творчих здобутків, миру, щастя і здоров'я в ім'я нашої української держави.

  Слава кафедрі!
  Слава Україні! 

З повагою Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Директор ТОВ "Сімекс Альянс Україна" Саулко Вячеслав Володимирович

 Україна, Переяслав-Хмельницький, 08.07.2015 р.

РФ, Самара, 09.07.2015 г. 

Шановний Олег Петрович!

   Щиро вітаю Вас та професорсько-викладацький склад кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г.Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України зі знаменною подією - 95 річчям від Дня заснування кафедри!
    Славна історія існування цієї кафедри означена її високим авторитетом надійного продовжувача й примножувача багатьох національних освітянських та наукових традицій. Кафедра анатомії була і залишається потужним центром освіти і науки. Серед тих, хто здобув освіту у її стінах, вийшли тисячі конкурентоспроможних фахівців, які відомі своїми досягненнями не тільки в нашій державі, а й далеко за її межами.
    Хочу подякувати професорсько-викладацькому складу кафедри, завдяки якому вона протягом багатьох років залишається знаним осередком наукової діяльності в Україні та за кордоном.
    Ваша творча, самовіддана та подвижницька праця заслуговує щирої поваги та укріплює віру в те, що кафедра і надалі зберігатиме лідерські позиції з підготовки фахівців у галузі ветеринарної медицини.
    Щиро бажаю Вам миру, здоров’я, нових звершень, натхнення, мудрості та терпіння в нелегкій повсякденній праці на благо нашої незалежної суверенної України та в ім’я нашої української науки!

З глибокою повагою,
Почесний член кафедри,
начальник управління,
Головний державний інспектор
ветеринарної медицини Лебединського
району Сумської області
Хрін Олександр Іванович

 Україна, Лебедин 10.07.2015 р.

 

Переклад привітання від професора Гражини Єжевської-Вітковської


Мельнику Олегу Петровичу
доктору ветеринарних наук, професору
кафедри анатомії тварин імені академіка В.Г. Касьяненка
НУБіП України


З нагоди 95-річного ювілею кафедри анатомії, я хотіла б висловити Вам та співробітникам Вашої кафедри щирі вітання і повагу, за відданість справі та здійснення фундаментальної роботи у формуванні характеру випускників факультету ветеринарної медицини. Можливо цей ювілей буде приводом для роздумів про ваше минуле і сьогодення, і в той же час стимулом для майбутніх наукових звершень кафедри.
Кафедра анатомії тварин має довгу і славну історію, а випускники факультету ветеринарної медицини з гордістю говорять про освіту, яка дала їм шанс на успішне життя і кар'єру, та можливість поповнити ряди кращих ветеринарів.
Я хотіла б побажати співробітникам, випускникам та студентам кафедри анатомії тварин подальшого зростання і успіхів на благо Національного університету біоресурсів і природокористування України, та науки в цілому.


Люблін, Польща 15.07.2015 р. 

                
Завідувач кафедри біологічних основ продукції тваринництва,
габілітований доктор наук, професор
Гражина Єжевська-Вітковська

 

Professor Oleg P Melnik
Department of Animal Anatomy
School of Veterinary Medicine
National University of Life and
Environmental Sciences of Ukraine Kiev, Ukraine

July 16, 2015


Dear Professor Melnik

   I would like to take this opportunity of 95-year jubilee of your department and to wish you sincerely further most productive and successful work both in the pedagogical activity and scientific research at you outstanding anatomy department.
    Two years ago, I had an opportunity and great pleasure to visit you and your department, and to hold a number of very interesting conversations concerning the anatomy and vertebrate evolution with you and your colleagues at the department. I left Kiev with very deep impression of the School of Veterinary Medicine in general and your department in particular. The department has absolutely fantastic museum of comparative vertebrate anatomy. The museum contains a large and very diverse collection of exceptionally well prepared specimens, and it is probably one of the best in the world of this type of museums. I had an opportunity to visit a number of the departments of animal anatomy in Europe and in USA, but you museum has probably the best and most professionally prepared specimens, in particular skeletons, that I ever saw. The anatomical exhibitions in a very original and colourful way appear actually along the entire department and create the atmosphere of love and appreciation of the anatomy as a discipline.
    Your department has long and outstanding professional history, which includes contribution of such famous professors of comparative anatomy and morphology as B.O. Dombrovsky, V.G. Kasyanenko and H.O. Himmelreich. Numerous animal anatomy studies were conducted and hundreds of publications in professional journals were published. The publications include several fundamental monographs, textbooks. Among them are the “History of Veterinary Medicine”, by Prof. S.K. Rudzik, and virtually unique textbook, Fish Anatomy written and edited by your, with contribution of your colleagues Drs. Kostiuk VV and Shevchenko PG. The development of the department, including its outstanding museum, educational process and research continue at you department now, despite not very simple circumstances in Ukraine.
    I would like to take this opportunity to wish you and your colleagues at the department and entire Institution a great health, peaceful and prosperous life and further success and achievements in the important scientific and educational work that you all carry out.

 

With very best wishes,

 

Gregory Livshits
Head of the Department of Anatomy and Anthropology
Tel Aviv University School of Medicine, Tel Aviv and
Honorary Research Fellow and Visiting Professor Kings
College, London

July 16, 2015

Переклад привітання від професора Грегорі Лівшиця


Шановний професоре Мельник


   Я хотів би скористатися цією можливістю ювілею 95-річча Вашої кафедри і щиро побажати Вам подальшої найбільш продуктивної і успішної роботи як у педагогічній діяльності? так і у наукових дослідженнях Вашої видатної кафедри анатомії.
   Два роки тому, у мене була можливість та велике задоволення відвідати Вас та Вашу кафедру, і провести ряд дуже цікавих бесід, що стосувалися анатомії та еволюції хребетних з Вами і колегами Вашої кафедри. Я поїхав з Києва з дуже глибоким враженням від інституту ветеринарної медицини в цілому і вашої кафедри зокрема. Кафедра має абсолютно фантастичний музей порівняльної анатомії хребетних. Музей містить велику і дуже різноманітну колекцію виключно добре вмготовлених препаратів, і це, ймовірно, один з кращих в світі, цього типу, музей. Я мав можливість відвідати ряд кафедр анатомії тварин в Європі і в США, але напевно Ваш музей має найкращі й найбільш професійно виготовлені препарати, зокрема скелетів, які я коли-небудь бачив. Анатомічна експзиція є дуже оригінальною і барвистою, і демонструється по всій кафедрі, що створює атмосферу любові і розуміння анатомії як науки.
   Ваша кафедра має довгу і видатну професійну історію, яка включає в себе внесок таких знаменитих професорів порівняльної анатомії та морфології як Б.O. Домбровський, В.Г. Касьяненко і Г.O. Гіммельрайх. Численні дослідження по анатомії тварин були там проведені і опубліковані сотні публікацій у фахових журналах. Публікації включають в себе кілька фундаментальних монографій підручників, серед них «Історія ветеринарної медицини», професора С.К. Рудика, і практично унікальний підручник «Анатомія Риб» написаний і відредагований Вами, з внеском Ваших колег докторів В.В. Костюка та П.Г. Шевченко. І нині, в ці дуже не прості обставини в Україні Ваша кафедра, продовжує розвивати видатний музей, навчальний процес та наукові дослідження.
   Я хотів би скористатися цією можливістю, щоб побажати Вам і Вашим колегам на кафедрі, а також всьому інституту міцного здоров'я, мирного та процвітаючого життя та подальших успіхів і досягнень у важливих наукових та навчально-виховних роботах, які ви робите.
 

З найкращими побажаннями,
Грегорі Лівшиць
Завідувач кафедри анатомії та антропології
Тель-Авівського університету, інституту медицини в Тель-Авіві,
Почесний науковий співробітник і запрошений професор
Лондонського Королівського коледжу

 

Тель-Авів, Ізраїль, 16 липня 2015


   Славетній як своєю історією, так і людьми, що творили і творять цю історію, кафедрі анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка виповнюється 95 років! Це дійсно визначний ювілей. За час свого існування ця кафедра пережила не мало буремних подій, але завжди з честю їх долала. На цій кафедрі зросло не одне покоління видатних вчених морфологів, що здобули широку славу як кафедрі, факультету, так і нашому університету та українській науці. А про музей анатомії, що створений на цій кафедрі, годі і говорити – він говорить сам за себе. Не можна не згадати і про інтернет-сорінку нашої любої кафедри – ця сторінка на стільки потужна на скільки потужна кафедра! Тут відображена не лише історія кафедри, а фактично кожен крок і кожного співробітника чи аспіранта кафедри. Ця кафедра, чи не єдина у світі, що запровадила, ще у 1998 році звання «Почесний член кафедри». Кожен з Почесних членів кафедри від студента до сивочолого маститого вченого з гордістю носить це звання.
   Можна ще багато чого доброго сказати про цю кафедру, але хочеться, в першу чергу, привітати співробітників, аспірантів, а також і нас – всіх Почесних членів цієї, без перебільшення, славетної і величної кафедри анатомії тварин ім.. акад. В.Г. Касьяненка і побажати, щастя, здоров’я та неймовірного натхнення до викладацької, наукової та музейної роботи в ім’я української науки та України.


   Слава кафедрі!
   Слава Україні!

З повагою та укліном низьким
Почесний член кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Директор ТОВ Фірма «Зоосвіт!
Піпіна Сергій Іліч
Почесний член кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Лікар ветеринарної медицини ТОВ Фірма «Зоосвіт»
Бровко Вадим Васильович

Україна, м. Вишневе 18.07.2015 р.

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів
і природокористування України

    Користуючись нагодою, хочу привітати професорсько-викладацький колектив кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка з 95-річчям від дня заснування.
    За ці 95 років існування кафедри було затрачено багато зусиль багатьох поколінь науковців, щоб досягти визнання «Київської школи морфологів» не тільки серед вітчизняних, але й світових вчених. Все це відбувалось завдяки людям, які наполегливо працювали над вивченням та дослідженням морфології, любили свою справу, віддавали кафедрі велику частину свого життя. Велику роль у цьому процесі займали керівники кафедри, завдяки яким була правильно організована робота від заснування до сьогоднішнього дня. На честь одного з таких керівників – акад. В.Г. Касьяненка, завдяки якому «Київська школа морфологів» зайняла гідне місце і визнання серед морфологів світу, було названо кафедру. Але й нинішні заслуговують на високу оцінку, серед яких професор С.К. Рудик та професор О.П. Мельник, завдяки яким наукова робота у сфері морфології відома як в України так і за кордоном, наукові зв’язки з світовими морфологічними школами поглиблюються, рейтинг серед науковців світу росте. Дуже хочеться відмітити музей кафедри, який на сьогоднішній день є одним з найкращих музеїв світу. Як людина, яка має відношення до кафедри і музею не тільки як студент, але в певній мірі, як вихованець цієї кафедри та учасник процесу створення музею, я гордий за честь і визнання нашої кафедри морфологами світу, і тим більше я гордий тим, що є Почесним членом кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
    Дозвольте привітати весь колектив кафедри анатомії тварин з цим ювілеєм, побажати Вам миру, подальших наукових і творчих успіхів у прославленні нашої української науки і держави.

З повагою
Почесний член
кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка,
кандидат ветеринарних наук
Бірук Юрій Олексійович

 Україна, м. Рівне 22.07.2015 р.

 

 

Коллективу кафедры анатомии животных
имени академика В.Г. Касьяненко
Национального университета биоресурсов
и природопользования Украины

 

 

 

 

 

Глубокоуважаемые коллеги!

    Искренне поздравляем весь коллектив кафедры анатомии животных имени академика В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины с 95 - летним юбилеем. Работы Вашего коллектива с мощными научными традициями хорошо известны и общеприняты. Желаем успеха в достижении целей, плодотворной работы, процветания и благополучия, а так же крепкого здоровья, счастья Вам, Вашим коллегам, родным и близким!

 

 

 

 

 

 

 

 

  


С уважением, директор Института ветеринарной медицины и биотехнологии ФГБОУ ВПО ОмГАУ доктор ветеринарных наук, профессор Хонин Геннадий Алексеевич

Доктор медицинских наук, профессор кафедры анатомии, гистологии, физиологии и патологической анатомии ФГБОУ ВПО ОмГАУ им. П.А. Столыпина Семченко Валерий Васильевич

 РФ, Омск, 27.07.2015 г.


Коллективу кафедры анатомии животных
им. акад. В.Г. Касьяненко
Национального университета биоресурсов и природопользования Украины

Глубокоуважаемые коллеги!

   От всей души поздравляю Вас с юбилеем, с этой знаменательной датой. Ваша кафедра существует уже 95 лет и за этот период она достигла многочисленных высот и стала одной из лучших морфологических кафед Украины. Нам очень приятно, что ваша кафедра была первой кафедрой на Украине, которая стала использовать передовую инновационную технологию изготовления морфологических препаратов методом полимерного бальзамирования. Несомненно, что это стало возможным благодаря целеустремленности и огромному труду всего коллектива кафедры и особенно, ее нынешнего заведующего, доктора ветеринарных наук, профессора Мельника Олега Петровича.
   Я желаю кафедре дальнейшего процветания и успехов в научной и педагогической деятельности, а ее сотрудникам здоровья, счастья и благополучия.

Директор Международного морфологического
центра, Член международного общества
пластинаторов, кандидат медицинских
наук, подполковник медицинской службы,
Почетный член кафедры анатомии
животных им. акад. В.Г. Касьяненко
Старчик Дмитрий Анатольевич

 РФ, Санкт-Петербург, 27.07.2015 г.



Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів і природокористування України

Шановні колеги!

   Щиро вітаю весь професорсько-викладацький кафедри з її  95-ю річним ювілеєм!
   Користуючись нагодою, хочу виразити слова вдячності за Ваш вагомий внесок у розвиток освітньої галузі та виконання важливої справи виховання молоді і підготовки висококваліфікованих спеціалістів, від яких залежить майбутнє нашої країни.
Поздоровляючи з видатним ювілеєм, хочу побажати миру, злагоди, благополуччя.
   Нехай святковий настрій цих днів збережеться у ваших душах на всі наступні роки. Хай і надалі Вашими супутниками будуть успіх, щастя і добро!

З повагою, Почесний член кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г. Касьяненка Начальник Сулинського басейнового відділу охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства Держрибагентства України
Антоненко Юрій Григорович

 Україна, Полтавська область, с. Бугаївка, 28.07.2015 р.

РФ, Москва, 28.07.2015 г.

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины

 

Глубокоуважаемые коллеги!

 

   Поздравляем коллектив кафедры анатомии животных имени академика В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины с замечательным 95 - летним юбилеем. Ваши исследования по анатомии животных хорошо известны в нашей стране. Желаем мира, здоровья и творческих успехов Вам, Вашим родным и близким.

Литва, Каунас, Литовский университет наук о здоровье, Ветеринарная академия 29.07.2015 г.


Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины

 

Глубокоуважаемые коллеги!

 

 

   От всей души поздравляем коллектив кафедры со знаменательным юбилеем.
   За 95 летний период своего существования кафедра сумела достичь многочисленных высот и стать одной из ведущих морфологических кафедр не только в Украине, но и далеко за её пределами.
   Коллектив кафедры умело сохраняет и преумножает лучшие традиции создателей Киевской школы ветеринарных анатомов, выдающихся ученых - академиков Домбровского Б. А. и Касьяненко В. Г., профессоров Гиммельрейха Г. О. и Рудика С. К. Результаты исследований ученых вашей научной школы широко известны всем ветеринарным морфологам и вошли во многие учебные пособия.
   Желаем коллективу кафедры здоровья, счастья, благополучия, процветания, дальнейших успехов в научно - педагогической деятельности и творческого долголетия.

 РФ, Саратов, 31.07.2015 г.

 

  

Заведующему кафедрой анатомии животных имени В.Г. Касьяненко, доктору ветеринарных наук профессору, Мельнику Олегу Петровичу и всем сотрудникам этой величественной кафедры!

 

   Дорогие друзья!

   Примите самые теплые слова, по случаю юбилея кафедры. Мы знаем научные работы сотрудников кафедры, Вашу знаменитую научную школу и гордимся Вашими достижениями. Публикации, которые Вы имеете заслуживают самой высокой оценки.
    Желаем Вам приумножать Ваши славные традиции и успешно готовить молодые кадры.
    Здоровья Вам, материальных благ, семейного благополучия.

Президент ассоциации патофизиологов ветеринарной медицины РАН, доктор ветеринарных наук. профессор, академик МААО и АВН, заслуженный деятель науки Республики Башкортостан, Почетный работник высшего профессионального образования РФ
Байматов Валерий Нурмухаметович

РФ, Москва, 04.08.2015 г.


Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсіві природокористування України

Шановні співробітники кафедри та аспіранти!

  

   Вашій славетній кафедрі, що має видатні наукові досягнення виповнюється 95 років. Очевидно, що ці роки були роками самовідданої праці попередніх поколінь. Не гіршими є нинішні. Старші передають свій великий науковий досвід молодшим. А що вже й говорити про Ваш музей анатомії. Він зрозумілий і старому і малому, і сивочолому науковцю і юному аспіранту. Ми горді тим, що цей музей створив і нині завідує Вашою кафедрою Почесний громадянин нашого села, автор його територіальних символів – герба та гімну професор Мельник Олег Петрович. Очевидно, що започатковані 95 років назад традиції якимось чином кодуються в стінах Вашої кафедри і передаються молоді від покоління до покоління. І нехай цей процес буде беззупинним. Серед випускників Вашого факультету є і мешканці нашого села. І свого часу вони теж пройшли через Вашу кафедру яку і нині з приємністю згадують.
    Тож від імені територіальної громади села Котюжани Муровано-Куриловецького району Вінницької області щиро вітаю Вас з таким визначним ювілеєм Вашої кафедри та бажаю всім миру, щастя, здоров’я та добробуту і натхнення до Вашої нелегкої науково-педагогічної праці на славу нашій незалежній Вітчизні.

Слава кафедрі!
Слава героям науки!
Слава Україні!

З повагою

Сільський голова

Арнаут Микола Павлович

 с. Котюжани, Муровано-Куроливецького району, Вінницької обл. 07.08.2015 р.


 

  

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины!

Глубокоуважаемый Олег Петрович и глубокоуважаемые сотрудники кафедры.

 

   Искренне поздравляем всех вас с 95-летием основания кафедры анатомии животных. Мы от всей души желаем дальнейших успехов по сохранению традиций научной школы и воспитанию молодых кадров. Новых вам новых научных открытий и творческих находок, блестящих публикаций, талантливых учеников и плодотворного сотрудничества.
   В течение многих лет наши учреждения связывают деловые и дружеские отношения. Мы надеемся, что эти отношения не только сохранятся, но и укрепятся в будущем.

От имени коллектива сотрудников
Директор Научно-исследовательского Зоологического музея МГУ, доктор биологических наук
Калякин Михаил Владимирович

РФ, Москва, 07.08.2015 г.

 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсіві природокористування України


  

   Кафедрі анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка виповнюється 95 років! Ці 95 років – це не просто роки існування кафедри, а це 95 років наполегливої і невтомної праці декількох поколінь людей. Людей, що працювали на цій кафедрі, і не просто працювали, а своїми науковими ідеями, гіпотезами, теоріями і концепціями крок за кроком здобували наукову славу – славу української науки!
   Ми щиро вітаємо колектив кафедри із славетним ювілеєм та бажаємо всім співробітникам та аспірантам цієї кафедри миру, щастя, здоров’я і подальших та ще більших наукових досягнень.

З повагою

Заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в м. Києві

Курята Наталія Володимирівна

 м. Київ, 10.08.2015 р.

  

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины!


 

   Спасибо за удовольствие посмотреть Ваш музей на сайте. Поздравляю кафедру с юбилеем, и продолжайте и развивайте заложенные традиции.

С уважением

Заведующий кафедрой анатомиии физиологии животных Волгоградского государственного аграрного университета, доктор биологических наук, профессор

Ряднов Алексей Анатольевич

РФ, Волгоград, 10.08.2015 г.

 

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсіві природокористування України


   Щиро вітаю співробітників та аспірантів з 95-річчницєю з часу заснування Славетної кафедри анатомії тварин ім. В.Г. Касьяненка!
   Користуючись нагодою, хочу висловити слова вдячності за Ваш внесок у розвиток української науки, виконання важливої  справи у виховання молоді і підготовки висококваліфікованих спеціалістів, від яких залежать майбутнє нашої Держави.
   Дев’яносто п’ять років відданої праці Ваших викладачів та служіння вічним чеснотам суспільства, їх глибокі знання та фаховий досвід, а також таланти та наполеглива праця випускників і вихованців створили Вам авторитет та велику повагу у суспільстві.
   Своєю результативною діяльністю на ниві розвитку науки у сфері  природокористування Ваш колектив робить значний внесок у розвиток цієї галузі в Україні.
   Нехай кожен день дарує Вам душевну гармонію та добробут, добра і щастя Вам і Вашим родинам, міцного здоров’я і нових професійних звершень!
 

   Із святом Вас, шановні колеги !
   Слава Україні!
   Героям Слава!

Кандидат ветеринарних наук,
Почесний член кафедри анатомії
тварин ім. академіка Касьяненка,
начальник служби ветеринарної
медицини Національного цирку України,
член ЕAZWV (Європейської асоціації ветеринарних  лікарів),
член правління Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин

Марунчин Андрій Андрійович

 м. Київ, 10.08.2015 р.


  

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсіві природокористування України


 

   В основі будь-яких великих досягнень та значних звершень завжди лежить Божа ласка та невтомна праця людини, яка базується на самовіддачі улюбленій справі, а інколи переходить у самопожертву. І чим більше людей є готовими покласти свій час, свій талант, часто своє здоров’я заради спільної справи, тим яскравішими барвами ця справа заграє посеред інших гідних людських досягнень. Як лагідне сонце наповнює соком виноградне гроно, так і сукупна праця численних працівників кафедри анатомії тварин імені академіка В.Г. Касьяненка протягом 95 років дала плід, який цінують колеги та поважають студенти. За ці довгі роки побудови кафедри, кожен її член (викладач, лаборант, препаратор) у межах своєї компетенції вклав не одну цеглину у мур який вистояв під час важких випробувань та розділив радість свят. Також всім відомо, який вагомий внесок у формування анатомічного музею кафедри та її естетичне оформлення внесли студенти-гуртківці. Не можна випускати з уваги значний науковий та творчий доробок кафедри, котрий представлений цілою низкою підручників, посібників, практикумів, атласів, які стали незамінимою допомогою студентам у вивченні предмету по всій Україні. Не дивлячись на вагомі досягнення кафедра не зупиняє своєї натхненної праці, а постійно вдосконалюється, намагається впроваджувати новітні методи виготовлення анатомічних препаратів, шукає шляхи співпраці із закордонними колегами, систематично проводить наукові конференції.
   Тому, у час вашого ювілею бажаю вам берегти, цінувати, розвивати та примножувати найбільше ваше багатство – людину, як особистість, як теплу пам'ять, як надійне сьогодення, як впевнену перспективу. Нехай ваша праця завжди буде плідною та формуватиме основу добробуту вашого навчального закладу та ветеринарної освіти України. Успіхів вам та процвітання!
 

З повагою,
Доктор ветеринарних наук,
професор кафедри нормальної
та патологічної морфології і
судової ветеринарії, Львівського
Національного університету
ветеринарної медицини та
біотехнології ім. С.З. Гжицького

Тибінка Андрій Михайлович 

Україна, м. Львів, 10.08.2015 р.


 

Глубокоуважаемые коллеги!

   От имени выпускающей кафедры по специальности 35.06.01 «Ветеринария» факультета биотехнологии и ветеринарной медицины от души поздравляем весь коллектив кафедры анатомии животных имени академика В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины с 95-летним Юбилеем! Безусловно, без знания анатомии животных, невозможно стать высококвалифицированным ветеринарным врачом. Поэтому ваш труд является основополагающим  в подготовке будущих  ветеринарных специалистов. Желаем вам процветания, свежих идей, творческих успехов в научной и педагогической деятельности! Крепкого сибирского здоровья, счастья и благополучия вам и вашим семьям!
За мир и дружбу, за ветеринарную службу!

Заведующий кафедрой специальных ветеринарных дисциплин факультета биотехнологии и ветеринарной медицины ФГБОУ ВО «Иркутский ГАУ имени А.А. Ежевского», доктор биологических наук, профессор

Силкин Иван Иванович

 РФ, Иркутск, 10.08.2015 г.

ПРАВИТЕЛЬСТВО МОСКВЫ
ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРЫ ГОРОДА МОСКВЫ


  

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины


Глубокоуважаемые коллеги!

Глубокоуважаемый Олег Петрович!

 

   Коллектив Государственного Дарвиновского музея от всего сердца поздравляет вас со славным юбилеем вашей кафедры!
   Вашу научную школу хорошо знают во всем мире. Работы вашей кафедры внесли значимый вклад в развитии естественнонаучных теорий.
   Желаем Вам приумножать Ваши научные достижения.
   Искренне желаем всем здоровья, много радостных событий в жизни, удивительных открытий и удачи во всех делах.

Директор музея
Доктор педагогических наук,
Заслуженный работник культуры РФ
Клюкина Анна Иосифовна

РФ, Москва, 10.08.2015 г.

 

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

   Шановні друзі!
   Щиро вітаю Вас з ювілеєм, великим святом - 95-річчям з дня заснування славетної кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка!
Протягом майже цілого століття самовідданої праці на науковому поприщі, ваша кафедра заслуговано завоювала собі звання справжнього центру морфологічної науки України. Неабиякий вклад в українську науку був зроблений науковцями, які працювали й творили на вашому лоні. Досягнення та здобутки ваших співробітників та славетних попередників заслуговують великої поваги як у наукових колах, так і серед пересічних громадян.
   Тому щиро від всього серця хочу побажати вам творчої наснаги, міцного здоров’я та нових наукових досягнень і звершень! Нехай жодні перешкоди не стануть вам на заваді на шляху досягнення благородних цілей вашої справи!

З повагою,
Депутат Київської міської ради
Андрійко Руслан Юрійович

Київ, 13.08.2015 г.


 

Professor Oleg P Melnik Department of Animal Anatomy School of Veterinary Medicine National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine


  

   Dear Professor Melnik
   Due to the 95-year Anniversary of the Department of Animal Anatomy, I would like to extend my congratulations to you and your colleagues, staff and students of the Department.
   Two months ago, I had an opportunity and great pleasure to meet you at our University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice. We held a very interesting conversations at our Institute of Anatomy concerning the animal anatomy and common publishing and research cooperation in the near future. I believe that I will have an opportunity to visit your Department in Kiev, especially your museum of comparative vertebrate anatomy. You showed me on your website, and I think that it is a great work of yours and I?d like to see it personally. Also, common personal discussion with your colleagues may lead to the strengthen our good relationships.
   I would like to wish you and your colleagues at the Department and entire Institution a great health, creative ideas and further success in your scientific and educational work.

With best wishes,
Head of the Department of Anatomy, Histology and Physiology University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice
Jan Danko 

 Kosice, Slovakia 13.08.2015.
 

Переклад привітання від професора Яна Данко

   Шановний професоре Мельник
   У зв'язку з 95-річчям кафедри анатомії, я хотів би привітати Вас і Ваших колег, співробітників та студентів кафедри.
Два місяці тому я мав можливість і велике задоволення зустрітися з Вами в нашому Університеті ветеринарної медицини та фармації в Кошице. Ми провели дуже цікаві розмови на нашій кафедрі анатомії, що стосувалися анатомії тварин, спільних публікацій та наукового співробітництва в найближчому майбутньому. Я вірю, що у мене буде можливість відвідати Вашу кафедру у Києві, особливо Ваш музей порівняльної анатомії хребетних. Ви показували мені фото на вашому веб-сайті, і я вважаю, що це велика Ваша робота, і я б хотів, побачити музей особисто. Також, особиста розмова з вашими колегами могла б призвести до зміцнення наших добрих відносин.
   Я бажаю Вам і Вашим колегам по кафедрі та всьому факультету міцного здоров'я, творчих ідей та подальших успіхів у вашій науковій та виховній роботі.

З найкращими побажаннями,

Професор, доктор ветеринарної медицини, доктор філософії, Ян Данко
Завідувач кафедри анатомії, гістології та фізіології
Університет ветеринарної медицини та фармації в Кошице


Кошице, Словаччина 13.08.2015 р.


  

Шановний Олег Петрович!

 

   Щиро вітаю Вас та професорсько - викладацький склад кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України зі знаменною подією - 95 річчям від дня заснування кафедри!
   За минулі роки ваша кафедра виросла у великий, авторитетний науковий та освітній центр- центр анатомічного музейного мистецтва,. Під керівництвом славетних педагогів виховано не одне покоління фахівців, які зробили чималий вклад у розвиток ветеринарної справи не лише в Україні, а й за її межами.
   Я, як випускник цього ВУЗу з ніжністю та трепетним хвилюванням згадую нашу аlmа mаtеr, не забуваю, що вона стала для мене чистою і невичерпною криницею знань, кузнею досвіду у сфері ветеринарії. Тут я відвідував лекції і семінари, відтак поєднував науку будови організму з наукою становлення особистості. Відтоді минули десятиліття, а я знову і знову у спогадах відтворюю неповторну й незабутню атмосферу студентської юності, тепло згадую моїх наставників.
   Нехай і надалі ваша праця приносить користь рідному краю, щедро розкриваються перед вами таємниці науки!
   Я хотів би скористатися можливістю, щоб побажати Вам і Вашим колегам на кафедрі, а також всьому інституту широких і щасливих доріг, оптимізму і віри, здійснення усіх планів, намірів та сподівань, здоров'я та удачі, плідної і творчої праці в ім'я розквіту України, на благо нашого народу.
   Віншую Вас на щастя і многії літа!

З повагою

Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, директор Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини

Килівник Олександр Михайлович

Вінниця, 14.08.2015 р.

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

   Щиро вітаю співробітників та аспірантів з 95 річницею з часу заснування Славетної кафедри анатомії тварин ім. В. Г. Касьяненка.
   Користуючись нагодою, хочу висловити слова вдячності за Ваш внесок у розвиток української науки, виконання важливої справи у вихованні молоді і підготовки висококваліфікованих спеціалістів, від яких залежить майбутнє нашої молодої України.
   З цього приводу хочу навести слова французького ученого Луї Пастера: « Я беззастережно вірю в те, що наука та мир одержать гору над неосвіченістю і війною; я переконаний, що народи  простягнуть один одному руки не для руйнування, а для творення, і що майбутнє належатиме тим, хто найбільше зробить для стражденного людства. Вірьте в науку, а це велике й могутнє джерело людського щастя, в джерело, таємниці якого нам ще так мало відомі».
   Слава Україні.

З повагою
начальник Кельменецького ПДВСК Львівської  регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні
Маланич Василь Павлович

Чернівецька обл. м. Кельменці 17.08.2015 р. 

 

Заведующему кафедрой анатомии животных, Национального университета биоресурсов и природопользования Украины профессору О. П. Мельнику


  

     Уважаемый  и дорогой  Олег Петрович!
   От души  поздравляю Вас и  весь коллектив кафедры анатомии животных имени академика В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины с замечательным 95 - летним юбилеем!
   Вы вместе со своими сотрудниками достойно продолжаете и развиваете традиции,  заложенные выдающими сравнительными и ветеринарными анатомами Украины и это благодаря тому, что Вы являетесь не только лидером и яркой личностью, но и прекрасным человеком!

С глубоким уважением,
профессор департамента нормальной анатомии человека Тбилисского государственного медицинского университета, член координационного совета МАМ,  академик МАИА,  доктор медицинских наук
Дгебуадзе Мая Амбросьевна

 Грузия, Тбилиси 17. 08. 2015 г.


Шановний Олег Петрович!!! Шановні представники найкращої кафедри НУБіП України!

 

   Від щирого серця вітаю кафедру анатомії  та всіх – всіх причетних до її процвітання і розвитку працівників та Почесних членів кафедри анатомії з чудовим ювілеєм - 95- річчам!
«Вивчаючи мертве – пізнаємо живе!» - це гасло анатомів, що написане на вході до музею кафедри, є мудрим поштовхом до початку формування справжнього професійного лікаря. Кожен студент – майбутній ветеринарний лікар, починає свій нелегкий шлях до жаданого диплома з кафедри анатомії, а завдяки високому професіоналізму і творчому підходу дружнього колективу кафедри до улюбленого предмету знання надаються майбутнім молодим спеціалістам на найвищому рівні. Завдячуючи чудовим організаційним здібностям керівника кафедри студенти мають можливість також розвивати свої творчі таланти, залишаючи свій неповторний слід у створенні унікального інтер’єру аудиторій та коридорів кафедри, а також створенні неповторного і унікального музею анатомії.
Бажаю дружньому колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка подальшого розвитку і процвітання, наукових відкриттів і професійних злетів, міцного здоров’я і творчого натхнення, стабільності та мирного блакитного неба!!!

З повагою,
Почесний член кафедри анатомії, заступник начальника управління ветеринарної медицини в м. Світловодську Кіровоградської області
Мусієнко Оксана Петрівна

Кіровоградська обл., м. Світловодськ 18.08.2015 р.

ПРАВИТЕЛЬСТВО МОСКВЫ
ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРЫ ГОРОДА МОСКВЫ


  

Заведующему кафедрой анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины Профессору Мельнику О. П.


Дорогой Олег Петрович!

 

   От всей души поздравляю Вас и всех сотрудников нашей кафедры с 95-летием.
   Присоединяясь ко всем добрым словам и пожеланиям, с особенной теплотой вспоминаю дни нашей первой встречи в Дарвиновском музее в Москве и Ваш великолепный анатомический музей в Киеве. Удивительная сокровищница научных знаний, сочетающая анатомические препараты, выполненные с использованием самых современных методов, и художественные резные панно, в полной мере демонстрирует богатые традиции, высокие достижения и огромный научный потенциал кафедры. Знания, талант и энтузиазм сотрудников кафедры, их высочайший профессиональный уровень вызывают искреннее уважение коллег во всем мире.
   В дни славного юбилея желаю коллективу кафедры новых творческих успехов и научных открытий, удачи во всех делах.

С наилучшими пожеланиями,
Почетный член кафедры, Ведущий научный сотрудник Государственного Дарвиновского музея
Фадеев Игорь Вячеславович

РФ, Москва, 18.08.2015 г.


 

ШАНОВНИЙ ОЛЕЖЕ ПЕТРОВИЧУ!

   Високоповажне товариство кафедри анатомії тварин імені академіка В.Г. Касьяненка Нииіонального університету біоресурсів і природокористування України!


   Прийміть мої щирі вітання співробітникам та аспірантам з 95-ю річницею заснування Вашої славної кафедри!
  Славетний шлях пройшла становлення Ваша кафедра закладаючи основи підготовки кваліфікованих спеціалістів ветеринарної медицини та суміжних спеціальностей, як для народного господарства нашої держави, так і для зарубіжних країн Європи, Азії, Африки та латинської Америки!
   Кафедра анатомії увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь славетних представників ветеринарного мистецтва, завжди була і залишається осередком збереження наукових, духовних, високоморальних та культурних традицій виховання майбутніх лікарів ветеринарної медицини!
   Потужний потенціал Вашої анатомічної когорти та справжня відданість своїй справі сприяє розкриттю молодими людьми потенціалу широких можливостей та отримання глибоких знань і неоціненного практичного досвіду, щоб їхня майбутня праця була спрямована па розбудову аграрної та природоохоронної галузей національної економіки, забезпеченню надійного захисту суспільних інтересів, динамічному впровадженню реформ у державі та інтеграції нашої країни до Європейського Союзу!
   Бажаю Вам і вашим родинам міцного здоров’я, миру, благополуччя, наснаги та вагомих успіхів в ім'я щасливого майбутнього України!

З повагою та вдячністю,
Почесний член кафедри анатомії тварин, заступник начальника Південно-Західної регіональної Служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, кандидат ветеринарних наук, випускник УСГА 1982 р.

Власенко Олександр Анатолійович

  Київ, 19.08.2015 р.


  

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины


Глубокоуважаемый Олег Петрович и глубокоуважаемые сотрудники кафедры

 

   Пользуясь случаем, хочу поздравить с 95 летним юбилеем кафедру анатомии, кафедру на которой я когда-то учился. Искренне желаю успехов в образовательной деятельности и научных исследований моему однокурснику, профессору Мельнику Олегу Петровичу  который возглавляет кафедру анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины и всем сотрудникам этой, действительно величественной кафедры.
   Я выпускник факультета ветеринарной медицины Национального университета биоресурсов и природопользования Украины, который во время моей учебы (1985 – 1990 гг.) назывался Украинская сельскохозяйственная академия. Я помню, как будто это было вчера, как в то время мы проводили наши первые исследовании вместе с студентом Олегом Мельником, а теперь он профессор и заведующий кафедры анатомии. Я прекрасно помню эти ночи, которые мы провели в подготовке к экзаменам и зачетам. Это были годы нашего великого обучения. Я помню, общежитие № 6, комнаты, читальный зал, 6-й корпус, корпус нашего факультета и конечно же нашу анатомку и наши два пoтока.
   У меня осталась глубокая благодарность моим учителям, таким как: Г.О. Гиммельрейх, Д.О. Мельничук, А.Й. Мазуркевич, С.К. Рудик, В.Й. Любецький и многим другим. Был у меня лидер моей группы Пипина Сергий Иллич который, как оказалось, тоже имеет отношение к юбиляру – к кафедре анатомии животных, он Почетный член этой великой кафедры. Я передаю ему дружественный привет из Никарагуа.
   Спасибо Украине, особенно Украинской сельскохозяйственной академии которая стала Национальным   университетом биоресурсов и природопользования Украины за полученное образование и я рад быть с вами.

   Теперь я занимаюсь искоренением болезней животных в Никарагуа, когда закончил факультет в 1990 г, я начал работать в сфере ветеринарных услуг в Никарагуа в области эпизоотологии в Министерстве сельского хозяйства и животноводства. Также, закончил обучение в магистратуре по эпизоотологии. Был в течение многих лет профессором эпизоотологии в Университете ветеринарии в Никарагуа.
   В завершении своих воспоминаний хочу еще раз пожелать всем сотрудникам и аспирантам величественной кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко успехов в области научных исследований. Вы ключ для будущих поколений ветеринаров. Я надеюсь, что наши отношения будут не только продолжаться, но укрепляться в будущем.
   Я с большой любовь отношусь к государству Украина. И мне очень больно за то, что происходит сейчас в Украине. Я рад, что вы поддерживаете свое правительство и продолжаете свою борьбу. Я искренне верю, что моя любимая Украина сможет добиться победы.
   Здоровья Вам, материальных благ, семейного благополучия.  Да благословит Вас Бог.

С уважением,
Главный эпизоотолог Никарагуа, выпускник УСХА 1990 г.
Эдуардо Бустаманте Замора

Никарагуа, Манагуа 20.08.2015 г.

 


  

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України


Вельмишановні колеги!

 

 


   Від колективу кафедри анатомії та фізіології тварин Полтавської державної аграрної академії прийміть щирі вітання з нагоди славного ювілею - 95-річчя з дня утворення кафедри анатомії тварин НУБІП України!
   Бажаємо Вам міцного здоров’я, оптимізму, наснаги, довгих років життя, невичерпної енергії, висококваліфікованих фахівців ветеринарної медицини нашої Батьківщини.
   Силу колективу начального закладу чи кафедри створюють викладачі, а славу - випускники. За цими показниками Ви є першими серед кафедр нашого профілю в Україні. Продовжуємо гордитись Вами. Бажаємо так тримати і далі!

За дорученням колективу кафедри анатомії та фізіології тварин ПДАА доктор ветеринарних наук, професор
Бердник Василь Петрович

Полтава, 21.08.2015 р.

 

ДЕРЖАВНА ВЕТЕРИНАРНА ТА ФІТОСАНІТАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ
УПРАВЛІННЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ
В БАРАНІВСЬКОМУ РАЙОНІ
12700, м. Баранівка. вул. Старченка 11 тел. 4-34-87 [email protected]

   Колектив працівників ветеринарної медицини Баранівського району Житомирської області щиро Вітає професорсько-викладацький склад кафедри анатомії тварин ім. академіка В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України зі знаменною подією - 95 річчям від Дня заснування кафедри!
   Упродовж десятиліть кафедра анатомії залишається потужним центром освіти і науки, в її стінах працювали і працюють вчені зі світовим іменем такі як: акад. Б.О. Домбровський, акад. В.Г. Касьяненко, проф. Г.О. Гіммельрейх. акад. С.К. Рудик, проф. О. П. Мельник .
   Ми віримо, що традиції кафедри, які були закладені видатними українськими вченими будуть міцніти і далі, а молоді покоління науковців невтомно працюватимуть на благо науки України.
   Нехай кожен день дарує Вам душевну гармонію та добробут, щастя Вам і Вашим родинам, міцного здоров’я і нових професійних звершень!

З повагою,
начальник управління ветеринарної медицини в Баранівському районі Житомирської області
Линок Петро Васильович

  Житомирська обл., м. Баранівка 21.08.2015 р.


  

Professor Oleg Mielnik

 

 It is nice that You received a lot of congratulations from many countries on the occasion of the anniversary of Anatomy Department of your University. It is a big holiday which mobilised all partners represetning sciences from the area of animals anatomy. On this occasion I'd like to congratulate You as a head of Department all successes which Department of Anatomy received until now and wish You all of the best in future.

Sincerely yours,
Professor
Kazimierz Kosiniak-Kamysz

Polska, Krakow, 22.08.2015 р.


Переклад привітання від Казиміра Косіняка-Камиша

   Професору Олегу Мельнику
   Дуже мило, що Ви отримали багато поздоровлень з багатьох країн з приводу річниці кафедри анатомії Вашого університету. Це велике свято, що мобілізує всіх партнерів, репрезентуючи науку у галузі анатомії тварин. З цього приводу я б хотів поздоровити Вас, як завідуючого кафедри з тим успіхом, який кафедра анатомії має дотепер, і побажати Вам всього найкращого в майбутньому.

З повагою,
Екс-ректор Краківського
рільничого університету,
професор
Казимір Косіняк-Камиш

Польща, Краків, 22.08.2015.



  

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. Касьяненко В.Г. Национального Университета Биоресурсов и Природоведения Украины, Заведующему Кафедрой, профессору Мельник Олегу Петровичу


Многоуважаемые коллеги!

 

   Примите наилучшие поздравления, от всей души, по поводу 95-ой годовщины со дня основания Вашей кафедры.
   Поздравляю Вас с праздником и желаю всем здоровья и удачи, тепла и мира в семье и рвения в труде! Желаю, чтобы Ваш коллектив всегда оставался таким дружным, и чтобы в трудную минуту можно было опереться на плечо коллег и услышать подбадривающие слова!
   Благодаря усилиям многих поколений морфологов и достигнутых ими убедительных результатов, Вашу кафедру хорошо знают многие ветеринары-анатомы мира.
   Результаты Ваших исследований вошли во многие учебники и монографии по ветеринарной морфологии.
   Искренне желаю всем сотрудникам кафедры творческих успехов в научных исследованиях для приумножения полученных результатов.

Республика Молдова, г. Кишинэу, 24.08.2015 г.

Warszawa, dnia 25 sierpnia 2015 r.

 

Pan
Profesor, doktor nauk weterynaryjnych
Oleg P. MELNYK
Kierownik Katedry Anatomii Zwierzat im. akademika Vladimira G. Kas'janenko
Narodowego Uniwersytetu Zasobow Naturalnych i Wykorzystania Przyrody Ukrainy w Kijowie
Kijow, 03041, ul. Pulkownika Potiechina 16; UKRAINA


   Szanowny Panie Profesorze,
   Z okazji pieknego Jubileuszu 95-lecia powolania w kijowskiej uczelni weterynaryjnej Katedry Anatomii Zwierzat prosze przyjac serdeczne pozdrowienia i zyczenia dalszych sukcesow dydaktycznych oraz naukowych. Zyczymy zespolowi pracownikow Waszej Katedry, aby nasze dotychczasowe kontakty i wspolpraca rozwijaly sie owocnie, by nasze i Wasze dotychczasowe doswiadczenia w zakresie badan morfologicznych stanowily nadal mocna podstawe dla rozwoju naukowego mlodych kadr oraz dobrych osobistych relacji miedzy naszymi zespolami anatomow i histologow.



 

 

Переклад привітання від професора Марти Купчиньської


   Пану професору, доктору ветеринарних наук Олегу П. Мельнику
   Завідувачу кафедри анатомії тварин імені Володимира Г. Касьяненко Національного університету біоресурсів і природокористування України

   Шановний пане професоре!
  З приводу прекрасного ювілею 95-річчя  заснування кафедри анатомії тварин в стінах Київської академії, прошу прийняти сердечні вітання та побажання подальших навчальних та наукових успіхів.
   Бажаємо співробітникам, Вашої кафедри, щоб наші контакти і співпраця плідно розвивались. Щоб наш і Ваш досвід в сфері морфологічних досліджень створював, подальшу міцну основу для наукового розвитку молодих кадрів і також добрих особистих стосунків поміж нашими кафедрами анатомії і гістології.

Завідувач кафедри
морфологічних наук, професор

Марта Купчиньська

Польща, Варшава, 25.08.2015 р.

 

Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсoв и природопользования Украины

   Дорогие коллеги!


   Научная Ассоциация Морфологов Республики Молдова и кафедра Анатомии человека Государственного медицинского и фармацевтического университета им. Николая Тестемицану Республики Молдова искренне и сердечно поздравляют Вас со славным и замечательным юбилеем – 95-летием со дня основания и желают всему коллективу крепкого здоровья, успехов в работе, учебе и личного счастья!
   В течение последних лет наши кафедры связывают деловые и дружеские отношения.
   Мы надеемся, что эти отношения не только сохранятся, но и укрепятся в будущем.
   Сегодня, по случаю юбилея, мы рады выразить профессорско-преподавательскому составу, студентам, аспирантам, докторантам, всему коллективу Вашей кафедры нашу поддержку, уважение и пожелание больших успехов в учебной и научной деятельности, а также организационно-методической работе.
   Примите наши искренние заверения в дружбе и пожелания дальнейших творческих свершений, благополучия во всех делах и достижений на благо отечественной фундаментальной науки и высшего медицинского образования!

Председатель Научной Ассоциации Морфологов Республики Молдова, заведующий кафедрой анатомии Государственного медицинского и фармацевтического университета им. Николая Тестемицану Республики Молдова доктор медицинских наук, профессор

Катеренюк Илья Мафтеевич

  Республика Молдова, г. Кишинэу, 25.08.2015 г.



Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины

 

 

 

   Коллектив научного отдела заповедника поздравляет Вас со знаменательным юбилеем. В течение уже 95 лет ваша кафедра является ведущей в области ветеринарной анатомии и сравнительной морфологии животных. Труды ваших сотрудников известны далеко за пределами Украины, а специалисты, подготовленные вашей кафедрой, успешно работают в разных странах.
   Анатомический музей кафедры славится своими уникальными коллекциями во всем мире, здесь применяются новейшие методы препарирования и консервации экспонатов.
   Эти успехи и достижения стали возможны благодаря огромному труду многих поколений сотрудников кафедры, чьи научные и педагогические традиции поддерживаются сегодня вашим коллективом под руководством заведующего, доктора ветеринарных наук, профессора Мельника Олега Петровича.
   Желаем кафедре дальнейшего процветания и успехов в научной и педагогической деятельности, а ее сотрудникам здоровья, счастья и благополучия!

 

РФ,  Республика Бурятия, г. Улан-Удэ, 28.08.2015 г.

Переклад привітання від професора Аліни Вєлічко

Завідувачу кафедри анатомії тварин Національного університету біоресурсів і природокористування України, професору Олегу Мельнику


   Шановний пане професоре Мельник!
   Я, як почесний член кафедри анатомії тварин, а також як почесний професор Національного університету біоресурсів і природокористування України, маю честь привітати Вас, шановний професор Мельник і співробітників кафедри анатомії з 95-річчям заснування кафедри анатомії тварин факультету ветеринарної медицини.
   Прийміть мої щирі вітання  і побажання успіху, процвітання, подальших академічних досягнень, нових ідей і творчої атмосфери. Я особливо вражена музеєм, створеним професором Мельником, який буде служити ще не одному поколінню студентів.
   Я висловлюю сердечну подяку за продовження тісної співпраці між нашими університетами і за підтримку нашого партнерства у міжнародній освіті та проведенні спільних наукових досліджень. Ці заходи основані на взаємній вигоді в напрямку підтримки наших вчених і студентів, а також у реалізації спільних проектів у галузі освіти і наукових досліджень.
   Я щиро вдячна за Вашу гостинність. І я ще раз хочу привітати Вашу кафедру анатомії за її виняткові досягнення і бажаю їй великих успіхів у реалізації майбутніх проектів.
   Я впевнена, що наша зустріч, дискусії і сердечна гостинність, яку я відчула в Києві, посилять співпрацю наших академічних спільнот. Я вірю, що довгострокова співпраця між нашими університетами буде як і раніше розвиватися, і я буду робити все можливе для цього.

Щиро Ваша,
габілітований доктор ветеринарних
наук, професор Вроцлавського
природничого університету,
Почесний член кафедри анатомії
тварин ім. акад. В.Г. Касьяненнка,
Почесний професор Національного
університету біоресурсів і
використання природи

Аліна Вєлічко

Польща, м. Вроцлав, 28.08.2015 р.

Калектыву кафедры анатоміі жывёл імя акад. В. Г. Касьяненкі
Нацыянальнага ўніверсітэта біярэсурсаў і прыродакарыстання Украіны

 

Глыбокапаважаныя калегі!

 

 

   Сардэчна віншуем Вас з 95-годдзем кафедры. Сваімі навуковымі дасягненнямі Вы змаглі набыць аўтарытэт сярод марфолагаў не толькі краін былога Савецкага Саюза, але і свету! Вынікі Вашых даследаванняў, якія добра ведаюць усе марфолагі, увайшлі ў многія навуковыя дапаможнікі па ветэрынарнай медыцыне. Вопыт арганізацыі адукацыйнага працэсу, арганізацыі і абсталявання анатамічнага музея, вучэбных аўдыторый, падрыхтоўкі кваліфікаваных кадраў па анатоміі жывёл варты пераймання і таму яго выкарыстоўваюць калегі многіх ВНУ, не толькі ветэрынарных. Жадаем вам далейшых творчых поспехаў, шчасця, здароўя!!!

Ад усіх беларускіх марфолагаў з павагай


Член каардьнацыйнага савета Міжнароднай асацыяцыі марфолагаў (МАМ), член Праўлення Беларускай асацыяцыі анатамаў, гістолагаў і эмбрыёлагаў, старшыня Праўлення Віцебскага аддзялення БелААГЭ, загадчык кафедры анатоміі чалавека Віцебскага дзяржаўнага медыцынскага ўніверсітэта, доктар медыцынскіх навук, прафесар

 Усовіч Александр Константинович

Загадчык кафедрьы анатоміі жывёл Віцебскай дзяржаўнай акадэміі ветэрынарнай медыцыны
кандыдат ветэрьнарных навук, дацэнт

Мацыновіч Алексей Александрович

  Рэспубліка Белорусь, г Віцебск 31.08.2015 г.


 

Коллективу кафедры анатомии животных  имени академика  В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины



   Уважаемые коллеги!
   От всей души коллеги - анатомы Бурятии поздравляют вас с замечательным 95-летним юбилеем. Ваши научные достижения и учебно-методическая работа позволили завоевать у ученых Советского Союза, России и всемирный авторитет среди ученых – морфологов. Результаты ваших многолетних исследований  вошли в учебники и учебные пособия по анатомии животных.
Сотрудникам кафедры желаем  крепкого сибирского здоровья, счастья, долгих лет и благодарных учеников!!!
  От имени коллектива кафедры анатомии, гистологии и  патоморфологии  ФГБОУ ВО  «Бурятская государственная сельскохозяйственная академия им. В. Р. Филиппова»!

Заведующий кафедрой, доктор биологических наук, профессор, заслуженный деятель  науки Республики Бурятия

Хибхенов Лопсондоржо Владимирович

  РФ, Улан-Удэ, 31.08. 2015 г.

 

Переклад привітання від професора Йозефа Ніцпоня

 Пану професору, академіку АН ВО України Олегу Мельнику, завідувачу кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Високоповажний пане професоре
   З нагоди ювілею 95-річчя заснування кафедри анатомії тварин передаю пану та співробітникам найщиріші вітання і бажаю подальшого потужного розвитку у науковій і навчальній роботі кафедри. Водночас, хочу подякувати за велику співпрацю і дружні стосунки.

З повагою,
габілітований доктор ветеринарних наук, професор,
doctor honoris causa

Йозеф Ніцпонь

Польща, м. Вроцлав, 01.09.2015 р.


Переклад привітання від професора Кшиштофа Кубяка

Професору Олегу Мельнику
завідувачу кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України

   Високошановний пане професоре
   З нагоди сьогоднішнього ювілею 95-річчя кафедри анатомії тварин факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України хочу від себе особисто і від академічних працівників факультету ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету висловити найвище визнання та подяку за величезний вклад в розвиток науки.
Разом з поздоровленням пана професора хочу привітати і співробітників кафедри анатомії тварин та побажати подальшого розвитку, світлих думок у професійному та особистому житті.

З повагою,
Габілітований доктор ветеринарних наук, професор, декан факультету ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету, Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка

Кшиштоф Кубяк

 

 


  

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України


Шановні друзі і колеги!

 

   її величності, славетній нашій кафедрі анатомії тварин ім.акад. В.Г. Касьяненка виповнюється 95 років, і це є славний ювілей!
   Я горджуся тим, що теж маю відношення до цієї величної кафедри. Тут завжди працювали віддані своїй справі люди. У всі часи свого існування співробітники кафедри були знаними педагогами, науковцями і не лише в своїй країні, але й далеко за її межами.
   Сучасна кафедра - це своєрідний науково-мистецький арсенал, що немає собі подібних не тільки в Україні, але й у світі! І в цьому є величезна заслуга нинішніх співробітників нашої славнозвісної кафедри. Славу тій чи іншій установі здобувають люди. Кафедрі завжди везло з людьми як з тими, що працювали у минулі часи: академіки Б.О. Домбровський та В.Г. Касьяненко, професор Г.О. Гіммельрейх, доценти П.О. Осінський, Г.С. Абельянц, А.Б. Камінський та В.В. Костюк, так і з тими, що працюють нині, продовжуючи добрі її традиції: професори С.К. Рудик, В.К. Костюк, доцент М.М. Стегней та багато інших молодих асистентів та аспірантів. Не говорячи про наукові здобутки, чого тільки вартий МУЗЕЙ АНАТОМІЇ, створений нинішнім завідувачем цієї унікальної кафедри професором Мельником О.П.!
   Я бажаю нашій славетній кафедрі вічного удосконалення та процвітання, а її співробітникам щастя, здоров’я, всіляких гараздів та наполегливої праці в ім’я нашої української науки та слави нашої держави України.

З повагою,
Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, кандидат ветеринарних наук, доцент, начальник Головного управління ветеринарної медицини, головний державний інспектор ветеринарної медицини Полтавської області
Аранчій Сергій Васильович

Полтава 03.09.2015 р.


Коллективу кафедры анатомии животных им. акад. В. Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины



 

 

 

   Гпубокоуважаемый Олег Петрович и глубокоуважаемые сотрудники кафедры!
 Сердечно поздравляем Вас с юбилеем 95-летия кафедры!
   Вы сохранили и приумножили традиции, заложенные вашими великими предшественниками и не изменили сравнительноанатомическому направлению Ваших научных исследований. Благодаря усилиям Вашего заведующего кафедрой, профессора Мельника Олега Петровича и коллектива Вы сумели создать непревзойденный анатомический музей! Научные труды сотрудников Вашей кафедры хорошо известны и общеприняты.
   Желаем всем сотрудникам кафедры успеха в достижении целей, плодотворной работы, мира, процветания и благополучия, а так же крепкого здоровья и счастья! Пусть Ваши ученики радуют и удивляют Вас высокими достижениями и всегда с благодарностью вспоминают своих учителей. Надеемся, что наши деловые и дружеские отношения не только сохранятся, но и укрепятся в будущем.

Зав. кафедрой нормальной и патологической анатомии человека медицинского факультета КБГУ, к.м.н., доцент

Каранашева Валентина Ахмедовна

Доцент кафедры нормальной и патологической анатомии, к.м.н.

Будник Антонина Францевна

  РФ, Кабардино-Балкария, г. Нальчик, 04.09.2015 г.


  

Pan Profesor, doktor nauk weterynaryjnych
Oleg P. MELNYK
Kierownik Katedry Anatomii Zwierzpt im. akademika Vladimira G. Kas'janenko Narodowego Uniwersytetu Zasobow Naturalnych і Wykorzystania Przyrody Ukrainy w Kijowie

 

   W imieniu Rady Warszawskiej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej і wfasnym skladam na rpce Pana Profesora serdeczne gratulacje dla caiego Zespoiu Katedry z okazji Jubileuszu 95 - lecia utworzenia Katedry Anatomii Prawidlowej w ramach Politechniki Kijowskiej 10 pazdziernika 1920 roku.
Zyczp Panstwu wielu sukcesow naukowych і dydaktycznych.
   Mam nadziejg, ze wspotpraca mipdzynarodowa zainicjowana przez Pana rozwoju nauk weterynaryjnych і ksztalcenia pokolen iekarzy weterynarii Profesora przyczyni sip do owocnej wymiany mysli, na najwyzszym poziomie.

Polska, Warszawa, 07.09.2015.

Переклад привітання від професора Кшиштофа Ануша

 

Пану професору, доктору ветеринарних наук

Олегу П. Мельнику,

завідувачу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів і природокористування України

 

   За бажаннням ради Варшавської асоціації лікарів ветеринарної медицини і власним складаю на руки пана професора сердечне вітання для всіх співробітників кафедри з нагоди 95-річчя утворення кафедри нормальної анатомії в складі київської політехніки 10 жовтня 1920 року. Бажаю панству великих здобутків наукових і дидактичних. Маю надію, що міжнародна співпраця зініційована паном професором призведе до серйозного обміну думками, розвитку ветеринарної науки і підготовки наступних поколінь ветеринарних лікарів на найвищому рівні.

Президент ради Варшавської асоціації лікарів ветеринарної медицини, габілітований доктор ветеринарних наук, надзвичайний професор Головної школи сільського господарства у Варшаві
 

 

 

Кшиштоф Ануш

Польща, Варшава, 07.09.2015 р.

 


 

Коллективу кафедры анатомии животных  имени академика  В.Г. Касьяненко Национального университета биоресурсов и природопользования Украины



   Уважаемые сотрудники кафедры
   Поздравляю Вас  с 95-летием со дня основания кафедры. Я желаю вам успехов в вашей не легкой работе. Пусть ее будет много, но чтобы она была хорощо оплачена (каждому по заслугам и способностях); чтобы анатомическая наука не остановливалась, и пусть всегда прогрессирует благодаря ващему труду на пользу людей всего мира.
   Жепаю от всего сердца чтобы у вас был мир; не забудьте что и русский, и украинский, и перуанский, и все народы земли мы все братья. НЕТ ВОЙНЕ !!!!

Искренне ваш друг и випускник (ветеринарного факультета УСХА 1978 г.), и коллега
Хуан Даниель Васкес Пакайа

Перу, г. Лима, 05.09.2015 г.

Київ, 08.09.2015 р.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України


  

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України


Шановні колеги!

 

   Ваша славетна і всесвітньовідома кафедра святкує своє 95-ти річчя. За ці роки через кафедру пройшли тисячі студентів, що стали ветеринарними лікарями, які працювали і працюють у народному господарстві нашої держави і не тільки. Заслуга кафедри у підготовці майбутніх лікарів ветеринарної медицини величезна, адже, як це було сказано ще на початку XX століття "лікар не анатом не тільки не корисний, але й шкідливий". Крім того, ваша кафедра славетна своїми науковими досягненнями не лише в Україні, але й далеко за її межами. Тут завжди працювали, як у минулі часи, так і нині, віддані своїй справі люди і серед них є немало видатних постатей анатомічної науки. Це зокрема, академіки Б.О. Домбровський і В.Г. Касьяненко, професори Г.А. Гіммельрейх, С.К. Рудик та О.П. Мельник. А що вже й казати про створений професором Мельником О.П. музей анатомії.
   Тож бажаю славетній кафедрі анатомії вічного процвітання, а її співробітникам щастя, здоров ’я та благополуччя.

З повагою,
заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України
Вержиховський Олександр Мар'янович

Київ, 09.09.2015 р.


 

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України

Колектив кафедри анатомії і гістології домашніх тварин ім. проф. П.О. Ковальського Білоцерківського НАУ щиро вітає вас зі знаменною подією - 95-річчям створення кафедри анатомії тварин ім. акад.
В. Г. Касьяненка!




   Шановні колеги!
   За 95 років ваша кафедра пройшла колосальний шлях і вписала багато яскравих сторінок в історію вітчизняної науки. Сьогодні ви посідаєте провідне місце серед навчальних закладів України як у питаннях навчання, так і в наукових дослідженнях, які відображені у фундаментальних монографіях та навчальних посібниках і створюють гарну основу для підготовки фахівців аграрної галузі.
   Високий рівень творчої зрілості ваших співробітників пробуджують інтерес молодих дослідників до тих нових напрямів, які успішно розвиває ваша кафедра, котра сьогодні є однією з передових у фундаментальних дослідженнях з анатомії тварин. Про значущість робіт, що проводяться на кафедрі, свідчить постійна увага до них як українських, так і зарубіжних учених.
   Ми гордимося тим, що наші колективи зв'язують давні дружні стосунки, витоки яких сягають перших післявоєнних років, коли кафедру анатомії Білоцерківського сільгосп-інституту очолювали професори В. Г. Касьяненко, а пізніше -Г. О. Гіммельрейх.
   Бажаємо вам, шановні колеги, подальших творчих успіхів, талановитих учнів, невтомної енергії у всіх справах, плідного довголіття.
   Нехай ваш колектив постійно збагачується високо-професійними випускниками і хай повага колег-науковців та учнів буде подякою за вашу плідну працю, за вашу мудрість, уміння творити добро.
   Ми бажаємо колективу кафедри невгасимого інтересу як до наукових проблем, так і до всіх сторін нашої складної роботи з підготовки фахівців-аграріїв третього тисячоліття.

За дорученням колективу,
завкафедри анатомії і гістології домашніх тварин ім. проф. П.О. Ковальського, доктор біол. наук, професор
Новак Віталій Петрович

Біла Церква, 10.09.2015 р.

Крым, 15.09.2015 г.


  

Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів
і природокористування України


Колектив кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та судової ветеринарної медицини
Харківської державної зооветеринарної академії
щиро вітає Вас з 95-річчям заснування кафедри!

 

   Наукові надбання і морфологічні школи Вашої кафедри славляться на теренах Україні та в світі. Вони є центром морфологічної науки, педагогічного потенціалу, методичної майстерності, осередком музейної творчості. Музей Вашої кафедри – це національний шедевр, яким ми всі пишаємося і за можливості з великим задоволенням відвідуємо його. Існування музею при кафедрі анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка НУБіП України стало можливим завдяки старань професора С.К. Рудика та наполегливої праці його учня – нині професора О.П. Мельника, який ще будучи студентом почав створювати анатомічні експонати для музею.
   Наукові школи академіків Б. О. Домбровського, В. Г. Касьяненка, професора Г. О. Гіммельрейха, здобули визнання і славу у ветеринарній науці.
   Примножений професором С.К. Рудиком науковий напрям історичних досліджень у ветеринарній медицині, його численні монографії та наукові статті є потужним джерелом знань для нащадків, прикладом для молодих науковців, щоб збереглися традиції попередніх поколінь.
   Тож щиро вітаємо колектив кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка з славною датою в житті Національного університету біоресурсів і природокористування України. Бажаємо Вам миру, натхнення, творчості, нових наукових звершень, відкриттів, підкорити вершини науки, талановитих студентів.
   Здоров’я і терпіння Вам, упевненості в завтрашньому дні, добробуту й Божої ласки.
   Слава кафедрі!
   Слава Україні!

З повагою,
Завідувач кафедри, д.вет.н., професор
Яценко Іван Володимирович

Харків, 16.09.2015 р.


Колективу кафедри анатомії тварин
ім. акад. В.Г. Касьяненка
Національного університету біоресурсів
і природокористування України

 

Шановний Олеже Петровичу

 

 

   Дирекція та колектив Київського зоопарку щиро вітає очолювану Вами кафедру анатомії тварин ім. академіка В.Г. Касьяненка із знаменною датою - 95-річчя від дня заснування. Бажаємо Вам і всьому колективу кафедри творчої наснаги, стабільності та видатних наукових досягнень. Люди, що працюють на цій кафедрі, є висококваліфікованими спеціалістами, які своєю співпрацею та небайдужим ставленням до справи завжди викликають повагу та вдячність. Здобутки кафедри анатомії дозволяють підвищувати свій рівень не тільки студентам, що навчаються в Університеті, але й іншим фахівцям ветеринарної медицини. Миру Вам та процвітання!

Київ, 22.08.2015 р.


 

Колективу кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України





   Колектив кафедри анатомії і гістології Житомирського національного агроекологічного університету щиро вітає увесь професорсько-викладацький склад та співробітників кафедри з її славним ювілеєм — 95 річчям від Дня заснування!
   Шановні колеги, зичимо міцного здоров’я, миру, добра, щастя, душевної гармонії, родинного затишку, достатку і благополуччя на многії і благії літа. Нехай на життєвому шляху не з'являються труднощі і негаразди, а Господь Бог щедро дарує безмежну енергію та наснагу для подальшої плідної викладацької, наукової та музейної роботи.
   На порозі великих змін сподіваємось, що вони відкриють нові горизонти для наукових починань і звершень на благо галузі ветеринарної медицини та України!

З глибокою повагою,
доктор ветеринарних наук,
професор кафедри анатомії і гістології,
Житомирського національного
агроекологічного університету
Горальський Леонід Петрович

Житомир, 22.09.2015 р.

Wrocław, 22.09.2015. 

Переклад привітання від доктора Марчіна Янковського

Кафедра внутрійшніх хвороб з клінікою коней, собак та котів факультету ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету

Професору Олегу Мельнику
завідувачу кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України

Шановний пане професоре
   З нагоди 95-річчя заснування кафедри анатомії тварин вітаю пана професора і всіх співробітників кафедри з таким визначним ювілеєм і бажаю великих досягнень у навчальній та науковій діяльності.

З повагою,
Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка,
доктор

Марчін Янковський
 


 

Уважаемый Олег Петрович и все сотрудники Великой Kафедры анатомии!!!!





   Сердечно поздравляю Вас с знаменательным событием - 95 лет со дня основания Кафедры анатомии им. В.Г. Касьяненко!!!
   Искренне желаю Вам и всем сотрудникам Кафедры достижения новых высот в морфологии, железных нервов в преподавательском процессе и способных студентов, пусть кропотливый каждодневный труд принесет славу Кафедре на благо Украинской державе!!!!!
   Еще раз, от всей души поздравляю!!!!
   Слава Україні!!!!

С Уважением,
Щукин Сергей
Щукин Сергей Борисович

Київ, 24.09.2015 р.

 

Переклад привітання від доктора Дімітра Сіврєва

   Шановний професор Мельник
   Шановні колеги та друзі

   Я дуже радий чути, що Ви святкуєте 95-річницю Вашої пречудової кафедри анатомії тварин ім. В. Г. Касьяненка. Два роки тому я відвідав Вашу кафедру та Ваше розкішне місто Київ та отримав прекрасні враження від цієї поїздки. Я прекрасно пам’ятаю Ваш колектив та Вашу кафедру, а також чудовий музей, що принесло велике задоволення мені та моїм колегам. Я та всі мої колеги кафедри анатомії тварин міста Стара-Загора вітаємо Вас з Вашим 95-літнім ювілеєм та бажаємо Вам довголіття та плідної праці в науці та у навчанні студентів.

З повагою,
Завідувач кафедри анатомії
Факультету медицини
Тракійского університету

Дімітр Сіврєв

м. Стара Загора, Болгарія, 09.2015 р.

Переклад привітання від професора Марека Гжибяка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook