Кафедра транспортних технологій та засобів у АПК

Випускна спеціальність

Спеціальність  Транспортні технології на автомобільному транспорті) 

 

Здобувачі спеціальності 275.03. Транспортні технології (на автомобільному транспорті) мають можливість за чотири роки (для скороченого терміну навчання — за два роки) отримати освітній ступінь бакалавра. Навчання відбувається як за кошти державного бюджету, так i за кошти фізичних або юридичних oci6. Освіту можна здобувати як на денній, так i на заочній формах навчання.

Спеціальність «Транспортні технології (на автомобільному транспорті) охоплює широкий круг питань пов’язаних організацією роботи автомобільного транспорту. Майбутні фахівці оволодівають знаннями та практичними навичками з організації пасажирських та вантажних перевезень, управління роботою транспорту, транспортної логістики, взаємодії видів транспорту, транспортної безпеки, інтелектуальних транспортних систем та інших. Під час навчання наші студенти відвідують провідні підприємства транспортної галузі міста та регіону, де мають можливість ознайомитись з сучасними методами управління роботою транспорту. Читання лекцій забезпечується провідними науковцями. Багато практичних та лабораторних занять проходять на філіях кафедри у провідних автотранспортних підприємствах міста, де до навчального процесу залучаються фахівці-виробничники.

Сфера професійної діяльності випускника:

-організація доставки вантажів і пасажирів;

- організація та управління дорожнім рухом;

- транспортно-експедиторська діяльність;

- обґрунтування і розробка логістичних систем;

- аналіз вантажопотоків;

-організація маршрутів перевезень пасажирів;

- формування структури і раціональне використання парку рухомого складу;

- організація та управління структурами автотранспортного комплексу;

- організація митного контролю та міжнародних перевезень;

-розробка транспортно-технологічних схем доставки вантажів;

- організація роботи транспорту в регіонах і транспортних вузлах;

-  організація і управління роботою технологічних служб

Умови вступу 

        Для здобуття спеціальності приймаються особи, які отримали повну загальну середню освіту або освітній ступінь молодшого спеціаліста. Зарахування на навчання відбуваються на основі конкурсного відбору. Для вступу на основі повної загальної середньої освіти конкурсний бал складеться з балів, що були отримані на ЗНО з української мови, математики, іноземної мови або фізики, середнього балу документа про повну загальну середню освіту, балу за успішне закінчення у рік вступу підготовчих курсів НУБіП України. Для вступу на навчання на основі освітнього ступеня молодшого спеціаліста конкурсний бал складається з результату фахового вступного випробування та середнього балу додатку до диплому молодшого спеціаліста.

Навчальний процес 

        Заняття для студентів проводяться в сучасних аудиторіях, які оснащені мультимедійною та комп'ютерною технікою. Переважна кількість дисциплін викладається в 11-му корпусі НУБіП України викладачами  механіко-технологічного факультету, а саме: «Логістика», «Організація міжнародних перевезень», «Основи теорії систем і управління», «Управління ланцюгом постачань», «Вантажні перевезення», «Організація та регулювання дорожнього руху», «Економіка транспорту», «Правила дорожнього руху», «Транспортно-експедиторська діяльність», «Основи європейських стандартів на транспорті».

Міжнародне співробітництво

       На факультеті реалізуються програми мобільності студентів Erasmus+  Студенти залучаються до участі в міжнародних освітніх програмах, конференціях.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook