Продовжуємо знайомити майбутніх юристів з роботою Верховної Ради України

20 червня 2015 року

     Нещодавно студенти 3 курсу юридичного факультету разом зі своїми наставниками Канарик Ю.С. та Поліно Н.А. відвідали Верховну Раду України – єдиний законодавчий орган нашої держави.

      Під час екскурсії студенти пригадали основні засади діяльності єдиного законодавчого органу України, його структуру, основні завдання та повноваження. Студенти відвідали сесійний будинок, який було збудовано за проектом архітектора В. Заболотного у 1939 році. Гармонійність архітектурних форм відчувається у вирішенні інтер'єрів. Різні види природного та штучного мармуру, цінні породи дерева, нікельований метал, мідь, бронза, мозаїка, високоякісне кольорове скло - це палітра, яку з великим художнім смаком застосував автор в оформленні внутрішніх приміщень. Значну увагу було приділено сесійній та конференц-залі, кулуарам Верховної Ради, адже це ті місця, де вирішується доля всього українського народу, пишеться історія нашої Батьківщини. Народні депутати тут обговорюють важливі питання фракціями, партіями, групами, дають інтерв’ю, прес-конференції, брифінги, приймаючи доленосні рішення.

   На другому поверсі ліворуч розміщене художнє полотно "Державотворення", на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Відкриття картини відбулося 22 серпня 2001 року з нагоди 10-ї річниці незалежності держави. Дивовижне полотно, на якому зображені видатні діячі, які відіграли важливу роль у становленні України як незалежної держави.

     Екскурсія була надзвичайно цікава та пізнавальна. Окремо хочемо висловити подяку Руденко Ірині Олександрівні – начальнику відділу організаційно-методичного та інформаційно-аналітичного забезпечення ВРУ за цікаву розповідь та цінну інформацію.
 

 Ю. Канарик, Н. Поліно,

асистенти кафедри цивільного та господарського права
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook