День Міжнародного студентського спорту 2024

21 вересня 2024 року

20 вересня було оголошено Міжнародним днем студентського спорту рішенням 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 2015 році у місті Париж. В Україні цей день відзначається щорічно з 2017 року. Міжнародний день студентського спорту – це свято рухової активності та спорту серед студентської молоді. 

У межах відзначення щорічного Міжнародного Дня студентського спорту Київським міським відділенням КФВС МОН спільно зі Студентською спортивною спілкою м. Києва, Департаментом молоді і спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та Київським міським відділенням НОК України заплановано Урочисте нагородження всіх ЗВО, які брали участь ХІХ Універсіаді м. Києва 2023-2024 років та проведення міського фізкультурно-оздоровчого заходу серед студентської молоді закладів вищої освіти Києва.

 
 
Захід відбувся на спортивній базі Клубу спортивно-оздоровчої підготовки учнів, студентів і молоді з інвалідністю України і Франції. Програмою заходу було передбачено проведення різноманітних рухових активностей та спортивних змагань, покликаних заохотити студентів та студенток до занять фізичною культурою та спортом. На студентську молодь Києва чекали змагання з пляжного перетягування канату і пляжного бадмінтону, можливість проявити себе на спортивних майданчиках у грі в футбол, баскетбол 3х3, веселих естафетах і спортивному орієнтуванні, взяти участь у майстер-класах зі стрибків з жердиною і бейсболу.
 
На захід були запрошені почесні гості – президент Федерації бадмінтону України, віцепрезидент Національного олімпійського комітету України Олексій Дніпров; керівники ЗВО; завідувачі кафедр фізичної культури і спорту.
 
Від нашого університету на захід завітали президент НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та ректор університету Вадим Ткачук. Станіслав Ніколаєнко звернувся до учасників заходу і почесних гостей з привітальним словом, подякував організаторам за розвиток студентського спорту, наголосив на важливості вдосконалення фізичних кондицій у військові часи, висловив слова вдячності нашим захисникам і захисницям. Ректор НУБіП України Вадим Ткачук привітав всіх присутніх зі святом студентського спорту, побажав успіху на спортивній арені.
 
Згідно результатів ХІХ Універсіади м. Києва переможцями і призерами загальнокомандного заліку серед всіх закладів вищої освіти, що брали участь у змаганнях Універсіади Києва 2023-2024 н. р. стали:
І – Національний університет біоресурсів і природокористування України,
ІІ – Національний університет фізичного виховання і спорту України,
ІІІ – Київський національний університет будівництва і архітектури.
Також наш університет було нагороджено Кубком за перше місце серед ЗВО третьої категорії, Кубком за перше місце у загальнокомандному заліку і Перехідним Кубком за абсолютну першість серед усіх ЗВО міста Києва.
 
 
 
 
Від Київського міського відділення КФВС МОН Подяки за значний особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичного виховання та спорту серед студентської молоді в університеті, створення належних умов для їх спортивної підготовки до виступів на міських, всеукраїнських змаганнях та Універсіадах України і з нагоди Міжнародного дня студентського спорту було оголошено президенту НУБіП України Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку і проректору з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергію Миколайовичу Кваші. Також Подяку було оголошено колективу кафедри фізичної культури і спорту НУБіП України за значний внесок у розвиток і популяризацію фізичного виховання та спорту серед студентської молоді, залучення їх до здорового способу життя і рухової активності, досягнення значних спортивних результатів у 2023-2024 н.р. – перше місце загальнокомандного заліку ХІХ Універсіади України та з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.
    Національний університет біоресурсів і природокористування було визнано найактивнішим закладом вищої освіти міста Києва.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичної культури і спорту

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook