Вистава п’єси «Хазяїн» І. Карпенка-Карого не залишила байдужими студентів юридичного факультету

27 травня 2015 року

 

Днями студенти юридичного факультету на чолі із наставниками груп Галайдюк Л. Ю. та Шульгою Є. В. відвідали театр імені Івана Франка. Вибір пав саме на комедію «Хазяїн» І. Карпенка-Карого. У ній драматург висвітлює явище становлення нової селянської української буржуазії в кінці 19 ст. Автор характеризував п’єсу, як злу сатиру на людську любов до стяжання без жодної іншої мети.

Драматург нещадно викриває і засуджує капіталістичні взаємини між людьми, де все підкорено владі «безсердечного чистогана», де в «корені лежить неправда, зло». Разом з тим автор комедії утверджує, висловлюючись його власними словами, «ідею любові, ідею щастя, ідею економічного благополуччя свого народу».

  

Усі сюжетні лінії і колізії п’єси тісно переплітаються і становлять основу її драматичного конфлікту. Чудова гра головного героя повною мірою дала відчути всі аспекти, які хотів донести до нас І. Карпенко-Карий. Образ Пузиря посів почесне місце серед «стяж телів» та ще довго будуть порівнювати його із сучасними людьми.

І. Карпенко-Карий переконаний, що в майбутньому запанують «вищі ідеали загального добра», зникнуть причини, які породжують егоїзм, жадібність і ворожнечу між людьми. Але чи так це зараз?

 

Наставник 1 групи скороченого терміну

Лідія Галайдюк

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook