На нараді деканів і директорів обговорили процедуру поселення студентів до гуртожитків, військову мобілізацію та благоустрій території

14 травня 2015 року

 13 травня відбулася нарада деканів факультетів та директорів навчально-наукових інститутів. Розпочав її проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша питанням створення рад роботодавців на факультетах. Поки що ця робота просувається повільними темпами. На сьогодні такий дорадчий орган створений лише на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. До Дня університету, який пройде 29-30 травня, ради повинні бути сформовані на всіх структурних підрозділах. Найголовніша їхня задача – допомогти університету у підготовці висококваліфікованого фахівця. Оскільки великі підприємства потребують кадрів з різних спеціальностей, то директори ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць та ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, декани механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович, тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, юридичного Олена Яра підняли питання про можливість формування рад роботодавців при кількох факультетах або ж секції в їх складі. У ході дискусії прийнято рішення про створення окремих рад, до яких можуть входити різні представники однієї і тієї ж компанії чи виробника.

 

 

Начальник навчального відділу Оксана Зазимко представила на розгляд деканів і директорів проекти зразків дипломів. Ознайомившись з ними, ухвалено рішення прийняти за базові ламінований диплом для бакалаврів і спеціалістів та у формі книжки (за аналогією з дипломом доцента чи професора) – для магістрів. Оксана Зазимко також винесла на обговорення потребу проведення вирівнювального літнього семестру в 2015 році. Керівники підрозділів одностайно зауважили необхідність проведення такого заходу. 
 
 
Начальник спеціального відділу Сергій Лаговський доповів про виконання наказу про облік військовозобов’язаних, роздав керівникам списки військовозобов’язаних студентів, які не стали на облік. А також озвучив інформацію, що повістки, які прийшли в університет, повинні вручати безпосередньо керівники. На що перший проректор Ігор Ібатуллін зауважив: доцільно, щоб їх вручала людина, яка табелює, для науково-педагогічних працівників – це завідувачі кафедрами. А Сергій Кваша додав, що першочерговим є завдання пошуку заміни людям, які призиваються до Збройних Сил. В першу чергу тим, які працюють в деканатах. Захист нашої країни - це питання державної ваги. Завдання ж нашого колективу – забезпечити безперервний навчальний процес.
 
 
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко нагадав, що в університеті з 6 по 15 травня триває Фестиваль науки. Завершить його урочисте засідання, присвячене Дню науки, 15 травня. На ньому будуть вручені дипломи найкращим науковцям і переможцям Фестивалю студентської науки.
 
 
Про благоустрій території доповідав проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Він закликав всіх керівників підрозділів негайно перевірити свої території і навести на них лад. Так, тільки вчора в університеті розбили ще три клумби. Поки що є проблеми з посадковим матеріалом, вирішити які попросили допомогти ННІ лісового і садово-паркового господарства. Сергій Кваша запропонував ширше залучити до такої роботи студентів цього ННІ. У майбутньому, можливо, доцільно перенести практику студентів-магістрів інституту з серпня на травень і залучити їх до облаштування території. А Ігор Ібатуллін зауважив, що така праця - це ще й виховний момент.
 
Про поселення студентів в гуртожитки доповів Микола Любінський. Він спинився на порядку формування академічного рейтингу студентів та власне порядку поселення. Це питання викликало багато дискусій та пропозицій. Сергій Кваша запропонував, щоб за нього відповідали декани чи директори. Таким чином можна буде спростити цю процедуру. 
 
Завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк завважила за доцільне якось враховувати у рейтингові студентам їх участь у мистецьких заходах та конкурсах. Її підтримали та зауважили, що так само потрібно підходити і до спортсменів. Адже це все люди, які працюють на імідж вишу. На завершення Сергій Кваша ще раз нагадав головні пріоритети на найближчий місяць. До них належать, зокрема, профорієнтаційна робота та підготовка до Дня університету.
 
Ірина Білоус
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook