The Final Day but not the Last One: Closing Events of the English Week

2 травня 2015, 20:56
        Ось і завершився тиждень англійської мови в стінах рідного університету, який проводився на гуманітарно-педагогічному факультеті силами студентів та викладачів англомовних кафедр. Цього року він вперше став такою грандіозною подією в рамках нашого закладу, що раз у раз підтверджували наші гості, а їх, повірте, було несподівано чимало. Кількість останніх стала надзвичайною гордістю для усіх організаторів та учасників, оскільки служила своєрідним підтвердженням того, що все пройшло «на ура».
 
 
Серед наших гостей було чимало тих, кого англійці, метафорично висловлюючись, називають «bigcheese» (very important people), а саме декан нашого факультету В.Д. Шинкарук, його замісники - С.В.Харченко та І.М. Буцик, директор Навчально-наукового центру міжнародної співпраці університету В.А.Ткачук, завідувачі інших кафедр – І.З. Майданюк, А.М.Безпаленко, С.М. Амеліна та багато інших. Проте, усі повертались із заходів тижня англійської мови з масою приємних емоцій і побажаннями нам творчих успіхів, а студентам - «To keep this way up»!
 
 
Завершальними подіями тижня англійської мови стали гала-концерт та захід «YourMajesty», організовані старшим викладачем кафедри романо-германських мов і перекладу Соловйовою Оленою Віталіївною, яка вкотре продемонструвала надзвичайну креативність та творчий підхід не тільки до організації, а й проведення згаданих заходів на високому рівні. Перший захід відбувся в аудиторії 69 навчального корпусу №1. Номери програми (були представлені усіма факультетами університету) були надзвичайно цікавими і, щонайголовніше, не клішованими. Залишаючись, як кажуть, за кадром, Олена Віталіївна разом із ведучими концертної програми проговорила кожну фразу, відспівала усі пісні, одним словом, співпереживала разом з усіма учасниками і виступаючими.  

Захід «Your Majesty», що відбувся в понеділок, проте кількома годинами пізніше, по-новому дав змогу поглянути на історію, культуру та традиції Великобританії. Як прийнято у цій країні, все розпочалось і завершилось гімном. Потім були вікторина, гумористичні тести, спільні дискусії на теми проглянутих відеозаписів… І, щонайпоказовіше, у дружній атмосфері, де усі говорили чи просто намагались англійською мовою вести розмову. Їїї Величністю, анлійською мовою, Your Majesty, стала Наталя Олександрівна Арістова, яка присвоїла усім присутнім горді звання "дам" і "лордів". І, відмітимо, що нестандартне проведення цього заходу – це заслуга, насамперед, Оксани Вікторівни Іванової та Олени Віталіївни Соловйової, а також усіх тих, хто їм у цьому сприяв.

 
 
 
Слова вдячності й захоплення висловлюємо організаторам – завідувачам англомовних кафедр – О.В.Івановій, О.В.Вощевській, Н.С. Харчук, адміністрації університету й гуманітарно-педагогічного факультету, учасникам, «генераторам ідей», гостям і загалом усім, хто побував у нас на тижні англійської мови. Окремо, на правах колег, велике спасибі Оксані Вікторівні Івановій за натхнення, невтомність та працелюбність, які стали запорукою успішного проведення усіх заходів тижня англійської мови, які проводила кафедра романо-германських мов і перекладу.
 
У.В.Жорнокуй, кандидат філологічних наук,
асистент кафедри романо-германських мов і перекладу
 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook