Провідні вчені факультету землевпорядкування взяли участь у підготовці сучасної редакції «Довідника із землеустрою»

15 квітня 2015 року

     Настільною книгою кожного українського землевпорядника ще з радянських часів був «Довідник із землеустрою» – видання, в якому узагальнювалися законодавчі і нормативно-правові акти, що діяли в той час. Крім цього, він містив також нормативно-технічні документи, настанови щодо виконання проектно-вишукувальних робіт, що розроблялися профільними проектними інститутами. Єдиний тоді довідник із землеустрою, він перевидавався тричі російською мовою у 1973, 1983 та 1989 роках.
     Зважаючи на те, що в Україні вже майже 24 роки триває земельна реформа, створене нове земельне законодавство, змінився зміст землевпорядних робіт, прийнято Закони України «Про землеустрій» та «Про охорону земель» виникла потреба у підготовці сучасної редакції довідника. Тож група із двадцяти провідних вітчизняних вчених, практиків та педагогів у галузі земельного права, регулювання земельних відносин, землеустрою, земельного кадастру прийняла рішення підготувати четверте, доповнене і виправлене видання «Довідника із землеустрою» за редакцією академіка НААНУ Леоніда Новаковського.
     Його співавторами стали також провідні вчені факультету землевпорядкування нашого університету. Зокрема, завідувачі кафедр управління земельними ресурсами – Дмитро Добряк, кафедри землевпорядного проектування – Андрій Мартин та професор Йосип Дорош.

     Довідник, обсягом 576 сторінок, розрахований на працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, співробітників земельних і екологічних органів, сертифікованих інженерів-землевпорядників, фахівців проектних організацій і підприємницьких структур у сфері землеустрою, вчених, викладачів, студентів вищих навчальних закладів. Складається він із восьми розділів. Перший присвячений правовим засадам регулювання земельних відносин. Наступний – державному регулюванню, управлінню та забезпеченню проведення землеустрою. У третьому розглядаються прогнозна (передпроектна) та планувальна документація із землеустрою. Ще один розділ присвячений проектній документації із землеустрою. У п’ятому і шостому наводяться відповідно робоча та технічна документація із землеустрою. Сьомий розділ регламентує вишукувальні та обстежувальні роботи при здійсненні землеустрою. А останній – нормативи землекористування та землеустрою.
     До речі, видання довідника буде здійснено державним видавництвом «Аграрна наука» Національної академії аграрних наук України у червні 2015 року. Орієнтована ціна одного примірника складатиме 250 гривень.
 

     З метою визначення тиражу рекомендуємо зацікавленим спеціалістам та організаціям до 20 квітня цього року попередньо замовляти необхідну кількість примірників за електронною поштою [email protected] (у листі зазначити: ПІБ особи або найменування організації, адресу, контактний телефон та бажану кількість примірників).

Андрій Мартин,
завідувач кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook