Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

Студентський науковий гурток дендрології та екології рослин

Керівники:

Ліханов Артур Федорович , доктор біологічних наук, професор
Шевчук Марія Олександрівна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент


    Ідея створення гуртка виникла в 2021 році, коли за сприяння адміністрації університету у нас з’явилася можливість придбати сучасне і дуже цікаве обладнання. Нам одразу захотілося, щоб не лише ми – науковці – отримали доступ до цих прогресивних методик і пристроїв, а й наші студенти також!

 
 

 

      Для прикладу один цікавий пристрій. Ампліфікатор в режимі реального часу CFX96 - багатофункціональна і високоточна система ПЛР в режимі реального часу. Дана шестиканальна система, поєднуючи просунуті оптичні технології і чіткий контроль температур, забезпечує точні і достовірні результати. Завдання, які вирішуються на приладі: ПЛР в реальному часі; ПЛР з аналізом по кінцевій точці; ПЛР без аналізу результатів; аналіз кривих плавлення, зокрема HRM; FRET аналіз.

   
     Основна мета – залучення студентів до фундаментальних наукових досліджень із застосуванням сучасного технологічного обладнання, як результат – підготовка високваліфікованих науковців, що володіють найсучаснішими методами і засобами лабораторних досліджень.
        Робота гуртка спрямована на формування у молодих науковців (навіть студентів молодших курсів) навичок критичного мислення, формулювання і вирішення наукових проблем, які мають практичне значення. Зі студентами обговорюється проблема, мета і завдання досліджень, які вирішуються послідовно із застосуванням сучасних методів отримання, обробки даних та їх математичного аналізу.
 
Детальніше, про красиві і цікаві макро-знімки можна дізнатися з прикріпленого знизу файлу під назвою «Наукові_дослідження_гуртка_2021-2022»
     Опорними центрами здійснення наукових досліджень гуртківцями є навчально наукова лабораторія фітовірусології і біотехнології (навчальний корпус №4) та навчально-науково-виробнича лабораторія дендрології, інтродукції та селекції деревних рослин (навчальний корпус 1а) НУБіП України.
 
  Студенти гуртка опановують сучасні методи вивчення стану деревини і виявлення фітопатогенних мікроміцетів із застосуванням інвертованого мікроскопа з системою багатоканальної флуоресцентної візуалізації (EVOS FL System, ThermoFisher Scientific, США)
 
 
  
Деревина бука лісового (Fagus sylvatica L.) з несправжнім ядром
 
 
Спори фузаріума (Fusarium solani (Mart.) Sacc.). Цей фітопатогенний мікроміцет спричинює в’янення листків та уражує пагони дуба червоного (Quercus rubra L.)

«Наукові_дослідження_гуртка_2021-2022»
Звіт_2022-2023 н.р. - План_2023-2024 н.р.
 Звіт_2023-2024 н.р. - План_2024-2025 н.р.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook