Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

Студентський науковий гурток дендрології та екології рослин

Керівники: Артур Федорович Ліханов, доктор біологічних наук, професор
                  Шевчук Марія Олександрівна,
кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Ідея створення гуртка виникла в 2021 році, коли за сприяння адміністрації університету у нас з’явилася можливість придбати сучасне і дуже цікаве обладнання. Нам одразу захотілося, щоб не лише ми – науковці – отримали доступ до цих прогресивних методик і пристроїв, а й наші студенти також!

 

Для прикладу один цікавий пристрій. Ампліфікатор в режимі реального часу CFX96 - багатофункціональна і високоточна система ПЛР в режимі реального часу. Дана шестиканальна система, поєднуючи просунуті оптичні технології і чіткий контроль температур, забезпечує точні і достовірні результати. Завдання, які вирішуют
ься на приладі: ПЛР в реальному часі; ПЛР з аналізом по кінцевій точці; ПЛР без аналізу результатів; аналіз кривих плавлення, зокрема HRM; FRET аналіз.


Основна мета – залучення студентів до фундаментальних наукових досліджень із застосуванням сучасного технологічного обладнання, як результат – підготовка високваліфікованих науковців, що володіють найсучаснішими методами і засобами лабораторних досліджень.
Робота гуртка спрямована на формування у молодих науковців (навіть студентів молодших курсів) навичок критичного мислення, формулювання і вирішення наукових проблем, які мають практичне значення. Зі студентами обговорюється проблема, мета і завдання досліджень, які вирішуються послідовно із застосуванням сучасних методів отримання, обробки даних та їх математичного аналізу.
  Детальніше, про красиві і цікаві макро-знімки можна дізнатися з прикріпленого знизу файлу під назвою «Наукові_дослідження_гуртка_2021-2022».

Опорними центрами здійснення наукових досліджень гуртківцями є навчально наукова лабораторія фітовірусології і біотехнології (навчальний корпус №4) та навчально-науково-виробнича лабораторія дендрології, інтродукції та селекції деревних рослин (навчальний корпус 1а) НУБіП України.

                             

     Формат роботи гуртка (такий, як ми його собі уявляємо) неможливо реалізувати дистанційно, тому не зважаючи на підвищений інтерес студентів, впродовж осені 2021 року лише декому вдалося долучитися до цікавих досліджень (результати у прикріпленому файлі). Але ми впевнені, що незабаром після нашої перемоги, ми і наші студенти-науковці зможемо у повній мірі присвятити себе важливим і актуальним науковим дослідженням!
     Слава Україні!

«Наукові_дослідження_гуртка_2021-2022»

Звіт_2022-2023 н.р. - План_2023-2024 н.р.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook