Вибори деканів: на факультеті ветеринарної медицини переміг Микола Цвіліховський, економічному - Анатолій Діброва, землевпорядкування - Тарас Євсюков

8 квітня 2015 року

 8 квітня відбулися конференції трудових колективів трьох факультетів.  На порядку денному – обрання деканів. 

Факультет ветеринарної медицини
 
Свою програму розвитку факультету на найближчі роки і перспективу озвучив єдиний кандидат на посаду декана – академік НААН України,  професор Микола Цвіліховський. 
 
Він визначив пріоритети діяльності. Перш за все, потрібно і далі підтримувати на належному рівні кадровий потенціал: сьогодні такого потужного немає на жодному іншому аналогічному факультеті України. І далі слід дбати про активізацію профорієнтаційної роботи – як серед української молоді, так і іноземців. Принагідно кандидат відзначив, що 2011-2014 рр. факультет наростив набір в 4 рази! І це дає можливість знаходити саме свого абітурієнта. 
 
Микола Цвіліховський говорив також про необхідність розширення міжнародних зв’язків, забезпечення гнучкості магістерських програм, післядипломну освіту та інше. 
 
Питання, про які згадував на посаду декана, турбують сьогодні весь колектив факультету. Це і засвідчили запитання професорів Станіслава Рудика, що стосувалося зв’язків із випускниками-іноземцями, Анатолія Мазуркевича про працевлаштування випускників.
 
В обговоренні програми кандидата взяли участь професори Володимир Духницький, Світлана Ткачук, Микола Захаренко. Вони звернули увагу на підготовку навчально-методичної літератури і виданні підручників, розвиток магістратури, господарську діяльність, діяльність навчально-виробничих лабораторій і т.д. А Віталій Любецький від імені колег висловив подяку керівництву університету за оперативний ремонт даху 12-го корпусу, що і сприяло  забезпеченню повноцінного навчального процесу.
 
В роботі конференції взяв участь перший проректор Ігор Ібатуллін. Він нагадав, що найближчим часом з 812 вишів залишиться всього 317. І хоча наш університет, як флагман аграрної освіти, під скорочення аж ніяк не попадає, та потрібно працювати! Ігор Ілліч зачепив чимало питань – необхідність економії  всіх ресурсів, рейтингової оцінки викладачів, яка є і має бути, ситуацію з науковими пенсіями і необхідність генерувати зв’язки з пенсіонерами, що забезпечить роботу спецрад, наповнення коштами спеціального фонду і т.д. Але головне пам’ятати, що головні наші роботодавці – студенти, і готувати з них висококваліфікованих фахівців – наше першочергове завдання.
 
За результатами таємного голосування 93 делегати переважною більшістю голосів підтримали кандидатуру Миколи Цвіліховського і рекомендували його вченій раді університету на посаду декана факультету ветеринарної медицини. А присутній на конференції  начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зазначив, що вибори проводилися відповідно до чинного законодавства та в установленому порядку.
 
Валентин Обрамбальський
 
Економічний факультет
 
Претендент на посаду декана професор Анатолій Діброва виступив перед делегатами зі своєю програмою розвитку факультету. Враховуючи складну соціально-економічну та демографічну ситуацію і високу конкуренцію у підготовці економістів, одним з пріоритетних завдань колективу є профорієнтаційна робота. Проте час вимагає нових підходів, адже пасивне інформування не дає бажаних результатів. Живий діалог, залучення студентів та випускників – ось на що потрібно звертати увагу. Ще одне пріоритетне завдання – обладнання аудиторій і кафедр сучасними засобами навчання та створення комфортних умов для роботи викладачів. Точкою розвитку факультету має стати і формування при ньому ради роботодавців. У тісній співпраці з нею будуть переглядатися навчальні програми з метою їх адаптації до потреб ринку праці.
 
 
Анатолій Дмитрович анонсував ряд змін на факультеті:  запровадження електронного деканату, модернізація бібліотеки, поліпшення науково-дослідної роботи і міжнародної діяльності, реалізація програми енергозбереження.
 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, виступаючи перед делегатами конференції, наголосив на дотриманні стратегічного курсу розвитку університету – надання якісної освіти, що базується на нових знаннях. Саме це і вирізняє дослідницький університет від решти. Ректор навів приклад одного з канадських університетів, де профільний аграрний факультет залучає більше 15 мільйонів доларів за рахунок надання послуг і проведення досліджень. Крім того, є ще один аспект, який вирізняє західні виші і який треба взяти на озброєння нам – орієнтація на людину.  Станіслав Ніколаєнко зупинився і на питаннях організації освітньо-наукового процесу, пенсійного забезпечення науково-педагогічних працівників, економії енергоресурсів тощо.
 
Конференція рекомендувала вченій раді університету кандидатуру Анатолія Діброви на посаду декана економічного факультету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
 
Факультет землевпорядкування
 
Відповідно до оголошеного конкурсу кандидатури на посаду декана подали доценти Тарас Євсюков та Ірина Купріянчик. Кожен із претендентів по черзі презентував свої програми розвитку факультету. 
 
Так, Ірина Купріянчик  представила своє бачення перспектив факультету, яке корелюється з програмою розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020». Мова йшла про  вдосконалення навчальних планів, навчальних курсів та впровадження інноваційних технологій навчання, участь у розробці нового стандарту освіти, оновлення та актуалізацію магістерських програм, в.т.ч англомовних, організацію «круглих столів» у форматі «студент-роботодавець». Вона також запропонувала запровадити оцінку студентством роботи викладачів, шляхи стимулювання до опанування викладачами однієї зі світових мов, сучасними комп’ютерними технологіями пошуку та переробки інформації тощо.
 
Тарас Євсюков зосередив увагу на міжнародній діяльності. Зокрема, зазначив, що такою роботою він займався протягом останнього року, неодноразово бував у провідних університетах світу. Також у  свою програму він включив питання підвищення рівня і кількості підготовки наукових тематик та ініціативних тем.
 
В обговоренні програм кандидатів участь взяли професори Іван Ковальчук,  Ольга Дорош, Василь Будзяк, Дмитро Добряк та Андрій Мартин.
 
За результатами таємного голосування делегати рекомендували вченій раді університету на посаду декана факультету землевпорядкування  Тараса Євсюкова.
 
У роботі конференції взяв участь проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша.  Він засвідчив дотримання всіх процедурних норм при обранні декана.
 
Наталія Мединська,
заступник декана 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook