Горить свіча і пам’яті сльоза тривожить наше серце

28 лютого 2024 року

IMG 0369Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
 І вчитель літній – сивий-сивий.

   Щорічно 20 лютого українці відзначають День Героїв Небесної Сотні, віддаючи шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

IMG 0266IMG 0262

IMG 0278IMG 0264    Не легка історія українського народу нас навчає, що на шляху до незалежності завжди приносились у жертву найкращі сини і дочки. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно вбитих? Можлива лише одна відповідь – Ні!

IMG 0305IMG 0312IMG 0317IMG 0323    В цей пам’ятний історичний день, 10 річницю загибелі Героїв Небесної Сотні, зокрема Устима Голоднюка, старшими викладачами кафедри електротехнологій та експлуатації енергообладнання Семеновою Надією Павлівною та Гайдукевич Світланою Василівною за участю викладачів та студентського активу була проведена відкрита виховна година «Горить свіча і пам’яті сльоза тривожить наше серце». Захід проводився у наметі на центральній площі міста, що відтворювало незабутню ауру історичних подій на Майдані.

IMG 0326IMG 0340    Метою виховної години було: вшанувати пам’ять героя Небесної сотні, Героя України, навіки студента інституту Устима Голоднюка та всіх Героїв Небесної Сотні, виховання людяності, гідності, справедливості, толерантності, розвивати почуття гордості за Україну, її історію та видатних людей.

IMG 0349IMG 0353     В ході заходу свій авторський вірш, присвячений Устиму Голоднюку, продекламувала Степанія Білик. Працівниками міського музею книги була організована тематична книжкова виставка. Присутніми на заході були викладачі і студенти нашого освітнього закладу працівники відділу культури, туризму та релігій Бережанської міської ради, музеїв, громадськість та активісти міста.

IMG 0364IMG 0376 Щира і велика подяка організаторам заходу Надії Павлівні та Світлані Василівні! Всім хто брав участь і був присутнім!

IMG 0384IMG 0400     Хай світла пам'ять всіх невинно убитих Героїв Небесної Сотні, Героя України Устима Голоднюка згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави! Нехай кожен з нас запаливши свічу пам'яті прошепоче молитву,  яка буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився у наших серцях!

Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні!

Відділ гуманітарної освіти, виховання і студентських справ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook