Климчук Вадим Васильович прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Анестезіологія» для студентів 3 курсу ОС «Магістр»

27 лютого 2024 року

У понеділок, 26 лютого 2024 року, к.вет.н., асистент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Климчук Вадим Васильович прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Анестезіологія» для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальності «Ветеринарна медицина» на тему: «Організація анестезіологічного супроводу та інтенсивної терапії в операційних. Фармакологічні засоби та прилади. Загальна анестезія тварин».

На лекції основну увагу було приділено основним принципам анестезіологічного супроводу пацієнтів, профілактиці та інтраопераційній боротьбі з невідкладними станами. Розглянуто підходи до вибору тактики анестезії та аналгезії в залежності від стану пацієнта та запланованого оперативного втручання.


Окрему увагу було звернуто на технічне забезпечення моніторингу пацієнта та фармакологічні засоби для інтраопераціїної корекції стану та провадження належного рівня загальної анестезії та знеболення тварин.
В кінці лекції студенти мали змогу обговорити презентований матеріал та поставити лектору запитання, на які їм було надано вичерпні відповіді.

Ю. Харкевич

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook