Турецькі іменні стипендії – українським студентам

8 січня 2024 року

  Україна, переживаючи важкі часи внаслідок російської агресії, стикається з низкою викликів, серед яких особливо вразливими виявляються студенти. Багато з них втратили свої домівки.

  У цих важких обставинах велике значення має підтримка від різних міжнародних громадських організацій. Однією з таких ініціатив і стала благодійна допомога від «Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини» (TUID). Заснована у березні 2004 року, вона включає фірми з різних галузей, таких як будівництво, телекомунікації, промисловість, текстиль, банківська справа, роздрібна торгівля та інші. TUID виявляє високий рівень соціальної відповідальності, спрямовуючи свою увагу на допомогу українському студентству в найважчий період. І має за мету не лише розвиток торговельних та економічних зв'язків між Україною та Туреччиною, а й зміцнення соціальних зв'язків між державами, реалізацію соціальних проектів та благодійних ініціатив.
  Однією з важливих ініціатив TUID і є іменна стипендія для підтримки студентів, які вивчають аграрні науки, запроваджена на честь одного із засновників організації – великого архітектора Мустафи Кемаля Юселя. Днями до неї долучилося студентство НУБіП. Сенат студентської організації агробіологічного факультету висловлює найщирішу подяку Бураку Пехлівану – голові правління Міжнародної асоціації турецьких та українських бізнесменів і великому другові України. Саме він став ініціатором благодійної допомоги та виділення іменної стипендії для студентів нашого факультету.

  Стипендія, призначена для п’яти студентів-агрономів, надає не лише фінансову допомогу в цей непростий час, але й стає символом дружби та співпраці між Україною і Туреччиною, переконана декан агробіологічного факультету Оксана Тонха. Ми віримо, що підтримка таких ініціатив важлива для відновлення економіки України після перемоги, а саме ця молодь долучиться безпосередньо до відновлення аграрного сектору та інфраструктури країни.

  Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини виявила високий ступінь соціальної відповідальності, підтверджуючи свою готовність підтримати українське студентство в найважчий період.

Віталій Коваленко,
заступник декана агробіологічного факультету

Любов Тхорик,
голова Сенату СО факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook