Проєкти як результат вивчення дисципліни «Стартап-менеджмент в індустрії гостинності»
Проєкти як результат вивчення дисципліни «Стартап-менеджмент в індустрії гостинності»
1 грудня 2023 року
Добігає кінця перший семестр навчального року. Саме у цей період підводять підсумки та перевіряють отримані студентами знання. Важливим при формуванні індивідуальної освітньої траєкторії є вибір дисциплін, які формують фахові компетентності.
Здобувачі 4 курсу, які навчаються за освітньою програмою «Готельно-ресторанний бізнес» зробили правильний вибір надаючи перевагу такій вибірковій компоненті за спеціальністю, як «Стартап-менеджмент в індустрії гостинності». Важливим у вивченні даної дисципліни є отримання студентами практичних навичок у створенні та управлінні стартапами на початковій стадії. Необхідні для створення власного проєкту знання здобувачі отримали завдячуючи доценту кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Олександру Стретовичу.
Підведення підсумків за результатами вивчення дисципліни відбулося у формі публічної презентації стартапу з коротким пітчем. Кожна команда презентувала візуалізований та текстовий контенти проєкту. Оцінювали презентацію доцент Олександр Стретович, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світлана Мельниченко, а також присутні студенти.






Тематика представлених стартап-проектів охоплювала широкий спектр потреб індустрії гостинності, зокрема ресторану з органічними рослинними продуктами «green tech», музичного готелю «OasisMusic», кав’ярні «Cat Cafe», Коно-піца до інноваційної технологічної платформи для готелів та ресторанів «Hostech», мобільного додатку «Піцабот», інноваційного мобільного додатку, який допомагає подорожуючим знаходити найкращі ресторани «Foodie Trail» та єдиної системи управління готелями і ресторанами «Hospitality». І це тільки третина від усіх презентованих проєктів. Значну частину складають стартапи, які спрямовані на надання допоміжних послуг у готельно-ресторанному бізнесі.







Представлені стартап-проекти вразили своєю креативністю, інноваційністю та сучасністю і, найголовніше, довели, що студенти здобули необхідні знання для відкриття власного бізнесу.
Бажаємо здобувачам ОП «Готельно-ресторанний бізнес» успіхів і подальших творчих звершень у мирній Україні!
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму