Ph.D. Засідання науково-методичної ради гарантів – нагальні питання підготовки здобувачів ступеня доктора філософії

21 листопада 2023 року
  Під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Миколайовича Кваші 20 листопада відбулось засідання науково-методичної ради гарантів. Першочергово голова нагадав гарантам освітньо-наукових програм підготовки здобувачів ступеня доктора філософії про важливість виконання плану заходів при реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025». Разом з тим він зосередив увагу на важливості взаємодії наукових керівників з іноземними аспірантами, а також затвердження щомісячної надбавки до основного посадового окладу наукових керівників аспірантів КНР.
  Не менш важливим було питання обговорення розподілу додаткового місця державного замовлення вечірньої форми навчання з галузі знань 17 – Електроніка, автоматизація та електронні комунікації на спеціальність 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, ОНП «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». За одноголосного погодження членами ради гарантів, дане питання було рекомендовано винести на затвердження Вченою радою університету.
 
  Також до слова були запрошені професори Олексій Вікторович Степанов та В’ячеслав Іванович Мацюк, котрі за погодження вченої ради механіко-технологічного факультету запропонували для обговорення відкриття нових спеціальностей та ОНП: «Автомобільний транспорт» (спеціальність 274 Автомобільний транспорт) та «Транспортні технології» (спеціальність 275 Транспортні технології). Пропозиції доповідачів були прийняті позитивно та рекомендовані для подальшого затвердження Вченою радою університету.
 
  Щодо графіку завантаження відомостей самооцінювання та проходження процедури акредитації ОНП Ph.D. доповів завідувач відділу аспірантури Віталій Леонідович Вакуленко. До обговорення та аналізу стану справ долучились гаранти ОНП «Психологія» професор Олексій Васильович Полунін, ОНП «Історія України» – професор Василь Васильович Стрілець, ОНП «Підприємництво та торгівля» – професор Віталій Іванович Радько, ОНП «Фінанси, банківська справа та страхування» – професор Наталія Романівна Швець та ін. Також, завідувач відділу аспірантури наголосив на важливості проведення атестації аспірантів 4-го року нвчання впродовж першої половини грудня.
  На завершення, заступниця завідувача відділу Надія Віталіївна Міняйло представила гарантам детальні результати проведеного відділом аспірантури анкетування здобувачів Ph.D. всіх років навчання, а також випускників поточного року. Попередньо для респондентів було сформовано опитування щодо виявлення корупційних ризиків під час навчання в аспірантурі НУБіП, запропоновано оцінити якість освітньо-наукового процесу підготовки, тощо.
 
  Незважаючи на високу завантаженість, до обговорення активно долучились більше 30 з 37 гарантів ОНП Ph.D. як очно, так і дистанційно. Лише спільними зусиллями ми спроможемось зробити якість підготовки аспірантів на найвищому рівні.
 
Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
 
Тимофій Корнійчук,

провідний фахівець відділу аспірантури 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook