У кампусі провели навчання з протипожежної безпеки та правил поведінки з вибухонебезпечними предметами

6 жовтня 2023 року
  05 жовтня, відповідно до наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка, на території студентського містечка відділ з надзвичайних ситуацій університету за участю співробітників Голосіївського управління ДСНС України у місті Києві провели теоретичні та практичні заняття з правил пожежної, мінної безпеки для студентів і працівників університету.

 

  На жаль, щорічно в Україні від пожеж гине значна кількість людей та втрачаються величезні матеріальні цінності. Основними причинами виникнення більшості пожеж є необережне поводження з вогнем і порушення правил пожежної безпеки, тому якісне навчання з питань пожежної безпеки є важливим чинником зниження ризиків виникнення та поширення пожеж.
  З метою підвищення рівня загальних пожежно-технічних знань, швидкої, вчасної реакції у критичних і непередбачуваних ситуаціях університет проводить такого роду навчання для своїх мешканців гуртожитків та працівників університету.

 

 

  У навчанні було використано 4 рятувальні машини, кожна з яких виконувала свою відповідну функцію. Вогнеборці продемонстрували, як поливають воду із ствола під час пожежі, зімітували рятувальну операцію спасіння людей з 6 поверху, задіюючи пожежну автодрабину. Окрім цього провели детальний інструктаж щодо використання порошкового та вуглекислотного вогнегасника. Студенти мали можливість випробувати свої вміння у користуванні засобами пожежогасіння і самостійно гасили штучно створений осередок вогню.
  Рятувальники ДСНС Голосіївського району розповів присутнім основні причини виникнення пожеж, як запобігти пожежі на роботі, в кімнаті, в побуті. Під час заходу рятувальники наголошували, що не можна недбало кидати незагашені сірники, недопалки, палити суху траву і сміття, лишати не погашені багаття. Крім того, рятувальник наголосив, у разі якщо Ви виявили незнайомий предмет, не чіпайте його, обгородіть цю ділянку й попередьте інших про небезпеку, терміново повідомте про знахідку за номером 101 або 102.
  Запобігти, врятувати, допомогти – саме таким принципам сьогодні навчалися, адже заходи з пожежної безпеки насамперед допомагають уникнути пожежі, що гарантуватиме безпеку людям, зменшить імовірність втрат і допоможе запобігти негативним екологічним наслідкам.

  Студенти та співробітники гуртожитків дізнались, як не допустити виникнення пожежі, своєчасно виявити її та забезпечити безпечну евакуацію людей з палаючих приміщень. Зокрема, детально ознайомилися з алгоритмом дій при виникненні пожежі, обговорили первинні засоби пожежогасіння і порядок їх застосування.
  Завдяки проведеному заходу, усі отримали вагомі знання з правил пожежної безпеки, які за потреби допоможуть врятувати життя. Адже будь-яка пожежа починається із загорання, яке інколи здатна ліквідувати одна людина, якщо має відповідні навички та знає правила поведінки під час пожежі.

  Вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння у разі виникнення надзвичайної події, допоможе зберегти не лише майно, а й життя!

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook