Наші журнали у Scopus – робоча поїздка проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка в Казахстан

4 жовтня 2023 року
  Уже тривалий час Національний університет біоресурсів і природокористування України тісно співпрацює з National H-index Ranking та активно проводить роботу по включенню наукових журналів університету в науково-метричні бази, що направлено на оцінку наукової продуктивності вчених, дослідницьких груп та організацій на основі консолідованого показника індексу Гірша.

  В рамках такої співпраці був проведений аудит наукових журналів Університету та складений чіткий план їх подальшого розвитку та входження в науково-метричні бази Scopus та Web of Science. Багатомісячна наполеглива робота спільно з National H-index Ranking сприяла індексації наукового журналу НУБіП України «Український журнал лісівництва та деревинознавства» у наукометричній базі даних Scopus, що є значним досягненням як для університету, так і для української наукової спільноти в цілому. Для закріплення міжнародних партнерських стосунків та поглиблення співпраці в даному напрямі проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк прийняв участь у робочому семінарі у місті Алмати, організованим Kazakh National H-index Ranking, учасниками якого були представники безпосередньо NHR та інших наукометричних організацій. Тематика семінару охоплювала низку актуальних питань, пов'язаних з успішною індексацією журналів у Scopus та інших наукометричних базах. Також на семінарі обговорювалися питання, що сприяють підвищенню наукометричних показників, способи залучення матеріалів до журналів, можливості збільшення цитування статей тощо.

  У своєму виступі проректор Вадим Кондратюк підбив підсумки проробленої роботи в університеті, яка призвела до успішних результатів, і поділився ефективними порадами щодо отримання індексації в Scopus. Також було затверджено план подальшої співпраці НУБіП України з провідними установами Європи та Азії та визначено ключові цілі по входженню наступних журналів у Scopus та Web of Science.

  В рамках поїздки також відбулося відновлення співпраці Національного університету біоресурсів і природокористування України з провідним вищим навчальним закладом Казахстану – Казахським національним аграрним дослідницьким університетом, з яким НУБіП України має давні тісні дружні відносини. Перший проректор Примкул Ібрагімов висловився за посилення співпраці в науковій та інноваційній діяльності, проведенні спільних наукових досліджень, публікації вченими їх результатів в наукових журналах, обмін студентами і аспірантами. В свою чергу Вадим Кондратюк передав вітання колективу КазНАДУ від ректора Станіслава Ніколаєнка та висловив сподівання, що співпраця між двома освітніми закладами набуватиме потужних обертів та сприятиме розвитку освітньої та наукової складових. Було обговорено також коло інших питань та напрацьовано дорожню карту співпраці.

 


Володимир Отченашко,
начальник НДЧ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook