Біотехнології в аграрному секторі: міжнародний досвід державного регулювання та розвитку ринків

2 жовтня 2023 року
19 вересня 2023 р. проведено он-лайн семінар «Біотехнології в аграрному секторі: міжнародний досвід державного регулювання та розвитку ринків», організованого американським аграрним дорадчим центром BRIDGES.
 

 

 
Центр BRIDGES є продовженням американської програми «Фермер – Фермеру», яка впродовж 1994-2008 рр. фінансувалась американським агенством міжнародного розвитку (USAID). BRIDGES засновано в 2008 році з метою стимулювання розвитку високоприбуткового аграрного бізнесу за допомогою впровадження передових американських технологій у сфері виробництва, переробки, управління, маркетингу і логістики сільськогосподарської продукції, а також у сфері агростажування, агрокредитування, біржової торгівлі та державного управління. Основним завданням BRIDGES є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємств агробізнесу та його інфраструктури, розвиток торгівельних відносин, удосконалення системи державного регулювання агросектору.
Даний семінар проведено в форматі відеоконференції. Традиційно з вітальним словом під час відкриття заходу виступила голова Правління BRIDGES, кандидат економічних наук Ліна Доценко.
Доктор Ендрю Робертс, директор інституту сільського господарства та харчових технологій (США), проінформував про передумови формування регуляторної політики в сфері біотехнологій в аграрному секторі та базові принципи редагування геному. Доктор Стюарт Сміт, професор університету Саскачевану (Канада) представив змістовний матеріал: «Коли законодавство працює – переваги функціональних систем регулювання біобезпеки для сільського господарства та сталого розвитку». Про нормативно-правову базу ЄС щодо регулювання біотехнологій у сільському господарстві та редагування геному в ЄС проінформувала доктор Моніка Гарсія-Алонсо. У ході роботи слухачі семінару задавали питання і отримували змістовні й конкретні відповіді. За організацію і проведення даного заходу учасники щиро вдячні Ліні Доценко та команді BRIDGES.
 
 
 
Наталія Богданова,
доцент кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook