Зіта Воробйова: мрію навчатися на освітній програмі "Управління навчальним закладом"!

7 серпня 2023 року

Кафедра управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України представляє вашій увазі інтерв’ю ще з однією майбутньою магістранткою, яка вступає до нашого університету у 2023 році.

Розкажіть, будь-ласка, про себе!

Добрий день. Мене звати Воробйова Зіта Олексіївна. Мені 44 роки. Народилася у м. Донецьк. У 2004 році закінчила Донецький національний університет за спеціальністю «Математика» та здобула кваліфікацію спеціаліста з математики і інформатики. У 2020 році закінчила Катехитично-педагогічний інститут Українського Католицького Університету і здобула вищу релігійну освіту за спеціалізацією «Катехитика» та «Християнська етика».

Працювала в школах Донецька і Слов’янська вчителем математики і в початковій школі. В теперішній час живу в м. Запоріжжя і відповідаю за роботу дитячого центру «Ангелятко» і садочка при парафії «Матері Божої Неустанної Помочі».

У цьому році прийняла рішення вступити на гуманітарно-педагогічний факультет НУБІП України на освітню програму "Управління навчальним закладом". Впевнена, що протягом свого життя людина має прагнути і отримувати нові знання, опановувати нові можливості, розвивати свої здібності і таланти.

Чому обрали саме НУБіП України?

Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури. Університет веде наукову, дослідницьку, видавничу, а також інноваційну діяльність. Навчальний процес і наукові дослідження в університеті забезпечують кваліфіковані і досвідчені викладачі. Це університет, який має місію створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для покращення якості життя людей; готувати фахівців європейського і світового рівня, інтелектуального та особистісного розвитку.

Чим найбільше захоплюєтеся в житті?

Постійна зайнятість і велика відповідальність не дозволяють мені мати багато вільного часу. Але іноді можу собі дозволити виїхати на Хортицю помалювати. Це хобі з’явилося у мене зовсім недавно. Я завжди з захопленням дивилася на картини дітей, які відвідують в нашому дитячому центрі гурток живопису і якось зайшла помалювати. І з того часу я закохалася в живопис і дуже надихаюся краєвидами, які я малюю. А ще мене дуже стабілізує і заспокоює вишивка. Це є кропітка і наполеглива праця, але вона того варта, коли бачиш, яку неповторну красу можеш створити. Вже є декілька рушників, вишитих мною. Люблю театр. Також мене надихають люди, які є в моєму оточенні і з якими я завжди готова зустрітися, щоб провести час в спілкуванні і відпочинку.

Зіта Олексіївно, чому саме Ви обрали для вступу освітню програму "Управління навчальним закладом"?

Впевнена, що освіта є важливою складовою суспільства і залежить від процесів, які відбуваються в ньому. Тому саме вона має миттєво реагувати та відповідати стану науково-технічного прогресу, тенденціям розвитку економічної сфери країни, бути чутливою до запитів і змін учасників навчально-виховного процесу, бо саме освіта задіяна в розвитку особистості і формуванні певних життєвих поглядів.

В умовах коронавірусу і повномасштабної війни освітній процес зіштовхнувся з багатьма викликами, до яких не був готовий жоден учасник освітнього процесу. В найскладніших умовах відбуваються освітні реформи і зараз система освіти потребує інноваційних процесів, які покликані формувати якісно нову освіту у змісті, методах, прийомах і формах навчальної діяльності та виховання особистості, у змісті та формах організації управління освітньою системою, у засобах навчання та виховання, підходах, що значно має підвищити якість, ефективність та результативність навчально-виховного процесу.

Маю чітке переконання, що отримання якісної освіти неможливе без духовної складової. Духовна формація є тим фундаментом, яка закладає непорушні цінності любові до Бога, до Батьківщини, до людини, високі морально-духовні чесноти, відкритість до нового. Впевнена, що навчання і виховання школярів і студентів має базуватися на принципах християнської моралі, формуванні християнського світогляду, при забезпеченні їхнього всебічного розвитку. На основі моральних цінностей, якісного, інноваційного та результативного навчання, створюючи атмосферу комфорту, довіри та доброзичливості діти будуть здатні реалізувати себе на життєвому шляху, здобуваючи необхідні знання та вміння.

Українці – це талановита і здібна нація, яка завжди була попереду всього світу і зараз, як ніколи потребує кваліфікованих і прогресивних фахівців, здібних і талановитих професіоналів, гідних, чесних, відповідальних громадян, щоб Україна відродилася. Тож не гаємо часу…. 

Колектив кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету бажають Вам, шановна Зіта Олексіївно,  здійснення цікавого і легкого навчання за освітньою програмою "Управління навчальним закладом", здобути додаткову кваліфікацію й стати багатопрофільним професіоналом завдяки гуманітарно-педагогічному факультету НУБіП України!

Інтерв’ю провів
завідувач кафедри управління та освітніх технологій
Сергій Кубіцький

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook