Екскурсія в Музей історії НУБіП України

5 травня 2023 року

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього», - говорить народна мудрість. І це, дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїми коренями, так людина – своїм минулим. Тому напередодні святкування 125-річчя від дня заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, традиційно згадують історію заснування та розвитку рідного університету.

02 травня 2023 року студенти 2 курсу спеціальності «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» відвідали Музей історії НУБіП України, де учений секретар, канд. пед. наук, Тетяна Чумак  провела цікаву, пізнавальну екскурсію. Вона розповіла студентам про етапи становлення сільського господарства на території України від епохи зародження і поширення відтворювального господарства до трипільської культури.

Захоплюючою була розповідь про легенди походження слова «Голосієво» та історію заснування сільськогосподарського відділення при Київському політехнічному інституті, а далі на базі агрономічного факультету й Київського сільськогосподарського інституту. Студенти з цікавістю слухали про зведення перших навчальних корпусів за проектами архітектора Д.М. Дяченка у стилі українського необароко. Дізналися про особливості навчання тих часів та спеціальності, за якими отримували дипломи випускники.

Зацікавили студентів й експозиції участі викладачів і студентів університету в II-ій світовій війні. Вражаючою була шалена жага до навчання студентів тих часів, які власноручно відбудовували зруйновані корпуси, щоб продовжувати отримувати знання. Та не менше вражає сила духу викладачів і студентів, які взяли зброю і пішли захищати країну від російських окупантів, починаючи з АТО й до сьогодення.

Далі дізналися багато цікавого про період відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод та сучасну структуру й діяльність університету. За експозиціями, наглядним матеріалом студенти ознайомились із сучасністю рідного факультету та університету в цілому.

Щиро вдячні екскурсоводу Тетяні Чумак, яка нікого не залишила байдужого! А студенти зрозуміли, що кожен з них, вступивши до університету, стає частинкою історії рідного факультету та університету.

 

                                                                                                     Ірина Бобось,

  Куратор групи, доцент кафедри

овочівництва і закритого ґрунту


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook