Вчена рада агробіологічного факультету розглянула державну атестацію і обрання на посади професорів.

21 квітня 2023 року

20 квітня під головуванням декана Оксани Тонхи відбулось засідання Вченої ради агробіологічного факультету в очному форматі.

Ключовим питанням було обрання на посаду професорів  кафедр, шляхом таємного голосування претендентів Людмили Шевчуккафедри  садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, Дмитра Літвіновакафедри землеробства та гербології, Наталії Новицькоїкафедри рослинництва, Тетяни Мельничук – кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського. Оксана Леонідівна ознайомила присутніх із учасниками конкурсу. Слова на їх  підтримку були озвучені у виступах членів вченої ради факультету.


 

У своєму виступі заступник декана Володимир Завгородній окреслив основні питання щодо  підготовки до державної атестації випускників ОС «Бакалавр», акцентував увагу на основних положеннях і вимогах до її проведення. Також важливим питанням було виділено підготовка до початку сесії.

 

Члени Вченої ради заслухали наукову доповідь доцента кафедри рослинництва Анатолія Юника на тему «Тенденції та перспективи використання олійних культур як джерел альтернативної енергії». На актуальності  і важливість пошуку  альтернативних джерел енергії в умовах сьогодення наголосила завідувач кафедри рослинництва професор, академік НААН Світлана Каленська під час обговорення ключових питань наукового напрямку.

 

Директор НДІ рослинництва та ґрунтознавства Дмитро Літвінов вказав на активізації подання матеріалів на конкурс студентських наукових робіт, також про підготовку до «Фестивалю науки» і оцінки діяльності студентських наукових гуртків агробіологічного факультету.

 

На засіданні було розглянуто перелік інших важливих питань життєдіяльності факультету, у тому числі   рекомендацію до руку навчально-методичної літератури.

 

Олена Літвінова, доцент кафедри агрохімії

та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook