ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ СКРИНИК ОЛЕСІ АТАНАСІЇВНИ НА ТЕМУ «ЗМІНА КЛІМАТУ»

9 квітня 2023 року

6 квітня  в онлайн форматі відбулася відкрита лекція доцента кафедри рослинництва кандидата географічних наук Олесі  Скриник з дисципліни «Агрометеорологія» для студентів бакалаврів 1 року навчання спеціальності 201 «Агрономія» на тему «Зміна клімату».

 

Метою відкритої лекції було ознайомити студентів з причинами та наслідками змін клімату. Вияснити варіанти протидії кліматичним змінам, а також оцінити як зміни клімату уже вплинули на сільське господарство.  В лекції особливу увагу було приділено питанню адаптації до змін клімату, а саме як знизити шкоду та скористатися можливостями змін клімату.

 

 

Розпочала лекторка заняття з уже традиційних слів: «Нагадую про правила поведінки у випадку можливої повітряної тривоги: хто, за правилом двох стін, у безпечному місці – слухає лекцію, хто – ні, прямує в укриття».  Для висвітлення нового матеріалу використовувалася презентація Power Point для унаочнення та кращого сприйняття теоретичного матеріалу.

В процесі доповіді лекторка наголосила, що в останні роки науковці всього світу все частіше вживають термін «кліматична криза» замість «зміни клімату», щоб підкреслити серйозність цієї проблеми та потребу її вирішувати вже зараз. Адже потепління в наш час – це не лише природний процес, це надмірно стрімка зміна клімату шляхом підвищення глобальної середньої температури і відбувається вона у 10 разів швидше, ніж будь-коли.

Лекція за структурою та методикою викладання повною мірою відповідає вимогам вищої школи.

Лекційний матеріал вдало збалансовано, темп викладу матеріалу був дещо зависокий, проте це не зашкодило студентам повністю засвоїти поданий матеріал, оскільки весь лекційний матеріал та презентація до нього розміщені на курсі Агрометеорологія на платформі Elearn. Студенти активно співпрацювали з лектором, вдало підтримувався контакт з аудиторією. Лектор у доступній формі розкрив зміст кожного питання. Високу якість лекції забезпечило повноцінне використання презентації  та відеоматеріалу.

Лекцію відвідали науково-педагогічні працівники кафедри:  зав. каф., д.с.-г.н., проф., академік НААН України Світлана Каленська, д.с.-г.н., проф. Наталія Новицька, д.с.-г.н., проф. Віталій Коваленко,  к.с.-г.н., доц. Леся Гарбар, к.с.-г.н., доц. Тетяна Антал, к.с.-г.н., доц. Ірина Свистунова, к.с.-г.н., ст. викладач Вікторія Пилипенко, к.с.-г.н., доц. Леся Бурко та університету к.с.-г.н., доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Віра Кутовенко та к.с.-г.н., доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Валерія Бондарь.

 

Присутні викладачі кафедри позитивно оцінили відкриту лекцію. Анкетування студентів показало, що студенти також високо оцінили педагогічну майстерність Скриник Олесі Атанасіївни.

Під час обговорення викладачі дійшли до спільного висновку, що мета лекції - досягнута, лекція проведена на високому науково-методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи.

 

Наталія Новицька, професор кафедри рослинництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook