Є бажання домогтись успіху – вступай на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України

6 квітня 2023 року

    Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, як завжди, гостинно зустрів школярів з різних куточків України – м. Києва, Київщини, Черкащини, Вінничини, Полтавщини, Житомирщини, щоб вони могли отримати якомога більше інформації про спеціальності, освітні програми, стратегію факультету, умови та матеріально-технічне забезпечення, можливості для студентів та дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей, вибрати найбільш актуальну професію, отримати поради та консультації фахових викладачів-практиків, зануритися у справжнє студентське життя навіть в умовах війни.

 

 

 

  Декан факультету Лариса Баль-Прилипко представила переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом. Про матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови розповів доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Савченко. Він також звернув увагу учнів на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.

 

 

   В.о. завідувача кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська та доцент Олександр Савченко продемонстрували потужність лабораторій факультету, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни.

  

    Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів  надав інформацію у вигляді презентації про умови вступу на навчання, перелік документів, які необхідно подавати для вступу в університет на наш факультет, про різноманітні культурні та просвітницькі заходи та дозвілля студентів. Також розповів про проведення занять у віртуальному просторі в умовах карантину та війні.

   Лариса Вацлавівна,  доповнила інформацію про вступ, вибір спеціальностей, про великі можливості навчання на факультеті, про можливість школярів взяти участь у підготовчих курсах до ЗНО та олімпіаді, що дає можливість отримати додаткові 10 й 20 балів, про можливість здобути 2 спеціальності одночасно, навчаючись на стаціонарі і заочно, про можливість отримати європейський диплом в університетах Литви, Франції чи Німеччини відповідно до європейських програм обміну студентами, про можливість набратися фахових знань від потужного професорсько-викладацького складу факультету в сучасних аудиторіях, науково-навчальних лабораторіях, фундаментальній бібліотеці, про нову спеціальність 229 «Громадське здоров’я», про навчання за новою освітньою програмою «Нутриціологія», про майбутнє працевлаштування після закінчення навчання за даними спеціальностями, і викликала багато запитань у присутніх.

   Лікар-дієтолог Галина Незговорова занурила школярів у світ нутриціології здорового харчування, а доцент Микола Ніколаєнко провів майстер-клас з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індесу маси тіла.

 

 

  

   «Вимірювання довжини тіла дітей проводять у положенні стоячи за допомогою вертикального зростоміра. Дитина стає на дерев'яну площину зростоміра спиною до вертикальної планки, торкаючись її п'ятами, сідницями, міжлопатковою ділянкою при відведених назад плечах (головою не притуляється). Руки повинні бути опущені вздовж тулуба, живіт - підтягнутий, п'яти - разом, носки - порізно. Положення голови повинно бути таким, щоб верхній край козелка вуха і нижній край очної ямки знаходились в одній горизонтальній площині. Рухома планка прикладається до голови без натиску, але щільно.

 

    Вимірювання маси тіла можна робити за допомогою електронних або важільних ваг. Електронне обладнання має бути сертифіковане. Щоб зважити дитину, попросіть її стати в центрі платформи і не рухатися, руки мають бути вільно опущені, а вага розподілена рівномірно на обидві ноги.

   За відсутності електронних, вимірювання маси тіла проводять на медичних важільних вагах. Для зважування дитину ставлять на середину площини ваг при непорушно закріплених важелях. Ручка важеля пересувається лише після того, як дитину ставлять на ваги і встановлюють кілограми приблизно відповідно до її ваги. Після визначення маси тіла дитини необхідно закріпити важіль (закрити ручку) і лише потім зняти дитину з площини ваг», зазначає Микола Станіславович.

  

   Школярів надзвичайно зацікавив майстер-клас, вони активно брали участь у його проведенні та впевнено стверджували, що хочуть навчатись саме на спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя».

   На завершення декан Лариса Баль-Прилипко подякувала всіх за участь у заході і запросила вступати на наш факультет і сказала, що вони вже зробили свій правильний вибір, приймаючи участь у нашому спільному заході.          

Бажаємо успіхів на шляху до омріяного фаху! Чекаємо у когорті студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України!

 Наталія Слободянюк,
заступник декана з навчальної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook